Skocz do zawartości
czesiek398

Zmiana Karty? Czy Sprzęt Pozwoli?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dręczy mnie pytanie... Posiadam aktualnie GF 6600LE produkcji galaxy 128mb. Chce się jej pozbyć, dołożyć i kupić np. 6800 Ultra albo 6800GS. teraz moje pytanie: Mam 350 zasilacz ;/ czy on udźwignie tę karte (oczywiście PCIE). Prosze o pomoc.

Mój konfig:

Proc : P4 630 HT - 3.0GHZ@3.2GHZ

Pł gł. Gigabyte GA-8I915P Duo (rev2.0)

DVD-RW: LG 8x/40x/

RAM: 2x512 DDR2 533MHZ GoodRam (DualChanel)

K. Sieciowa: D-Link -AirPlus DWL-520+

Cooler na proc: Pentagram Freezone QVC-120 Cu+

Muzyka: AC97' - ACL850

Dysk: WD 160GB SATA Cache 8MB

FDD: Sony

no i właśnie zakała w zestawie: GeForce 6600LE 128MB Galaxy 128bit 350@400MHZ / 500@600MHZ PCI-E

Edytowane przez czesiek398

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż tak źle :/ nie chodzi mi o marke zasilacza która dobra która zła. Tylko o to czy 6800GS pociągnie na tym zasilaczu. Czytałem że tak. Tu mówicie że nie :/ .:SpIrIt:. : widze że masz tę karte ... jak się sprawuje i jaki masz zasilacz

Gdzie czytałeś ? Na forum bravo girl? A może czytałeś, że zasilacz 350W pociągnie? Owszem, pociągnie, ale markowy. Chociażby Huntkey, czy lepszy cenowo Fortron, który ma prawdziwą moc 450W... Twój mimo naklejki 350W, tak naprawdę ma ok. 260W. W tej chwili działa na granicy wytrzymałości. Jak wsadzisz GS'a, to pójdzie z dymem i być może wraz z resztą sprzętu... Karta się dobrze sprawuje i jest w tej chwili najlepszą jaką można kupić do 800zł. A mój zasilacz to wspomniany wcześniej Fortron - mocy zostaje jeszce na porządne OC... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro nie ma fortronów 400 są 350 :/ Buhahah bravogirl <lol> czytałem w jakimś artykule o tym zasilaczu. Hymmm także czeka mnie zmiana zasilacza. Nic jak się wymaga to płacić też trzeba :D Gdzie można dostać jeszcze te 400W zasilacze Fortron/albo jakieś inne podobne cenowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Napisałeś temat w dziale co kupić o tym, (ogólnie o sprzęcie), ile masz kasy na zasilacz tak w ogóle. Zobacz do działu obudowy/zasilacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wszystkie te zasilacze są jednakowej wielkości i wejdą mi spokojnie do obudowy. Sorry za takie pytanie ale jestem zielonym lalikiem jeżeli chodzi o zasilacze. Wcześniej nie miałem pojęcia że one są takie ważne. Dzięki za uświadomienie - Takto kupiłbym 6800GS i bym ją zjarał <lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi