Skocz do zawartości
DrKleiner

Zablokowali Mi Konto Na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

sie wkurze. zablokowali mi konto poniewaz kolega kupil procka z konta mojej mamy . :/ nie ma wlasnego... no i sie doczepili

do tego nie jestem pelnoletni.. jest jakas mozliwosc na odblokowanie? choc mala? bo nie zamierzam dublowac kont by miec problemy :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak. wlasnie o to im chodzi

kupila ode mnie osoba mieszkajaca ze mna! a to jest zabronione podobno :? ja nawet tego nie widzialem bo to jest gdzies gleboko zapisane - w tym czy moge miec pare kont - nie byly mi potrzebne wiec nie czytalem tego! wiec nie moglem rowniez wiedziec ze nie moze ode mnie kupic osoba mieszkajaca ze mna :mur:

ten przepis:

http://www.allegro.pl/help_item.php?tid=71&item=309

fuck

co mozna zrobic?? :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega kupil procka z konta mojej mamy . :/ nie ma wlasnego... no i sie doczepili

kupila ode mnie osoba mieszkajaca ze mna!

Coś kręcisz się w zeznaniach. Kolega, który kupił przedmiot z konta twojej matki? k, ale z tego co mówisz wychodzi na to, że kolega mieszka z tobą w domu <_<

do tego nie jestem pelnoletni..

regulamin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raz zlamalem regulamin (przy zakladaniu konta, nie mam 18 lat) ale mimo to nie mam zadnych problemow, wplacam wszystko na czas, ostatnio tylko przy aukcji z userem forum wynikla dziwna sytuacja, wystawilem przedmiot na sprzedaz i zanim zdazylem na gg podac linka to juz ktos kupil, nie mam pomyslu co teraz powiedziec tej osobie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raz zlamalem regulamin (przy zakladaniu konta, nie mam 18 lat) ale mimo to nie mam zadnych problemow, wplacam wszystko na czas, ostatnio tylko przy aukcji z userem forum wynikla dziwna sytuacja, wystawilem przedmiot na sprzedaz i zanim zdazylem na gg podac linka to juz ktos kupil, nie mam pomyslu co teraz powiedziec tej osobie..

Należało ustawić prywatną aukcję..

Allegro nie jest takie trudne jak sie wydaje..

@Barthezzo

chodzilo o to ze kupil na prawde kumpel ale z konta mojej mamy, ktora mieszka za mna <_<

Chciałeś sobie nabić komenta? Masz skutek..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio jak sprzedawałem cyfrówkę, to podczas wystawainia aukcji dałem dużymi literami napis" Aukcja prywatna, prosze nie licytować" po kilku minutach, jak już odnalazłem opcję aukcji prywatnej, to skasowałem ten napis :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mechl!k

ja nie chcialem nabic komenta! rownie dobrze moglem mu sprzedac tak procka, bez allegro, ale on sie upieral. no ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem - czy jakos tak to szlo ;)

szybkie pytanie - czy sa szanse na odblokowanie konta?

Napisalem im zeby usuneli te aukcje i komentarze , ktore sa niezgodne z regulaminem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należało ustawić prywatną aukcję..

Allegro nie jest takie trudne jak sie wydaje..

Aby ustawic aukcje prywatna tez trzeba przejsc przez menu, przynajmniej ja tak zawsze robilem, natomiast on zalicytowal 10-20 sekund po rozpoczeciu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby ustawic aukcje prywatna tez trzeba przejsc przez menu, przynajmniej ja tak zawsze robilem, natomiast on zalicytowal 10-20 sekund po rozpoczeciu...

Na pewno ustawienie tej opcji jest szybsze niz podanie linka i oczekiwanie az dana osoba kupi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to nie wiem jak lepiej wytlumaczyc... ;)

Wystwilem procka na allegro poniewaz kolega chcial go kupic.

Niestety nie mial konta wiec kupil z allegro mojej mamy.

Wszystko sprawnie (kolega mieszkal km odemnie) .

Niestety allegro sie doczepilo tego ze sprzedalem rzecz osobie ktora mieszka w moim lokalu . rozumiesz? :?

'ale nawet jak ich bede blagal to chyba to nic nie da.. po prostu poprosza skan dowodu i myk . koniec ;)

czy na pewno wszystkich prosza o ten cholerny dowod? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nie ufal - nie wiem. uparl sie na allegro.

mama nie dala mu hasla. haslo znam ja . on przyszedl do mnie - dokonalismy transakcji i wszystko bylo ok... az do teraz.

powtorze pytanie:

czy na pewno wszystkich prosza o ten cholerny dowod? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo nie kombinowac. Wszystko co mowisz jest niezle zagmatwane.

Powiem tak

Powiedz jak bylo i tyle

Na kij twoj kolega mial sie upierac aby skozystac z konta mamy?? Co mu to dalo?? Komentarz?? A moze potwierdzenie danych osobowych??

Powiem w skrócie tak:

Chciales dodatkowy komentarz to masz.

Bardzo dobrze ze zablokowali to konto

1. Lamiesz regulamin bedac nieletnim

2. Nabijasz sam sobie komentarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzialem juz jak bylo. jak sie zastanowie to rowniez nie rozumiem czemu chcial przez allegro to zalatwiac, no ale chcial i juz sie stalo.

jednak ja teraz pytam sie czy allegro prosi o dowod osobisty przy odblokowywaniu kont?

pozdrawiam

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia. bo bym mial po co klamac na forum, pomyslcie :). Przeciez nawet jak bym cos co by bylo nie prawda powiedzial, ale by bylo wiarygodne, co by mi to dalo? <_< a tak mowie prawde i jeszcze jezdza za to ;)

na pewno po sprzedazy chcialem komentarz.. to prawda. glupi bylem i na pewno zasluzylem na banika na allegro, tylko mi teraz nie o to chodzi ;)

staram sie dowiedziec czy przy odblokowaniu konta w razie czego chca dowod osobisty?

@Fox 13

a co u ciebie bylo? :)

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia. bo bym mial po co klamac na forum, pomyslcie :)

Miałbyś po co, a mianowicie dlatego, że tutaj tępi się takie zachowania.

Rozmawiałem z kolegą i chcieli jego dowód, ale dla potwierdzenia tożsamości, choć sprawa też była nieco inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie przyszlo Ci do glowy, ze jak bym se chcial komentarz nabic to bym tu nie pisal, ze mnie zbanowali? ;)

hmm .. moze sie wszystko wyjasni, sproboje namierzyc kolege, moze jak z nimi pogada to zrozumieja ocb :) tylko jak sie z nimi skontaktowac by nie mysleli ze to ja sie za kumpla podaje. ehh .

a moglbys powiedziec jak bardzo 'inna' byla ta sprawa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupił coś od kolesia, który miał same komentarze od kolegów. Jego pech, że odbierał osobiście i wystawił mu komentarz tego samego dnia, więc wzięli go za następnego krętacza.

Po co im było sprawdzanie tożsamości nie wiem, ale chcieli dowód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi