Skocz do zawartości
weronica

Dziwne temperatury na Athlonie XP 2000+ ???

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co jest z moim procem ma temperature na moim (ponoc dobrym) coolerze 60 stopni, czy to normalne. Jak widac w opisie mam athlona 2000+ tylko że ostatnio mam kręconego na 2200+ :D napiecie na plyvie 1.9 v. Jezeli to jest walniety czujnik (radiator nie jest parzący) to wymienić plyte glowna, czy sru z tym?? Jeszcze jedno mam jekiegoś softcooler'a-Vcool i tenże program pokazuje coś takiego:

No VT82c686x Southbridge detected- co to znaczy??.

Wiem że już ktoś o tym napisal ale moj problem jest troche odmnienny. Może temperatura ktora podalam jest spoko jak na kręconego athlona??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co jest z moim procem ma temperature na moim (ponoc dobrym) coolerze 60 stopni, czy to normalne. Jak widac w opisie mam athlona 2000+ tylko że ostatnio mam kręconego na 2200+ :D napiecie na plyvie 1.9 v. Jezeli to jest walniety czujnik (radiator nie jest parzący) to wymienić plyte glowna, czy sru z tym?? Jeszcze jedno mam jekiegoś softcooler'a-Vcool i tenże program pokazuje coś takiego:

No VT82c686x Southbridge detected- co to znaczy??.  

Wiem że już ktoś o tym napisal ale moj problem jest troche odmnienny. Może temperatura ktora podalam jest spoko jak na kręconego athlona??

Jasli chodzi o temperature,to nie masz sie co martwic.Nie od dzis wiadomo ze niektore 8k3a podaja bledne odczyty temperatury,granica bledu moze wynosic nawet i 10'C (kiedys Lisek o tym pisal na forum).Wiec sie nie przejmuj,wkoncu ten Twoj cooler to kawal dobrego sprzetu i spokojnie powinnas miec 50'C przy tym vcore1.9V.Dla pewnosci przeloz proca na inna plyte i zamontuj swoj cooler.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do Grzecha użytkownika 8k3a czy działa Tobie Speed Fan??

Bo u mnie wyskakuje komunikat, że nie wykryto czujnika.

Czesc.

Sory ze tak dlugo nie odpowiadalem, ale wczoraj dalm karte graf. do serwisu i nie mialem dostepu do netu.

A co do pytania to niestety nie dziala

PS dziewczyny moga mowic do mnie Grzesiu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups :oops: sory, ale nie za bardzo komunikuje w tej chwili (przed wyjsciem na net lyknalem sobie dosc mocno szampana pozostalego po sylwestrze i teraz nie zabardzo komunikuje) :D .

A teraz tlumacze: speedfan dziala u mnie ale nie dziala zmiana obrotow wentylatorow.

Sory za pomylke.

Jesli we wszystkich programach, a przynajmniej w wiekszosci pokazuje sie cos o czujniku, ktory jest, a go nie ma :? to wydaje mi sie ze cos nie tak jest z mobo.

Pozdrowka i sory za wpadke/i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi