banti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 eee wiesz, jak ja robiłem swoje wyniki (to już w końcu jakiś czas temu) to o deltach jeszcze najstarsi górale niewiedzieli :wink:, tak serio to przydatność tych delt jest dyskusyjna, zależy widocznie od znajomości takowań a wydajność a tego nikt jeszcze jasno nie określił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ciekaw jestem jak dużo skraca sie żywotność karty po takich hard modach, tak wogóle to karta przy rdzeniu 750 dostaje niesamowitego kopa, na 500mhz w pewnej grze miałem średnio 60 fps, rdzeń na 750 średni fps 77, przy 750 na rdzeniu mam 62*C w stressie dużo to czy mało?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 NO! Zamienili mi DualSatke na MSI k8 neo4-f. Bez oc 9697. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ke ? Coś dokładniej napisz ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ciekaw jestem jak dużo skraca sie żywotność karty po takich hard modach, tak wogóle to karta przy rdzeniu 750 dostaje niesamowitego kopa, na 500mhz w pewnej grze miałem średnio 60 fps, rdzeń na 750 średni fps 77, przy 750 na rdzeniu mam 62*C w stressie dużo to czy mało?? przy takich taktach 62 stopnie w stresie to norma:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 A u mnie przy 750 w stresie jest 58* ^^ To nie do końca taka norma ;] Dużo też zależy od przewiewu itd ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) sklep.komputerowy.pl Po 2 tygodnia od wysłania płyty zadzwoniłem bo zacząłem tracić cierpliwość, okazało się że mają tylko mobo za 350zł i 190zł pod 939 :/ Wziąłem tę tańszą(MSI k8 neo4-f). Będę edytował tego posta żeby uniknąć większego offtopa. Leci stabilnie na 320x9 (1.61v). 2.880, może mam nawet szanse z Ige :) Edytowane 4 Grudnia 2006 przez kezsel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 A u mnie przy 750 w stresie jest 58* ^^ To nie do końca taka norma ;] Dużo też zależy od przewiewu itd icon_wink2.gif No wiesz ja nie mam tak wy obkładanej karty wentylami także wiesz...teraz 60*C także nie jest źle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Siemka, co jest lepsze x800pro czy GF7300GT ?? mam możliwość zamiany... i czy tego GF się opłaca w SLI łączyć??? bo tak po nowym roku dokupił bym sobie drugiego?? czy może lepiej dołożyć i kupić gf6800gs...??? Proszę o pomoc..... Mobo z podpisu się za tydzień zmieni, i będzie SLI...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 nie oplaca sie laczyc w sli lepiej kupic jedna lepsza karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 nie oplaca sie laczyc w sli lepiej kupic jedna lepsza karteAle teraz nie mam więcej niż 420zł max... a np za jakieś 3 miesiące uzbieram i będzie SLI..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 To lepiej posiedz jeszcze na X800 i ciulaj kase np. na 7900GS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 To kup Palit 7600 GS z GDDR3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Lepiej kupic: 1. Galaxy 7300GT DDR3 256MB czy 2. Galaxy 7600GS DDR3 128MB??? Gry tylko od czasu do czasu. Oczywiscie krecona, mysle, ze 128MB pamieci wystarczy (1024x768, wysokie detale, bez AA i Ani). Cena podobna (~415pln w Proline) ps. Moze Palit? Ale wydaje sie gorszy jakosciowo (tak jakos :P) Edytowane 5 Grudnia 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) opłaca się wymienić ge force 6600GT 128mb ddr 3 galaxy 1,6ns na ge force 7300GT 128mb ddr3 galaxy 1,4ns zalman i czy będzie duży wzrost wydajności przy komputerze jaki obecnie posiadam info w sygnaturze i czy mój zasilacz pociągnie 7300gt : http://www.allegro.pl/item145123541_cichy_...n_12cm_fan.html z góry dzięki za odpowiedź Edytowane 5 Grudnia 2006 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 opłaca się wymienić ge force 6600GT 128mb ddr 3 galaxy 1,6ns na ge force 7300GT 128mb ddr3 galaxy 1,4ns zalman i czy będzie duży wzrost wydajności przy komputerze jaki obecnie posiadam info w sygnaturze i czy mój zasilacz pociągnie 7300gt : http://www.allegro.pl/item145123541_cichy_...n_12cm_fan.html z góry dzięki za odpowiedź Ogólnie zasilacze tej firmy są słabe, strach tam wkładać p4 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 cyrkiel - czyli mam rozumieć że musze zmienić zasilacz bo teraz nie mam z nim żadnych problemów, a jak będzie z tym wzrostem wydajności przy wymianie karty ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Kolosalnego wzrostu nie będzie, ale jak już zapewne wiesz 73Gt od galaxy kapitalnie sie kręci, masz na tej karcie prostego v-moda, po mocnym OC różnica będzie bo karta dostaje dużego kopa, ale czy zamiana rzeczywiście opłacalna.... może zbieraj na 7900GS, zasilacz kup ModeCom MC-350 ATX 2.0 Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Siemka, co jest lepsze x800pro czy GF7300GT ?? mam możliwość zamiany... i czy tego GF się opłaca w SLI łączyć??? bo tak po nowym roku dokupił bym sobie drugiego?? czy może lepiej dołożyć i kupić gf6800gs...??? Proszę o pomoc..... Mobo z podpisu się za tydzień zmieni, i będzie SLI...... Dołożyć do 6800GS ? A po co dokładać do karty gorszej od 7300 ?? :lol: Lepiej poczekaj i kup 7900GS :) Lepiej kupic: 1. Galaxy 7300GT DDR3 256MB czy 2. Galaxy 7600GS DDR3 128MB??? Gry tylko od czasu do czasu. Oczywiscie krecona, mysle, ze 128MB pamieci wystarczy (1024x768, wysokie detale, bez AA i Ani). Cena podobna (~415pln w Proline) ps. Moze Palit? Ale wydaje sie gorszy jakosciowo (tak jakos :P) Lepsza 76GS z 128Mb ;] Co do Palit'a to paczka jest syfna ;]] I oc będzie gorsze niż na karcie Galaxy [; opłaca się wymienić ge force 6600GT 128mb ddr 3 galaxy 1,6ns na ge force 7300GT 128mb ddr3 galaxy 1,4ns zalman i czy będzie duży wzrost wydajności przy komputerze jaki obecnie posiadam info w sygnaturze i czy mój zasilacz pociągnie 7300gt : http://www.allegro.pl/item145123541_cichy_...n_12cm_fan.html z góry dzięki za odpowiedź Opłacać to się opłaca, co do zasilacza to ja nic nie mówie, bo nie chce wprowadzać w błąd ;] Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Lepsza 76GS z 128Mb ;] Co do Palit'a to paczka jest syfna ;]] I oc będzie gorsze niż na karcie Galaxy [; Palit ma gorsze oc od Galaxy? Może i na stock V tak, ale kto kupuje 7300GT i nie bawi sie w v-mody ;) Po podwyższeniu napięć może swobodnie konkurować z kartami Galaxy no i jest znacznie tańszy. Dla przykładu mój Palit 256DDR3 (standardowe zegary to 500/1000) bez modów kręcił się na 560/1600, a po interwencji ołówka 720/1830. W święta zrobie jakieś poważne oc bo kibelek złoże i zrobie v-mody za pomocą lutownicy, tak więc bójcie się posiadacze kart Galaxy :lol2: :wink: Kupujcie ludzie Pality bo czuje się osamotniony ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) W święta zrobie jakieś poważne oc bo kibelek złoże i zrobie v-mody za pomocą lutownicy, tak więc bójcie się posiadacze kart Galaxy :lol2: :wink: Cichy_killer to moze sie poscigamy? ;) Edytowane 5 Grudnia 2006 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Też chce!! B-) Ja czekam na siakeś mrozy to może sie podciągnie jeszcze wyniki :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Cichy_killer to moze sie poscigamy? ;)Ścigać to on się może ale chyba ze mną ;> Mówie o marku 05 ;]] Bo też ma 256Mb ;) Ja miałem na myśli stock V :) Nie wszyscy robią mody ;]] Zresztą Cichy zapomniałeś dodać, że działasz na delcie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Jezeli ktorys z posiadaczy kart 128megowych bedzie mial ochote sie poscigac to jestem do dyspozycji. Bo chyba tylko zdrowa rywalizacja nakloni mnie do dalszego oc karty...:P Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 wlasnie ja mam ten sam problem ze niemam mobilizacji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) wlasnie ja mam ten sam problem ze niemam mobilizacji ;)Na mnie nie licz :lol: Jezeli ktos ze słabszymi wynikami bedzie chcial sie poscigac, to zapraszam ?;]]]] Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Cichy_killer to moze sie poscigamy? ;)Czemu nie ;) ale najpierw muszą być spełnione warunki: WC i udany v-mod ;] Jeśli mamy się ścigać w markach to delta chyba nie ważna. No chyba że chcecie to moge wgrać oryginalnego biosa i sie zobaczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 mi to obojetne liczy sie wynik ja tam mam delte orginalna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Mam pytanko. Z rdzeniem karty jest tak, ze w 2D sa mniejsze takty, niz na 3D i to raczej go nie "zepsuje", bo tak jest fabrycznie. Ale jak wyglada sytuacja z pamieciami ?? Czy moge miec na 2D standard 350/1400Mhz, a na 3D ustawic sobie np. 600/1600Mhz ?? To nie bedzie za duzy juz skok dla GPU i wogole, czy na mem takie skoki mozna robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Ścigać to on się może ale chyba ze mną ;> Mówie o marku 05 ;]] Bo też ma 256Mb ;) Ja miałem na myśli stock V :) Nie wszyscy robią mody ;]] Zresztą Cichy zapomniałeś dodać, że działasz na delcie [; Vmodzik by sie zrobilo :) Mysle, ze ok. 650/1600 by mnie zadowolilo ;) Wlasnie obczailem Palita 7600GS Sonic 256MB po ~350pln (90€). Warto zamiast Galaxy 7600GS 128MB/ 7300GT 256MB (~415pln Proline) lub 7300GT 128MB (309pln)??? Wszystkie Galaxy ddr3 i nie-Zalman (oryginalny Zalman Cu dostepny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...