czesiek398 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Dręczy mnie pytanie... Posiadam aktualnie GF 6600LE produkcji galaxy 128mb. Chce się jej pozbyć, dołożyć i kupić np. 6800 Ultra albo 6800GS. teraz moje pytanie: Mam 350 zasilacz ;/ czy on udźwignie tę karte (oczywiście PCIE). Prosze o pomoc. Mój konfig: Proc : P4 630 HT - 3.0GHZ@3.2GHZ Pł gł. Gigabyte GA-8I915P Duo (rev2.0) DVD-RW: LG 8x/40x/ RAM: 2x512 DDR2 533MHZ GoodRam (DualChanel) K. Sieciowa: D-Link -AirPlus DWL-520+ Cooler na proc: Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ Muzyka: AC97' - ACL850 Dysk: WD 160GB SATA Cache 8MB FDD: Sony no i właśnie zakała w zestawie: GeForce 6600LE 128MB Galaxy 128bit 350@400MHZ / 500@600MHZ PCI-E Edytowane 17 Lutego 2006 przez czesiek398 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 jeżeli ten zasilacz jest markową 350tką to na pewno pociągnie.... jezeli to jakiś nołnejm z obudowy to raczej bym na zbyt wiele nie liczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Jest to zasilacz COLORS IT wymieniana była obudowa. Wcześniej kupiłem jakąś obudowe noname i zasilacz ciągnął bez problemu. Myśle że problemu nie powinno być z tym 350. Ale mam wątpliwości ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 1. Przygotuj duży młotek. 2. Wymontuj zasilacz z obudowy. 3. Użyj młotka na zasilaczu. 4. Przygotuj 100zł. 5. Kup Fortrona 400W. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Aż tak źle :/ nie chodzi mi o marke zasilacza która dobra która zła. Tylko o to czy 6800GS pociągnie na tym zasilaczu. Czytałem że tak. Tu mówicie że nie :/ .:SpIrIt:. : widze że masz tę karte ... jak się sprawuje i jaki masz zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Ja bym radził zmianic zasilacz na fortrona 400W (89zł na allegro), bo na tej twojej 350 troche bym sie obawiał o sprzet chociaz mozesz zaryzykowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 A co się może stać. Najwyżej nie wystartuje :) Jednak będe musiał kupić zasilacz :/ szkoda bo koszta rosną :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Najwyzej spali sie zasilacz i pociagnie za soba reszte sprzetu :) ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Aż tak źle :/ nie chodzi mi o marke zasilacza która dobra która zła. Tylko o to czy 6800GS pociągnie na tym zasilaczu. Czytałem że tak. Tu mówicie że nie :/ .:SpIrIt:. : widze że masz tę karte ... jak się sprawuje i jaki masz zasilacz Gdzie czytałeś ? Na forum bravo girl? A może czytałeś, że zasilacz 350W pociągnie? Owszem, pociągnie, ale markowy. Chociażby Huntkey, czy lepszy cenowo Fortron, który ma prawdziwą moc 450W... Twój mimo naklejki 350W, tak naprawdę ma ok. 260W. W tej chwili działa na granicy wytrzymałości. Jak wsadzisz GS'a, to pójdzie z dymem i być może wraz z resztą sprzętu... Karta się dobrze sprawuje i jest w tej chwili najlepszą jaką można kupić do 800zł. A mój zasilacz to wspomniany wcześniej Fortron - mocy zostaje jeszce na porządne OC... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Na allegro nie ma fortronów 400 są 350 :/ Buhahah bravogirl <lol> czytałem w jakimś artykule o tym zasilaczu. Hymmm także czeka mnie zmiana zasilacza. Nic jak się wymaga to płacić też trzeba :D Gdzie można dostać jeszcze te 400W zasilacze Fortron/albo jakieś inne podobne cenowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 wszystko tylko nie colorsit :angry: Mi ten spierd***** zasilacz (tylko że 450w - tak pisało na naklejce) spalił 4karty graficzne, jeszcze raz :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 dzięki za rade. Co myślicie o Areocool, Chieftec, BeQuiet, ew. inne (Tagan odpada za drogi :]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Napisałeś temat w dziale co kupić o tym, (ogólnie o sprzęcie), ile masz kasy na zasilacz tak w ogóle. Zobacz do działu obudowy/zasilacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 na zasilacz w stanie jestm przeznaczyć do 250 zł. Pasowało by żeby był 400W tylko jakiś cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Tagan U1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 to jest zasilacz 380W. Nie będzie problemu z 6800GS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 do takiego kompa to zdecydowanie coś mocniejszego a'la Chieftec 420W albo jakiegoś Tagana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Czy wszystkie te zasilacze są jednakowej wielkości i wejdą mi spokojnie do obudowy. Sorry za takie pytanie ale jestem zielonym lalikiem jeżeli chodzi o zasilacze. Wcześniej nie miałem pojęcia że one są takie ważne. Dzięki za uświadomienie - Takto kupiłbym 6800GS i bym ją zjarał <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Wszystkie sa takie same - w koncu jeden standard. Chyba ze sobie kupisz zasilacz od serwera 1kW :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Nie do serwera mi nie potrzebny :] ok poczekam jeszcze troche aż sie pojawią fortrony a jak nie to kupie Tagana U01 i walić wszystko. Dzięki za pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...