MARIOSKARPA Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) Witam! Odrazu na wstepie chcialbym zaznaczyc, sporo juz jestem na tym forum, i wiem co to prawdziwe mody etc. Bude kupilem za smiesznie pieniadze, jest juz sama w sobie troszeczke przerobiona, dlatego ja ja tylko bede sie starał dopieścić wizualnie :) Celem jest TA OTO OBUDOWA Nic wielkiego, troche lepsza od codegena, ktorego aktualnie posiadam ;] Zmiane Okna odrazu sobie odpuscilem, bo chyba żyletki sa z grubszej blachy robione ;/ Zaczęło sie neiwinnie, od rozebrania boku: Poźniej dopadłem sie do front panelu :D Rozbebeszony na czynniki pierwsze LCD od tylca Okno w srodku katody UV, ktore mam z poprzedniej obudowy oraz LCD po zalaczeniu temperatura pokojwa ? 25*C wsumie sie zgadza :) Plan budy jest taki by tonacja jej byla czarno żółta, a srodek deczko podbajeżony UV ;) Pistolet do piaskowania , noi ...tak, tak to bylo czerwone :D Chromowany grill, chromowany juz nie jest chromowana obloutka lcd, rownież starcila na blasku Dzisiejsze popoludnie, i wypad do praktikera po lakier :D Szkielet A tu juz w mojej mrocznej piwnicy, czeka na wyrok :D Wyrok zapadł, malujemy :D Wszystko wśród tańczacych rytow ogorków :D Oklejone boki , niebawem cos na nich bedzie ;) cdn... Edytowane 16 Lutego 2006 przez MARIOSKARPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) ekstra wyswietlacz. mozna go gdzies kupic?:> Edytowane 16 Lutego 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Foty nie dzialaja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Foty nie dzialaja :/ Bo to w końcu republika... @MARIOSKARPA zapodaj fotki na imageshack, jestem ciekawy efektu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) sie robi, wlasnie tam wrzuciłem :) ma on tez jakies limity? to narazie poczatek, niestety duzo pracuje i weekend napewno nei dam rady nic zrobic, ale jak czas pozwoli to pofoce to co uda sie zrobic ;) fotki w 600x450, ale jakby ktos chcial to mam orginal w 1600x1200 ;) ale nei widze poki co zamieszczac az taki wielkich rozdzielczosci :P Edytowane 16 Lutego 2006 przez MARIOSKARPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 ekstra wyswietlacz. mozna go gdzies kupic?:> widzialem je ostatnio gdzies na allegro sie robi, wlasnie tam wrzuciłem ma on tez jakies limity? nie, nie ma zadnych limitow :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Coś Ci chyba wentylator nie działa skoro masz 0000 rpm :lol2: Ja czekam na dalsze fotki, wtedy ocenie moda ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 czekamy narazie fajnie się zapowiada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) http://img211.imageshack.us/my.php?image=m...anko20043ry.jpg http://img211.imageshack.us/my.php?image=m...anko20026ko.jpg pomalowane elmenty ;) update: dzisaj wolne, wiec moze cos pokombinuje i poskladam front panel :D Edytowane 20 Lutego 2006 przez MARIOSKARPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Profilaktycznie poskladany panel ;) Do wymiany na zolty pojdzie ten srebrny przycisk powera ;) Edytowane 20 Lutego 2006 przez MARIOSKARPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szu_Kierownik Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam!!! Obudowa jest naprawde godna uwagi ale co to za modding skoro korzystasz z gotowego pomysłu?!?!?!?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 tzn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 tzn chyba że tylko kolor zmieniłeś wiesz co by fajnie wyglądało? jakby w boku (czarnym ofkorz) było okrągłe okno w żółtej obramówce (jak na froncie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 lekko i ze smakiem ;) jeszcze moze jakas kosmetyka i front panel do oswietlenia i wentyli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A wyświetlacz będzie się oczywiście świecił na żółto!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A wyświetlacz będzie się oczywiście świecił na żółto!? Choć sam wątpię, że kolor zostanie zmieniony, to bardzo chciałbym zobaczyć twoją minę :blink: , gdyb to się udało B) n/o oczywiście :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Do J.O.H.N. chciałbym zobaczyć ciebie robiącego cokolwiek a potem pogadamy bo irytują mnie twoje głupie posty. MARIOSKARPA powiem wprost nie podoba mi się ;) ale jest estetycznie i przynajmniej miałeś jakiś zamysł, popełniłeś błąd wybierając tą budę, takie budy średnio nadają się do modowania, pozatym jakość tej obudowy pewnie zostawia wiele do życzenia :/. Ale jesteś na dobrej drodze... tylko nastepnym razem załatw sobie starą bude którą możesz pomęczyć. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 fajnie wyszło Mario tylko szkoda że była to przeróbka fabrycznie zmodowanego tracera chciałbym zobaczyć jakiś Twój projekt całkowicie przerobionej budy od podstaw GJ ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) @alberto56 ;) gusta i guściki :) bude kupilem za 30złociszy :) wiec wsumie darmo :) a jej jakosć wzasadzie blacha i lakier na niej jest dosc mizerny :| @Radek_BVB nop przerobka niewielka, chodzilo o delilkatnie zmodowanie ;) Moze keidys zmodze cos nowego :) btww: to nei tracer ;P a co do moda, to fabryczny 4-kolorwy wentyl z boku zostal przelutowany na 4x UV led ;) założone filtry made in rajstopka na niego i na front pod drzwiczkami oraz u góry ;) w środku zalozona podwójna katoda UV od revolteca :) jeszcze kilka oslonek i bebechy lądują w srodku ;) standardowe ledy power/hdd zostaly podmienione na dwie ciemno zolte ;) Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez MARIOSKARPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zapodaj fotki z końcowym efektem!! :D p.s modzik bardzo fajny, czarny z żółtym ładnie wygląda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Mi się bardzo podoba. Ten mod właśnie pokazuje, jak z plastikowej tandety poprzez coś ta banalnego jak przemalowanie można otrzymać coś calkiem nowego (czyt. lepszego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 mnie się podoba bardzo schludnie i czysto :) mój sie tak nie zapowiada :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 schludnie,estetycznie ogolnie ladnie tylko jak to ktos juz tu powiedzial pomysl za bardzo nie twoj... ale mnie sie podoba:PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 może pomysł nie jego ale..... tak mi sie bardziej podoba niż fabrycznie !! :) PS. MARIOSKARPA - tam jeśli dobrze widze można zmienić diody na wyświetlaczu!! walisz je na żółto :D i bedzie gites :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeld Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Bardzo stylowe zestawienie kolorów - zółty (jeszcze dobrałeś odpowiedni odcień) + czarny. Wygląda jak rasowe Lamborgini: Edit: Jeśli będzie Ci się chciało, możesz wymienić ten wyświetlacz (i sellnac na allegro ;P) i kupic taki graficzny. A piszę datego, że na cyfronice widziałem wyświetlacze żółto-zielone. Nie wiem co jest zółte, a co zielone, ale jeśli tło żółte a grafika zielona to myślę, że nie będzie widac tego zielonego.. Trzeba by zobaczyć go w akcji, a niestetey tam fotek nie ma. Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez yeld Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 hej! "Małe problemy" wyszly z LCD :lol: chyba czujka padła, bo po odpaleniu zapala sie 25'5*C, a po chiwli sybol LO ? o czo chodzi ? ktoś wie? Pierwsze polazlo moje DFI ;) pieknie sie komponuje :) Male ukladanko I jako tako wsio poukladane Rzut okiem na GF68ooGT ;) ile problemow kosztuje wyjecie jej z kompa, glupie zabezpieczenie agp. Kilka fot zdjecia calosci i w nocy zrobie na dniach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 "Małe problemy" wyszly z LCD chyba czujka padła, bo po odpaleniu zapala sie 25'5*C, a po chiwli sybol LO ? o czo chodzi ? ktoś wie? może po prostu na <25,5* kończy się skala pomiaru tego czujnika? Spróbuj go podgrzać np. suszarką i zoabcz czy działa. Co do zdjęć to nie ma co komentowac bo dfi LP nf3 każdy juz pewnie widział ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Podoba mi się kolorystyka, dobrze dobrane, żółty pasuje do koloru slotów w płycie :) Nice! Czekamy na efekt końcowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Kolory pszczółek są ładne. Wyświetlacx na żółto teżbedzie ładny i opleć dokladnie zasilacz na żołto i gitara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Starannie pomalowane i zrobione, ale przelakierowanie elementów nie jest az tak imponujące, zmodyfikowanie, zmiana fizycznego wyglądu budy (krztałtów itp) byłoby bardziej efektowne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...