bobson37 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Cena na allegro za wer 256 Mb to 499.99 zł toż to ku*** pociąć się idzie (coś mi się wydaje ze karty za granica beda duzo tansze...) . Albo kupie wersje 128, albo dozbieram do 7600 gs@gt albo przeczekam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 spokojnie ludzie. to sa pierwsze karty na rynku wiec nie panikujcie. jak sie pojawily 7600GT pierwsze szt. to tez chodzily kolo 900 stow a potem jak zaczely tanieć. takze ze spokojem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 za ta cenie nie oplaca sie kupowac zarowno wersji 128 mb jak i 256 Widzeialem ze cena bedzie zaporowa na czatku ale to co widac to przegiecie bagiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) no ale w porównianiu do gb to ta 128 droga nie j Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Dawidsfuturx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 tak ale ta 256MB to przegiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 jak na rynku pojawi sie wiecej MOdeli tej karty (od innych producentow) oraz uplynie nieco czasu - mysle ze do wakacji taka 256 powinna kosztowac tyle co obecnie 128 (jak nie taniej) i wtedy ewentualnie mozna by sie zastanowic nad ta karta ... Pisze "ewentualnie" bo mam "swojego" czarnego konia tych Zawodow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Za granicą te karty chodzą po niecałe 90 dolców, w przeliczeniu da to ok 280 zeta, oczywiście trzeba doliczyć koszty transportu i inne podatki, ale 100 zeta przebicia to chyba przesada :) . Oczywiście nie mówię tu o wersjach z pamięciami 1.2 czy 1.4, bo wiadomo że muszą być droższe. Na Komputroniku jest GB 7300GT trochę podkręcony, a krzyczą za niego 375 zeta, ja rozumiem, że to jest drogi sklep, ale bez przesady. pozostaje mieć nadzieję, że tylko na poczatku będą takie ceny, potem jak konkurencja się zwiększy będzie lepiej, tzn taniej :) . Kiedy do sprzedarzy wchodziło 7300GS to jego cena też wynosiła ok 90 dolarów, a w Polsce karty na samym początku nawet na komputroniku można było dostać poniżej 300 złotych, to chyba o czymś świadczy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 To świadczy o tym, że karty Galaxy są poważnym zagrożeniem dla serii 6600. Kazdy rozsądny sprzedawca mając na magazynie starsze karty będzie wstrzymywał nowości. A wracając do 7300... pozycja smakowita. Szkoda tylko, Ati nie ma konkurencji dla tych kart, byłoby jeszcze taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider_22 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Cena tych kart to wielki lol i tyle :lol: :lol: :lol: Za 395żł można mieć 7600GS w proline coprawda DDR2 ale zawsze lepszy rdzeń Ja czekam na jakiegoś 7300GT 128MB DDR2 i cena powinna wynieść 290-320 zł MAX Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Spider_22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 drogo ... drogo... ech co za entuzjazm ;) Narzut zawsze mamy taki sam ... zaczekajcie miesiac to stanieja , zaryzkowalismy i sciagnelismy pierwsza partie do Polski , bo ludzie chcieli tych kart , wiec teraz nie marudzic ze drogo ;) , zawsze źle ..... pewnie faktycznie za miesiac bedzie taniej, choć trudno powiedzieć ... jak dla mnie wersja 128 MB ma cenę bardzo dobrą, z 256 MB już gorzej , nie wiem może płaci sie za Zalmana - pretensje na www.galaxytech.com , ale poniżej ceny zakupu sprzedawać nie można , zagranica - ceny wcale nie odbiegaja biorac pod uwage nizszy podatek ktory jest w kazdym normalnym kraju tylko nie u nas :( http://www.geizhals.at/deutschland/?fs=7300gt&x=0&y=0&in= zauwazcie ze te karty maja DDR2 i taktowania w okolicach 400 MHz/800 MHz, doliczcie do tego 6% róznicy w podatku i za karte 256 MB na DDR2 z taktowaniami 400/750 MHz wychodzi okolo 350 zl , to by szanownemu gronu odpowiadalo ? ;) @ St.Anger - co do 100 zeta przebicia jak to okresliles , jak sciagniesz jakiekolwiek karty na ktorych da sie zarobic 100 zl , a nie np 15 zl czy przy odrobinie szczęścia gora 40 zl , masz posade wizeprezesa z pensja 5000 zl miesiecznie :) - dobrze jest gadac ale cos zdzialac to juz troche gorzej nie ? @Michaelius Testy na SLI będą za 2-3 godziny :) , sam jestem ciekaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider_22 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Fakt faktem porównując to do cen 6600GT 128MB jakie są w niektórych sklepach to nic tylko brać 7300GT 128 DDR3 ale ja bym wolał 7600GS za 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Arche, źle mnie zrozumiałeś, przecież ja nie twierdzę, że wy zgarniacie tą stówę :) , to normalne, że sklep musi zarobić, dlatego nazywa się sklep :) , chodzi o to, że takie przebicie to przesada, skoro sklep zgarnia powiedzmy 20 - 25 zeta, to reszta to jakieś 70 zeta, jak ktoś robi transport, to raczej w dużej ilości, więc koszty tarnsportu w przeliczeniu na jedną kartę są nieduże, więc tak na mój gust minimum 50 zeta zgarnia panstwo z podatków i ceł, ździerstwo :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Arche, źle mnie zrozumiałeś, przecież ja nie twierdzę, że wy zgarniacie tą stówę :) , to normalne, że sklep musi zarobić, dlatego nazywa się sklep :) , chodzi o to, że takie przebicie to przesada, skoro sklep zgarnia powiedzmy 20 - 25 zeta, to reszta to jakieś 70 zeta, jak ktoś robi transport, to raczej w dużej ilości, więc koszty tarnsportu w przeliczeniu na jedną kartę są nieduże, więc tak na mój gust minimum 50 zeta zgarnia panstwo z podatków i ceł, ździerstwo :) . To jest gospodarka rynkowa wg Polskiego rzadu :] Edytowane 6 Czerwca 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Jak dla mnie ponad 100 zł wiecej za 128 mb ramu wiecej, oraz cienkiego i niezbyt wydajnego zalmana (wolałbym pentagrama jeśli już) nie jest adekwatne do wydajności karty. Ogólnie to chętnie bym kupił taką wersje 256 z zwykłym wentylkiem, którego i tak by zastąpiła wc kaczka... BTW jest jakaś opcja Arche by kupić karte z gwarancją na rok i uciąć troche na cenie? Edytowane 6 Czerwca 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) wyniki 7300 GT GALAXY ZALMAN 256 MB w SLI bez podkręcania: 06-3686 pkt 05- 7983 pkt 03 - 17340 pkt aha pojawił się i Palit 7300GT Sonic na GDDR3 ..... wiec Panowie głowa do góry - ceny zlecą w dół :) Edytowane 6 Czerwca 2006 przez arche_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider_22 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) PALIT GeForce 7300GT 128MB DDR3/128bit TV/DVI PCI-E (Sonic) 1.4 ns 349,99z Bardzo fajna cena a będzie może wersja na DDR2 w cenie ok 300zł? :D Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Spider_22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 palit hmm fajne robi ostatnio karty, ale 7600gs sonic kiepawo jesli chodzi o oc wypadł wsumie niedługo moze za 300zł mozna bedzie 128ddr kupic ahaj endo pytanko do arche czy bawiłąes sie moza w odblokowanie potoczków ( rivatuner najnowsza) lub przez wgranie biosu z wersji gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 czy bawiłąes sie moza w odblokowanie potoczków ( rivatuner najnowsza) lub przez wgranie biosu z wersji gstylko riva tuner`em , jutro sprobuje wgrac bios od gs, ale mi to wyglada na blokade "fizyczna" :) , płytka 7300GT nie różni sie prawie niczym od 7600 GS , identyczny kolor - rozkład podzespołów, jednym słowem identyczna płytka .. ale 7300GT jest trochę wykastrowana , brak na niej kilku części które są na 7600 GS i tu chyba -od tej strony nvidia tym razem postanowila zadzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 mozna przylutowac kilka "kondonkow" ;) ale 12 ps raczej nie uzyskamy bo nvidia (skubana) juz laserem tnie i "nie ma ch**a we wsi" zeby je odblokowac a tak pozatym to PRAWIE jak 7600gs i jeszcze pytanie prosto do arche :) czemu tyle sciagasz za ver. 256mb.. serio o 100zl drozsze sa (w hurtowniach) od ver. 128mb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 czemu tyle sciagasz za ver. 256mb.. serio o 100zl drozsze sa (w hurtowniach) od ver. 128mb ? niestety tak, na razie dotyczy tylko galaxy z zalmanem 1.2 ns , Palit Sonic jak na razie wyszlo tylko w wersji 128 MB, a po ile wypuszcza wersje 256 MB to się okaże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 z tego co mi wiadomo to nie ma 7300GT Sonica z 256 mb i DDR3 jest natomiast 7300GT z 256mb ale na DDR2 - rowniez od palita z pasywnym chlodzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 cieniaste te wyniki w SLI, w granicach kreconego 7600GS ;/ tu sa wyniki z kreconego 7600gs 256mb 1,2ns. http://img349.imageshack.us/my.php?image=20013lj.jpg http://img331.imageshack.us/my.php?image=20038jb.jpg http://img349.imageshack.us/my.php?image=20055nw.jpg http://img349.imageshack.us/my.php?image=20069ok.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider_22 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Karta jest testowana na elektrogiełdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 jak ktos jest chetny na pality sonic w bardzo dobrej cenie to zapraszam na PW :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ta karta w okolicach 340 zł to istna rewelacja , aż w cięzkim szoku jestem , że za 340 zł takiego wymiatacza mozna kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 a jak z oc tego palita? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Niemiec zapodaj jesli mozesz jakies testy, moze sie skusze bo cena jest bardzo ok :). Edytowane 7 Czerwca 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 w aukcji arche na allegro jest napisane, ze osiaga taktowania 600/1600 ten palit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Niemiec zapodaj jesli mozesz jakies testy, moze sie skusze bo cena jest bardzo ok :). bedzie ciezko, bo mam poczatek sesji i wszelkie zabawy ze sprzetem odpadaja na conajmniej 2 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 bedzie ciezko, bo mam poczatek sesji i wszelkie zabawy ze sprzetem odpadaja na conajmniej 2 tygodnie. a ja dzisiaj zakończyłem sesję :D życze powodzenia!!!!!! co do karty to rzeczywiście niezły wymiatacz jak na low-end :D myślę że jest to dobry moment aby małym kosztem przesiąść sie z AGP na PCIe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...