weronica Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Nie wiem co jest z moim procem ma temperature na moim (ponoc dobrym) coolerze 60 stopni, czy to normalne. Jak widac w opisie mam athlona 2000+ tylko że ostatnio mam kręconego na 2200+ :D napiecie na plyvie 1.9 v. Jezeli to jest walniety czujnik (radiator nie jest parzący) to wymienić plyte glowna, czy sru z tym?? Jeszcze jedno mam jekiegoś softcooler'a-Vcool i tenże program pokazuje coś takiego: No VT82c686x Southbridge detected- co to znaczy??. Wiem że już ktoś o tym napisal ale moj problem jest troche odmnienny. Może temperatura ktora podalam jest spoko jak na kręconego athlona?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Na takim napięciu taka temperatura jest do przyjęcia - ale nie wiem jaki "dobry" cooler posiadasz. A co do Vcoola - próbowałaś najnowszego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 mam najnowszego Vcoola a jesli chodzi o cooler'a to looknij sobie: http://www.4max.com.pl/index1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Mozesz podac model coolera? Bo strona sklepu na nic sie zda ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 No VT82c686x Southbridge detected- co to znaczy??. ?? Nie wiesh co to jest to jest mostek poludniowy wykryty slownik w reke jak nie wiesh :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Mc Benner w opisie mam cooler :) wiec nie wiem po co napisałeś tego posta :wink: . Nie pytam o tłumaczenie tylko o wyjaśnienie czym jest spowodowane to że nie wykrył tego mostka i jakie są tego przyczyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Z tego co sie orientuje to w tym epoxie jest mostek VIA VT8233A a nie ten co podałas wiec mysle ze to wina vcoola - sprobuj jakis inny program zassac z netu, a co do temp. to przy AC i tym napieciu to normalka. Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Mam pytanie do Grzecha użytkownika 8k3a czy działa Tobie Speed Fan?? Bo u mnie wyskakuje komunikat, że nie wykryto czujnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Nie wiem co jest z moim procem ma temperature na moim (ponoc dobrym) coolerze 60 stopni, czy to normalne. Jak widac w opisie mam athlona 2000+ tylko że ostatnio mam kręconego na 2200+ :D napiecie na plyvie 1.9 v. Jezeli to jest walniety czujnik (radiator nie jest parzący) to wymienić plyte glowna, czy sru z tym?? Jeszcze jedno mam jekiegoś softcooler'a-Vcool i tenże program pokazuje coś takiego: No VT82c686x Southbridge detected- co to znaczy??. Wiem że już ktoś o tym napisal ale moj problem jest troche odmnienny. Może temperatura ktora podalam jest spoko jak na kręconego athlona?? Jasli chodzi o temperature,to nie masz sie co martwic.Nie od dzis wiadomo ze niektore 8k3a podaja bledne odczyty temperatury,granica bledu moze wynosic nawet i 10'C (kiedys Lisek o tym pisal na forum).Wiec sie nie przejmuj,wkoncu ten Twoj cooler to kawal dobrego sprzetu i spokojnie powinnas miec 50'C przy tym vcore1.9V.Dla pewnosci przeloz proca na inna plyte i zamontuj swoj cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Mam pytanie do Grzecha użytkownika 8k3a czy działa Tobie Speed Fan?? Bo u mnie wyskakuje komunikat, że nie wykryto czujnika. Czesc. Sory ze tak dlugo nie odpowiadalem, ale wczoraj dalm karte graf. do serwisu i nie mialem dostepu do netu. A co do pytania to niestety nie dziala PS dziewczyny moga mowic do mnie Grzesiu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 ups :oops: sory, ale nie za bardzo komunikuje w tej chwili (przed wyjsciem na net lyknalem sobie dosc mocno szampana pozostalego po sylwestrze i teraz nie zabardzo komunikuje) :D . A teraz tlumacze: speedfan dziala u mnie ale nie dziala zmiana obrotow wentylatorow. Sory za pomylke. Jesli we wszystkich programach, a przynajmniej w wiekszosci pokazuje sie cos o czujniku, ktory jest, a go nie ma :? to wydaje mi sie ze cos nie tak jest z mobo. Pozdrowka i sory za wpadke/i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Grzesiu dzieki za odpowiedz. U mnie też nie działa regulacja obrotów coolera. A myslisz ze mam oddac plyte na gwarancje jesli programy nie wykrywaja czujnika?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Jezeli probowalas juz reinstalowac windowsa i problem nadal wystepuje to wg mnie powinnas oddac plyte do serwisu. Tylko pytnie brzmi czy ci ja przyjma z powodu takiej rzeczy, jesli nie bede chcieli to nasciemniaj im. Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...