Skocz do zawartości
MichalP [xsrx]

Toya i dremel

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis w auchanie widzialem multiszlifierke toya.. paramatery takie jak dremela 135W i 10000-33000 obrotow... I w sumie nie wiem.. toya 49 zl a remel ? w sumie nie wiem ale mniej niz 250 napewno nie...

moze mi ktos pomoc bo nie mam doswiadczenia z toya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie też skusze na tą toye.

Mam pare urządzeń tej firmy i sobie chwale.

Trzeba pomyśleć logicznie ile razy bedziesz ciąć tą szlifierką 3 razy w tygodniu? Czy na codzien po pare godzin? jesli na codzien i po pare godzin kup dremela jesli nie to Toye.

Mam pytanie gdzie kupic tarcze dremela? jak i cale urzadzenie pytam, bo toya jest ogólnie dostępna a dremel?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dremela mozna kupić w każdym no prawie każdym markecie budowlanym.

Za to Toye i innych tanich podrubek Dremela znalazłem mało a jak już to była (konkretnie Toya) za 79zł.

Wie ktoś gdzie w Warszawie można kupić tanio taką szlifiereczke?

Moim skromnym zdaniem jak robisz dużo i masz kase to kup Dremela jak robisz dużo i nie masz kasy to podrobe np. Toya. Jak sie zepsuje to wymienią i tak możesz na okrągło. :))

Acha potrzebny mi jeszcze jakiś namiar albo na tanią wiertarke stołową albo stojak nawet najtańszy i imadło.

Imadło shitowe znalazłem za 21zł w Castoramie na Alejach Jerozolimskich. Fajne mocne stalowe imadełko kosztowało 100 : (((

Statyw za 50zł widziałem. Może ktoś wie gdzie kupić używany sprzęt. Chętnie bym kupił.

POMÓŻCIE jak zaoszczędze kase na tym to dokupie jakiś tani aparacik cyfrowy i zasypie forum masą modów :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leroy-merlin to market budowlany w stylu castorama itp. ...

A wracając do tematu to osobiście mam Toye i niewidze potrzeby kupowania Dremela, drogie i niczym sie praktycznie nie różni. Toyą zrobilem okno z boku, okno z góry, szlifowałem, wierciłem, jednym słowem wszystko.

Tylko zeby dobrze ciąć w blaszy to trzeba sie uzbroic w tarcze dremela za 40 zł takie jak mówił Kalwas [ pozdro :D ] praktycznie każda końcówka od Dremela zpasuje do Toyi, tylko ze one drogie jak diabli.

Bierz Toye :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam toye. jest ok. zmodowałem nią już trochę rzeczy (czytaj big-towera). za te pieniądze warto. jak się szczotki zetrą to się qpi coś od innego sprzęta. bardziej martwią mnie łożyska, ale też trzeba będzie rozebrać pewnego dnia i nasmarować dobrze.

Pozdrawiam

M.

PS nie wiecie gdzie można qpić tanie tarczki do tego? ceny dremela są trochę za wysokie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką szlifiereczkę TOYA 

na razie jeszcze działa  :) katowana dość intensywnie

Natomiast Końcóweczki TOYA to TOYS  :? 

Nalezy kupić porządne

Tak to prawda, te końcówki z zestawu nie nadają sie do niczego. Tnąc tymi czerwonymi tarczami z kamienia, na 10 centymetrów blachy zeszły mi 3 tarcze w tym jedna poleciała w piz**du :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]mi chodzi o urzadenie nie o tarcze :)) tarcze dremelka mam... bo 49 zl a 200 i wzwyz to roznica :) a za ta roznice mozna kupe koncowek kupic i wlasnie mam dylemat

Michale powiem Ci jako twoj imiennik tak: Ja TOYA rozne cuda wycinalem i nie zawiodla mnie franca ani razu, tylko kwestia dobrych tarczek do ciecia i tyle, bo te oryginalne to polecialy mi wszystkie na 10cm dlugosci cieciu, na Dremelowskim pocialem 2 obudowy i jeszcze 10 zostalo.

Kupilem te ceramiczne po 36 sztuk. Za tak smieszne pieniadze to TOYA rzadzi. Musze sobie kupic swoja bo tamta jest mojego padre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam toye. jest ok. zmodowałem nią już trochę rzeczy (czytaj big-towera). za te pieniądze warto. jak się szczotki zetrą to się qpi coś od innego sprzęta. bardziej martwią mnie łożyska, ale też trzeba będzie rozebrać pewnego dnia i nasmarować dobrze.

......

Radze ci nie rozbierać tylko jak cokolwiek będzie sie dziać nie tak to od razu wal do nich. Bo tak to ci mogągwarancji nie uznać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

......

Radze ci nie rozbierać tylko jak cokolwiek będzie sie dziać nie tak to od razu wal do nich. Bo tak to ci mogągwarancji nie uznać .

Dokładnie, moj starem padła "wiertarka" taka za 50 zł kupina z makro, niemiał jakich kolwiek problemów z reklamacją

W stosunku do ceny na Toye niema bata

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kupilem za jakies grosze CRAFTSMAN 5,000 do 35,000 RPM do tego 10 pierdulek a najlepsze ze ma 5 lat gwarancji :-)  

Ps jakie polecacie tarcze do dremka do ciecia budy ?? jaki typ prosil bym dokladnie :-)

Tarcze z Dremela numer 426 "5 Reinforced Cut-Off Wheels"

5 taczy 40 zł :?

Ale tną zajebiście :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ale ten myk z gwarancj jest swietny. Markety musza przestrzegac wszytkich przepisow wiec jak tylko cos trzeszczy albo pracuje troche inaczej to biegniesz do sklepu i reklamujesz. Dostajesz zazwyczaj nowke z nowa gwarancja :D :D :D I tak jak pisaBem wcze[niej na okrBo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem dremela :)))) jeszcze jeden na allegro zostal.. oplaca sie w sumie nowy za 185 zl...

z gosciem rozmawialem telefonoicznie i wydawal sie byc ok...

KOszt w sumie wyszedl mi na 0 bo zupelnie przypadkowo sprzedalem swoje 2 stare fanbusy recznej roboty za 90 zl lacznie i panel z potecjometrami za 85 :)

Dremelkiem zrobie sobie lepsze :)))) i ladniejsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi