KxL Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Mam problem ze starym 14-calowym monitorem Philipsa model 7CM3279. Po podłączeniu do komputera zamiast obrazu widoczne sa tylko anomalie w postaci poziomychi ukośnych linii. Zdjęcia w załącznikach pokazują jak to wygląda. Dorzucam tu jeszcze krotki filmik: flm1 przedstawiajacy problem. Co może być tego przyczyną? Istnieje szansa na naprawę niewielkim kosztem? Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Witam. Wygląda to na brak synchro poziomej, zobacz czy we wtyczce nie jest urwany jakiś bolec (kiepska fotka). Jak wtyczka ok to tylko serwis koszt około 20-50 zł. Sprawdz też parametry rozdzielczości na początek ustaw 640/480 70Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KxL Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Wyglada na to, ze brakuje pina czy dwoch we wtyczce. Na allegro jest sporo aukcji z kablami, np: http://www.allegro.pl/item87066677__okazja...onitorowy_.html Ale jak widac na zdjeciach przy monitorze nie ma gniazdka a kabel jest na stale. W zw. z tym mam pytanie: Czy bardzo skomplikowane bedzie odpowiednie dociecie i przylutowanie tego kabla albo samej wtyczki? Mam troche doswiadczenia z akcjami z lutowaniem i elektroniką ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Nie zawsze nowe nawet monitory mają wszystkie piny bo nie są one zawsze potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Sprawdz czy we wtyczce są metalowe pozostałości po pinach, jeżeli tak to kabelek do wymiany. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...