Skocz do zawartości
DrKleiner

Zablokowali Mi Konto Na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, zablokowali mi konto na allegro ni z gruszki ni z pietruszki bęc konto zawieszone :( niby przebijałem ceny :blink: czy jest szansa że mi odblokują to konto (maiłem 19pkt i zero negatywów) czy mam się z nim pożegnać i założyć nowe :angry: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do nich maila z pytaniem dlaczego ci zablokowali konto.

niby przebijałem ceny

Ale o co chodzi? Przecież po to są aukcje żeby w nich licytować :| Chyba, że podbijałeś cene w swoich aukcjach to co innego ;) (z innego konta).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby przebijałem ceny

Jak to "niby"? Co Ci dokladnie napisali? Jesli uwazasz, ze jestes uczciwy i nic takiego nie mialo miejsca - pisz do nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisali mi coś w stylu że nie uczciwe jest przebijanie oferty innych użytkowników na swoich aukcjach by otrzymać komentarz. Ale ja nic takiego nie zrobiłem. Ostatnio wystawiłem uszkodzone głośniki2.1 i 5.1 i parę staroci z szafy no i się sprzedały a teraz się mnie czepiają. Wszystkie aukcje były BCM i od 1zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisali mi coś w stylu że nie uczciwe jest przebijanie oferty innych użytkowników na swoich aukcjach by otrzymać komentarz. Ale ja nic takiego nie zrobiłem. Ostatnio wystawiłem uszkodzone głośniki2.1 i 5.1 i parę staroci z szafy no i się sprzedały a teraz się mnie czepiają. Wszystkie aukcje były BCM i od 1zł.

Czyli wyglada na to, ze mysla, ze sam od siebie kupowales. Jesli sprzedales te pudla "kopertom" to moze Ci byc ciezko udowodnic, ze nie. Ewentualnie zeskanuj potwierdzenia otrzymania kasy za te przedmioty i im wyslij.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mętnie to tłumaczysz. Wklej po prostu treść maila (wytnij swoje dane) i po krzyku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto treść:

Witamy,

Konto zostało zablokowane, wszystkie wystawione przedmioty automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane.

Powodem jest naruszenie zasad licytacji w aukcjach Allegro.

Niedozwolone jest przebijanie ofert w swoich aukcjach bądź aukcjach innych Użytkowników, mające na celu sztuczne zawyżenie ceny lub zdobycie fikcyjnego pozytywnego komentarza.

Dotyczy to zarówno licytacji z własnych kont, jak i kont osób, które mieszkają razem, pracują razem, używają tego samego komputera, bądź pozostają ze sobą w jakimkolwiek innym kontakcie umożliwiającym powyższe naruszanie zasad (w szczególności członków rodziny, współpracowników i znajomych). Transakcje między takimi osobami nie mogą być przeprowadzane przy pomocy Allegro.

Choć jedna osoba może korzystać z kilku kont (zarejestrowanych na poprawne, własne dane osobowe), musi przestrzegać przy tym pewnych reguł (więcej informacji).

Informujemy także, że mimo zawieszenia konta Użytkownik jest zobowiązany uregulować ewentualne należności w stosunku do Allegro (jako że powstały one w okresie aktywnej działalności w serwisie). Osoba, której konto zostało zawieszone, nie może ponownie zarejestrować się bez uprzedniej zgody Allegro.

--

Z poważaniem,

Zespół Allegro

Przydatne linki:

# Pomoc Allegro > Zasady na Allegro

# Przedmioty zakazane i dopuszczone warunkowo

# Pełny tekst Regulaminu Allegro

# Program Współpraca w Ochronie Praw

Edytowane przez misiek175

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzisz. Teraz wiadomo na czym stoimy. Jeżeli nie przebijałeś komuś ofert albo sobie żeby mu zawyżyć cenę to nie masz się czego bać. Napisz, wyjaśnij, zażądaj dowodu dlaczego twierdzą tak jak twierdzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś się wzieli za blokowanie tych kont :blink: moje tez poszło mialem na nim 51 tylko pozytywnych komentarzy. Powodem było to iż dobieralem się do konta Matki (do czego mam chyba prawo - wystawialem jej aukcje). Sprawe wyjaśniłem lecz chca dowodu osobistego a z tym moze być problem - mial ktos tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam.. 19 komentarzy to pikuś.. ;]

Łatwo sobie to wyrobić..

Zazwyczaj ruchy Allegro są "przemyślane" wiec wątpie czy mogliby Ci zawiesić konto od tak...

Coś jednak musialeś kombinować z tym podbijaniem..

Przecież masz NEO - wiec jak ktoś inny mógłby mieć Twoje IP?

Sprawe wyjaśniłem lecz chca dowodu osobistego a z tym moze być problem - mial ktos tak?

Kumpel miał..

Sfingował swoj dowód - miał tymczasowy - przerobil kilka cyferek w peseli i dacie urodzin..

Wykryli to i sadem go straszyli..

Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też w to nie wierze. Pewnie tak jak wyżej ktoś napisał ktoś niemiły coś napisał a oni zaraz zablokowali. Ale napisałem do nich w mailu automacie wygenerowanym dostałem że odpowiedź uzyskam za 48h - 72h. To wam wszystko napiszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś się wzieli za blokowanie tych kont :blink: moje tez poszło mialem na nim 51 tylko pozytywnych komentarzy. Powodem było to iż dobieralem się do konta Matki (do czego mam chyba prawo - wystawialem jej aukcje). Sprawe wyjaśniłem lecz chca dowodu osobistego a z tym moze być problem - mial ktos tak?

i bardzo dobrze że często blokują, jestem całkocie za rygorystycznym trzymaniu się regulaminu na allegro.

jest tam troche mln ludzi gdyby pobłażali albo przymykali oko zrobiły się taki burdel że szkoda gadać

tak póki co jest OK

oni często blokują za nic :wink: wystarczy że ktoś napisał coś do nich na ciebie i już blokują :wink: jeszcze zależy na kogo się trafi ale najczęściej blokują :wink:

nie blokują kont za nic, nie chrzań głupot.

Ja też miałem zawieszone konto ( ponad 200 komentarzy wtedy) za przybijanie swoich pofert w innych aukcjach.

Tzn. zdarzyło mi się tak że zalicytowałem jakiś przedmiot ze swojego głównego konta, ale nie mogłęm tego przedmiotu kupić( miałęm swój powód) pisałem maile do kolesia żeby odwołał moją oferte nic cisza, aukcja dochodziłą do końca, wpadłem na głupi pomysł że przebije sobie swoją oferte z innego konta ( 2 komentarze) i w razie gdyby koleś się burzył najwyżej dostane nega mała szkoda ;)

Po 3 godzinach od zalicytowania i wygrania aukcji obydwa konta zostały zawieszone :blink: z info z którego wynikało że to już na stałe

nie wiem jak na to wpadli, logowałem się z jednego kompa miałęm NEO.

po kilku mailach z pracownikiem allegro i sensownym wytłumaczeniu i pewnych zaapewnieniach konto z 200 komentami mi odblokowali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale napisałem do nich w mailu automacie wygenerowanym dostałem że odpowiedź uzyskam za 48h - 72h. To wam wszystko napiszę.

To jest wlasnie najlepsze, odpisza za 3dni tym im odpiszesz, potem znowu czekasz 3dni i potem...

Ile razy darowalem sobie jakies sprawy bo nie chcialo mi sie prowadzic 2-4tyg. konwersacji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oni często blokują za nic :wink: wystarczy że ktoś napisał coś do nich na ciebie i już blokują :wink: jeszcze zależy na kogo się trafi ale najczęściej blokują :wink:

Potwierdzam. Działają jak za komuny. Najpierw blokują a potem pytają. Mi zablokowali konto i napisali, że ktoś im powiedział, że jestem niepełnoletni. Żenada. Musiałem im wysłać kopię dowodu. Niepełnoletni nie byłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i bardzo dobrze że często blokują, jestem całkocie za rygorystycznym trzymaniu się regulaminu na allegro.

jest tam troche mln ludzi gdyby pobłażali albo przymykali oko zrobiły się taki burdel że szkoda gadać

tak póki co jest OK...

No sorry ale skoro przez tak długi okres czasu nie udało mi się żadnej zasady złamać, prowizje zawsze płaciłem w terminie, nie podbijałem, przelicytowalem, nie łapałem fikcyjnych komentarzy i taka nagroda mnie spotkała?

Nie do końca się z tobą zgodze bo jak widzę niekiedy osoby w moim wieku wystawiające coś na allegro to aż dziw bierze ze oni tez jeszcze pochodza z lat 80-tych :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczepię się pod wątek, mianowicie zablokowano mi konto:

Witamy,

Konto o nazwie "Malkstons" zostało zablokowane, wszystkie wystawione przedmioty automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane.

Powodem jest korzystanie z wielu kont na Allegro niezgodnie z obowiązującymi zasadami.

Choć jedna osoba może korzystać z kilku kont (zarejestrowanych na poprawne, własne dane osobowe), musi przestrzegać przy tym pewnych reguł (więcej informacji).

Nie można stosować dodatkowych kont do omijania systemu opłat i prowizji na Allegro oraz do unikania płatności. Niedozwolone jest też m.in. składanie ofert we własnych aukcjach, przebijanie swoich ofert złożonych w aukcjach innych Użytkowników oraz wystawianie sobie komentarzy.

Uwaga! Powyższe zasady dotyczą także kont osób, które mieszkają razem, pracują razem lub używają tego samego komputera (w szczególności członków rodziny, współpracowników i znajomych). Dla uniknięcia wątpliwości transakcje między takimi osobami nie mogą być przeprowadzane przy pomocy Allegro.

Informujemy także, że mimo zawieszenia konta Użytkownik jest zobowiązany uregulować ewentualne należności w stosunku do Allegro (jako że powstały one w okresie aktywnej działalności w serwisie). Osoba, której konto zostało zawieszone, nie może ponownie zarejestrować się bez uprzedniej zgody Allegro.

Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontaktowego:

http://ssl.allegro.pl/contact/bwcontact.ph...2759166&t=1

Uwaga: kontakt w inny sposób niż poprzez powyższy odnośnik (link) może znacząco wydłużyć czas reakcji.

--

Z poważaniem,

Zespół Allegro

Trochę się zdziwiłem, bo nigdy nie dublowałem konta, więc zapytałem o co chodzi:

Witam,

Dziękuję za wiadomość.

Uprzejmie informuję, że konto "Malkstons" zostało zablokowane z powodu powiązań z Użytkownikiem "Kimkosz". Wspomniane konto zostało zablokowane za poważne naruszenie Regulaminu serwisu Allegro.

Proszę o wyjaśnienie tej sytuacji. Liczę na szczerość będącą podstawą przy dalszych decyzjach w sprawie Pana konta.

Z poważaniem,

--

Mikołaj Paczkowski

Zespół Allegro

http://www.allegro.pl

a historia z użytkownikiem "kimkosz" była taka, że podałem swój numer konta żeby kupujący mógł wpłacić kase, kasa doszła, dałem mu, ale nagrywarki (o czym nie wiedziałem) nie wysłał. W końcu sprawa trafiła na policje i o wszystkim dowiedziałem się od dzielnicowego, który mnie odwiedził. Natychmiast odesłaliśmy kase i sprawa została zamknięta.

Wyjaśniłem więc sytuację i w odp. otrzymałem:

Witam,

Dziękuję za kolejną wiadomość.

Uprzejmie informuję, że aby możliwe było odblokowanie konta niezbędna będzie dodatkowa weryfikacja Pana tożsamości.

W celu potwierdzenia zgodności wpisanych danych osobowych ze stanem faktycznym, uprzejmie proszę o przesłanie kserokopii dokumentu tożsamości (np. dowód osobisty).

Nie jest to obowiązkowe, stanowi jednak standardową procedurę bezpieczeństwa.

Po potwierdzeniu autentyczności i poprawności danych, kopie przesłanych dokumentów zostaną zniszczone.

Wyraźną kopię dokumentów wraz z informacją o nazwie konta i adresie email proszę wysłać listem na adres korespondencyjny Allegro:

QXL Poland Sp. z o.o.

Marcelińska 90

60-324 Poznań

Uwaga! Informuję, że dokumentów przesłanych drogą elektroniczną lub faxem nie możemy przyjąć z uwagi na uregulowania prawne.

Więcej informacji na temat przesłania kserokopii dokumentu, znajduje się w naszej Pomocy pod linkiem:

http://www.allegro.pl/help_item.php?item=513

Wierzę, że uda nam się szybko wyjaśnić tę sprawę i znów będzie mógł Pan korzystać z Allegro.

Z poważaniem,

--

Mikołaj Paczkowski

Zespół Allegro

http://www.allegro.pl

I tu pojawia sie problem, bo nie jestem jeszcze pełnoletni... kiedy zakładałem konto w 2003 (czy 2004 już nie pamiętam), nie było to wymagane, nawet miałem gdzieś zapisany regulamin ale nie mogę go znaleźć i tu pojawia sie problem :mur:

Co radzicie zrobić?

Trochę szkoda mi konta, 120pkt, 100% pozytywów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi