mar1055 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) Witam.Mam problem z ustawieniem zestawu 5.1 Creative T6060 w karcie SB live 24 bit działaj mi tylko dwa przednie głośniki i niskotonowy(w filmach z AC3 także) w ustawieniach w Speaker settings mam ustawione na 5.1 i w ustawieniach w panelu sterowania też jest na 5.1.Kx nie mogę wgrać bo nie działają z tą kartą.Czy musi być włączony CMSS żeby działało 5.1 w filmach z AC3? Z góry dzięki. Ok doszedłem co do do filmów w konfiguracji filtra AC3 miałem ustawione głośniki na 2 zmieniłem na takie ustawieni 3/2+sw igra elegancko ale dalej nie wiem jak ustawić żeby normalne avi i mp3 grało na 4.1.Na starej karcie muzycznej na tych głośnikach grało 4.1 i w Winampie i w Bestplayer też??? Edytowane 17 Lutego 2006 przez mar1055 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Tak. Ponieważ masz dźwięk stereo. CMSS przetwarza ci dźwięk stereo na dźwięk przestrzenny. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...