Skocz do zawartości
DrKleiner

Zablokowali Mi Konto Na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do tej pory płaciłem dopiero jak przekroczyłem ten magiczny próg 10zł.

Miesiac temu kazali mi zaplacic naleznosc wynoszaca 5.94 bo niby przez dlugi okres czasu nic nie sprzedawalem , wiec to jest wzgledny termin jesli mowimy o zaplacie i regulaminie zaplaty.

Ps - najlepsze jest to , ze zaplacilem za aukcje , ktorej chyba w ogole nie bylo. Sprzedawalem 8600GT 4x (oraz wczesniej jakiegos grata na pcie - tutaj zgadzam sie , ze mialem naleznosc , ale nie za 8600). Trzy razy przyszedl mi zwrot prowizji , za 3x zmienil sie miesiac rozliczeniowy i chyba system im tego nie wylapal. Kontakt nic nie dal. Wpisali mi , ze wisze za ta aukcje i tyle - ok , rzecz w tym , ze ani ja , ani Dziubek nie mamy w ogole komentarza za ta niby aukcje , ktora sie niby odbyla. Ba , to nie wszystko - ani ja , ani on nie mamy nawet sladow po aukcji o tym specyfucznym numerze. Nie mamy bo...ja wycofalem sam 3x raz. Do dzis tego nie rozumiem.

Tia... Zaplacilem bo bez tego pewnie i mi zablokowaliby konto , ale rozmowa z nimi chyba nie ma sensu. Opisalem kilkukrotnie co i jak - nic z tego. Niby prowizja od 8600 to nic wielkiego , ale chodzi o sam fakt. Co byloby gdyby to nie bylo tyle ale np. 50-500 zl?

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciało mi się płacić prawie 100zł jak akurat miałem słabo z kasą. Później zapomniałem o tym i przesłali warning o windykacji po jakims miesiącu

100zł to sporo za prowizje, musiałeś dużo rzeczy wystawić i sprzedać więc nie pomyślałeś o kosztach??

Naprawdę zabawnie się czyta posty w których przyznajecie że macie po 3-9zł długu wobec allegro i z wielką łaską podchodzicie do regulowania takich kwot. Jak dzieci...

rzecz w tym , ze ani ja , ani Dziubek nie mamy w ogole komentarza za ta niby aukcje , ktora sie niby odbyla. Ba , to nie wszystko - ani ja , ani on nie mamy nawet sladow po aukcji o tym specyfucznym numerze. Nie mamy bo...ja wycofalem sam 3x raz. Do dzis tego nie rozumiem.

Przecież za zakończenie aukcji przed czasem płacisz tak jakbyś sprzedał wystawiony przedmiot. Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę zabawnie się czyta posty w których przyznajecie że macie po 3-9zł długu wobec allegro i z wielką łaską podchodzicie do regulowania takich kwot. Jak dzieci...

Gdy allegro napisało że nie ma możliwości odblokowania konta to dlaczego mam płacić za coś z czego już nie będę korzystał a zostało zablokowane zasłaniając się debilnym powodem? Allegro wyznaje zasadę: "blokujemy a ty się tłumacz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież za zakończenie aukcji przed czasem płacisz tak jakbyś sprzedał wystawiony przedmiot.

Slucham? Pokaz mi ten punkt w regulaminie bo ja nie widze czegos takiech w zalaczniku do Allegro.

Regulamin oplat

http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/z4.php

Ja nic takiego tam nie widze.

Ja nie zakonczylem AUKCJI PRZED CZASEM , ja JA ANULOWALEM. Anulowalem ja 3x - zwrocono mi koszt prowizji. Anulowalem ja 3x raz bo znalazlem kupca z forum na nia , aukcje wycofalem i za to kolejnye wycofanie nie mam zwroconej kasy. AUKCJI NIE MA , Dziubek nie kupil tego przez Allegro.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płaci się także za wystawienie aukcji... Anulowanie nic nie zmienia w tym przypadku bo niektóre koszty są stałe. Prowizja to nie to samo co koszty wystawienia aukcji.

Zresztą jak wystawiasz aukcje to pisze co nie podlega zwrotowi przy danej opcji. Np. podświetlenie na żółto itd.

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płaci się także za wystawienie aukcji... Anulowanie nic nie zmienia w tym przypadku bo niektóre koszty są stałe. Prowizja to nie to samo co koszty wystawienia aukcji.

Ekhem...Wy chyba nie rozumiecie jednego :

-wystawialem przedmiot 4x

-3x zwrocono mi oplaty po tym jak nie udalo sie go sprzedac

-1x nie zwrocono mi oplaty po tym jak go wycofalem sam

W panelu faktur mam podane koszty i zwroty za 2 aukcje , za ta jedna juz nie bo zmienil sie miesiac rozliczeniowy:

Dołączona grafika

Edit

-wystawialem go nie 3 , a 4x. Poprawilem co trzeba.

Widac z tego , ze za zadnym razem nie udalo mi sie jej sprzedac wiec 3x zwracano mi koszty , zas za czwartym razem zmienil sie okres rozliczeniowy. Ja nie sprzedalem tej karty na Allegro. Widac nowa date , nowy miesiac i naleznosc z wczesniejszego wystawienia , tylko brakuje wycofania. Tutaj jest jakis blad , bo wg. ich systemu ja ta karte sprzedalem skoro nie ma zwrotow kosztow , a nie mam w ogole ani komentarza do niej , ani w logu sprzedanych nie ma takiego przedmiotu , ze zostal sprzedany.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre opcje podczas wystawiania aukcji nie podlegają zwrotowi. Zresztą, wystawiałeś aukcje kilka razy, a później anulowałeś ją żeby nie płacić prowizji i to było swego rodzaju ogłoszenie, z którego korzystałeś ale nie miałeś zamiaru za nie płacić więc zrobili tak, żebyś zapłacił.

Niby Ci tego nie odliczyli, ale może ktoś zauważył, że sprytnie te aukcje anulujesz to i Ci nie zwrócił kosztów wystawienia :P.

Edit:

Tutaj jest jakis blad , bo wg. ich systemu ja ta karte sprzedalem skoro nie ma zwrotow kosztow , a nie mam w ogole ani komentarza do niej , ani w logu sprzedanych nie ma takiego przedmiotu , ze zostal sprzedany.

Nie sprzedałeś wg. ich, ale aukcja dobiegła końca... Jak byś sprzedał to by doszedł jeszcze koszt prowizji od sprzedaży przedmiotu, a tu jest tylko koszt wystawienia.

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slucham? Pokaz mi ten punkt w regulaminie bo ja nie widze czegos takiech w zalaczniku do Allegro.

Regulamin oplat

3355748[/snapback]

Ekhem...Wy chyba nie rozumiecie jednego :

-wystawialem przedmiot 4x

-3x zwrocono mi oplaty po tym jak nie udalo sie go sprzedac

-1x nie zwrocono mi oplaty po tym jak go wycofalem sam

Ok ja już nie mam pytań, jedno przeczy drugiemu, bo koszt wystawienia aukcji nie podlega zwrotowi więc jak niby zwrócili te koszta? Zagmatwałeś że szok.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic by sie nie zgadzalo bo wyzej masz raport z logow dotyczacych faORT: ORT: ktury. Widac , ze zwracaja calosc.

Ok myślałem że w aukcjach brały udział jakieś osoby.

Ok ja już nie mam pytań, jedno przeczy drugiemu, bo koszt wystawienia aukcji nie podlega zwrotowi więc jak niby zwrócili te koszta? Zagmatwałeś że szok.

Przeciez wyzej masz loga z faktur. Gdyby bylo jak mowisz to pod kazda aukcja , ktora wycofalem zrobiono by dodanie kosztow , o ktorych piszesz. Tego nie ma. Widac , ze przy 1.64 jedyna nowa oplata jest "poczatek wystawiania aukcji" i tak przez 3x. Nie ma czegos takiego o czym piszesz. Ja nie mowie w ogole o prowizji , prowizji skoro nie bylo kupujacego. Koszt wystawiania aukcji jest zwracany co widac po moim logu. Zwrocili mi 3x za wystawienie aukcji , nie zwrocono mi 1x za ta aukcje , to jest 4.3 i nie chodzi tutaj o 4.3 ale o zasade - w ten sposob mogliby i 1000 domagac sie.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic by sie nie zgadzalo bo wyzej masz raport z logow dotyczacych faORT: ORT: ktury. Widac , ze zwracaja calosc.

Nie zawsze zwracają całość. Wystawiałem już tyle aukcji i widziałem jak jest w niektórych rubrykach pokazane, że za daną opcje nie zwracają pieniędzy. Poza tym ostatniej aukcji może nie wycofałeś i naliczyli koszty za to, że aukcja już dobiegła końca. Jeśli nikt nie kupi na aukcji, a Ty jej nie anulujesz to i tak musisz zapłacić...

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawsze zwracają całość. Wystawiałem już tyle aukcji i widziałem jak jest w niektórych rubrykach pokazane, że za daną opcje nie zwracają pieniędzy. Pozatym ostatniej aukcji może nie wycofałeś i naliczyli koszty za to, że aukcja już dobiegła końca. Jeśli nikt nie kupi na aukcji, a Ty jej nie anulujesz to i tak musisz zapłacić...

Nic z tego. Gdybym zrobil jak mowisz to moglbym miec problem z tytulu sprzedazy karty przez forum i sprzedazy komus zupelnie innemu przez ALLEGRO. Skad mialbym 2 karte dla typa z Allegro? Jak tylko Dziubek odezwal sie do mnie tak od razu aukcje wycofalem. Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam szybkie pytanie odnosnie aukcji i zasad i ewentualnych ich potem rozwiazywania.

Aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=734302630

Zanim wszedlem w aukcje, ustawiona byla na 700 Bid i 950 Kup teraz. Po moim bidzie 700 kup teraz zniklo. I teraz ok, ale przed bidem rozmawialem z typem na gg i powiedzial ze nie sprzeda hampli w zadnym wypadku za 700zl jesli pojda.

Jesli wycofa moja oferte lub anuluje aukcje co mam robic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma ceny minimalnej, jak kupisz za 700 to sie kłuć.

Jak wycofa twoja oferte bid mu wskoczy spowrotem

Jak anuluje aukcje bo mu pies zjadl to nic nie zrobisz...nawet jak napisze ZA NISKA CENA ...tak czy siak raczej nie zobaczysz hamulcow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie to cena wisi , jesli jej wczesniej nie wycofa tak bedzie musial Ci je sprzedac po zakonczeniu aukcji przy twojej wygranej. JEsli wygrasz , a on nie bedzie chcial tego sprzedac to pisz do Allegro. To nie zabawka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim wszedlem w aukcje, ustawiona byla na 700 Bid i 950 Kup teraz. Po moim bidzie 700 kup teraz zniklo. I teraz ok, ale przed bidem rozmawialem z typem na gg i powiedzial ze nie sprzeda hampli w zadnym wypadku za 700zl jesli pojda.

Jest widocznie jakaś opcja do tego, bo na niektórych aukcjach pod przyciskiem Kup Teraz jest dopisek:

Opcja zniknie po złożeniu pierwszej oferty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy wystawianiu aukcji jest opcja z ustawieniem ceny wywoławczej np. 700zł i kup teraz 950zł oraz ceny minimalnej po której opcja "Kup teraz" znika np. 800zł, gdy zostanie osiągnięta.

Co do tego podbijania to ewidentnie widać, że jego znajomy z Lublina o podobnych zainteresowaniach... ciekawe co allegro z tym zrobi, ale zapewne nic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna aukcja, sa to albo koledzy albo ta sama osoba z 2 kont...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=736272968

Hamulce Leniwiec sprzedawca i michal_es kupujacy

Manetka Michal_es sprzedajacy i Leniwiem kupujacy

Edit: napisalem do niego z innego GG i podpucha poszla i faktycznie. Konto kolegi, podbijanie swoich aukcji.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie dostalem :) Leniwiec i michal_es dostali ;) Jaki byl "puacz" na gg potem do mnie H@H@ : )

JoanCom to ja, nie to ze sie podszywam pod kobiete, konto mamy. Wiecej kont w domu nam nie potrzeba :P

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to jest z allegro ? przed chwilą kupiłem zasilacz za "Kup Teraz" 1 zł z opcją odbioru osobistego oraz przedpłatą na konto i przed potwierdzeniem było napisane, że kupowanie "za darmo" i tylko dla komentarza podpada pod łamanie regulaminu. Nie kupiłem za darmo ani nie dla komentarza, czy mimo to grożą mi jakieś represje ze strony Alledrogo ;) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi