Skocz do zawartości
DrKleiner

Zablokowali Mi Konto Na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie.Zablokowali mi konto z powodu naruszenia zasad, bo wystawiłem papiery od motoru bez ramy i mi zablokowali konto, a jak napisałem do nich jak długo moje konto będzie zablokowane to napisali mi jeszcze raz za co mi je zablokowali i nic więcej.

Co zrobić?

Poradźcie. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co masz zrobić? Prawidłowo, że zablokowali. Takimi dokumentami nie wolno handlować! Zakładaj kolejne konto i nie popełniaj znowu tego samego błędu.

A jak zorbie nowe i dam te same dane to usuną mi?

Bo czytałem, że jeśli chce nowe konto muszę prosić o zgodę allegro.

:huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zorbie nowe i dam te same dane to usuną mi?

Duża szansa że zablokują, być może nie od razu ale znienacka [; nawet jeśli będziesz działał zgodnie z ich regulaminem.

Bo czytałem, że jeśli chce nowe konto muszę prosić o zgodę allegro.

Wypadało by. Chyba że chcesz się bawić z nimi w kotka i myszkę. Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duża szansa że zablokują, być może nie od razu ale znienacka [; nawet jeśli będziesz działał zgodnie z ich regulaminem.

Wypadało by. Chyba że chcesz się bawić z nimi w kotka i myszkę.

To jak myślicie, lepiej poczekać jeszcze na maile od nich i zobaczyć co napiszą i wtedy napisać do nich o zezwolenie na nowe.

Co? :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wiecie czy allegro cos majstowalo przy danych kont? Czy pogubili jakies dane przy ostatnich zmianach? Chodzi mi dokladnie o historie transakcji. Wszedlem ostatnio w ta zakladke i mam doslownie pusto... Najlepsze jest to ze mam wrazenie ze poginely mi na koncie takze jakies komentarze. Nigdy w zyciu nie zdazylo mi sie zebym nie wystawil komentarza, czy to po sprzedazy czy po kupnie przedmiotu. A ostatnio zostalem zmuszony odeslac wyswietlacz (kupiony w zeszylym roku) na gware i sprzedawca zyczy sobie o podanie nr aukcji na ktorej zostal zakupiony przedmiot a ja nie jestem w stanie wydobyc tego nr bo po prostu nie mam skad. Na dodatek brak komentarza ode mnie dla tego uzytkownika, co jest po prostu niemozliwe. Jak to jest z ta historia transakcji? jest jakos czyszczona czy rzeczywiscie cos sie stalo na moim koncie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mają reinstalki systemu do poczty? Maile albo siętrzyma z całym profilem klienta poczty na osobnej partycji albo sie nie kasuje maili z serwera. I takie rzeczy nei tylko w erze, ja mam dostep do calej waznej poczty z ostatnich 5 lat.

Edytowane przez SGJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mialem nigdy jakichs arcy waznych maili wiec tego nie zbieralem, a mailami z allegro sie nie przejmowalem bo bylem pewny ze w razie czego bede mial wglad do transakcji i komentarzy na koncie allegro. A tu niespodzianka i wg allegro nic nie kupowalem...

Edytowane przez Carson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja to wyświetlam komentarze z tego okresu, kiedy to kupowałem i potem numery aukcji wklepuję w PAA, chociaż staram się nie kasować maili o aukcjach (czasem jednak się omsknie ręka ;))

a przy zmianie wyglądu "moje allegro" wszystkie aukcje z "kupione" poszły sie kochać, ale to już było jakiś czas temu, parę miesięcy (ale rok to na pewno nie :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem maila dwa dni przed zablokowaniem ostatecznym konta, że mam dopłacić 16 groszy odsetek. Przy wpłacaniu na samym koncie allegro gdzie sprawdzałem wcześniej nic o odsetkach nie napisali. Skrzynki od allegro nie odbierałem bo nic nie kupowałem, ani nie sprzedawałem i sobie leżała.

Konto mam od kilku lat i zero negatywów. Takie postępki allegro są skrajnym chamstwem wobec uczciwych klientów i uważam, że można żądać pełnego przywrócenia konta z komentarzami bądź odszkodowania rzędu kilku tysięcy złotych. Ale to dla wytrwałych.

Druga rzecz to Allegro bezkarnie wysyła z tego samego adresu co ważną korespondencję chamskie reklamy, za co mam wielką potrzebę dodać ich do spamu, tylko wiadomo, że także do spamu trafi każde inne od nich info, w tym przypomnienie o płatnościach.

Tak mnie wkurzają, że już tylko bardziej mogą podnosząc ceny, ale te póki co są konkurencyjne. A mają potencjał na bardzo przyjazną dla użytkowników firmę. Zatrudnili widać jakiegoś półgłówka na dyrektorski stołek i popsuje im markę.

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie. Pojawił się problem. Zablokowali mi konto za ostrzeżenia. Po jakimś czasie założyła moje konto i czasem używając je, wysyłała na mój adres. Teraz, gdy ostrzeżenia wygasły gdy poprosiłem o odblokowanie konta, stwierdzili, że używałem obydwa i obydwa zablokowali. Po wyjaśnieniu w mailu odpisali, że regulamin nie zabrania korzystaniu 2 osobą na jednym komputerze z 2 różnych kont, prosili o zajęcie adekwatnej sytuacji, napisałem, że nie widzę, abym złamał regulamin. Dostałem maila:

Witam.

W dniu 2009-12-30 22:01:58 otrzymaliśmy e-mail o treści:

> > Jak wcześniej pisałem, nie korzystałem z konta alledrogo_2009, było one

> > używane tylko przez osobę, na które jest zarejestrowane (imię, nazwisko), tak więc nie widzę podstaw do stwierdzenia złamania punktu 2.13.

W odpowiedzi na Pana wiadomość pozostaje mi jedynie uszanować przedstawione stanowisko.

Pragnę jednak podkreślić, że nie otrzymuje Pan zgody na ponowną rejestrację w Serwisie. Konta założone bez zgody Serwisu zostaną zawieszone.

Zapraszam do ponownego kontaktu gdy będzie Pan skłonny zająć adekwatne stanowisko w sprawie.

Nadmieniam, że dalszą korespondencję, która nie wniesie niczego nowego do sprawy, pozwolę sobie pozostawić bez odpowiedzi.

Pragnę także podkreślić, że nie wyrażam zgody na ponowną rejestrację w Serwisie. Konta założone bez zgody Serwisu zostaną zawieszone.

Dotyczy to również kont rejestrowanych na dane innych osób.

Z poważaniem,

Co mam im odpisać ? Bo już nie wiem samemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem tu nowa prosze pomozcie mi mam problem..bylam na allegro ale zablokowali mi konto nic nie piszac:(za to od 7 klientow nie doszly pieniadze na konto allegro co teraz bedzie z tymi pieniedzmy?czy mimo zablokowanego konta one wplyna mi na konto allegro?jesli nie to gdzie beda?Blagam pomocy!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi