Kalwas Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 No nikt nie wie gdzie kupić tszlifierk Toya za 49zl? Chodzi mi gBównie o Wa-we i okolice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 W Auchan, chyba jest cos takiego w Warszawie?? Ja tam se w Płocku kupiłem właśnie w Auchan. Jak weźmiesz na max obroty to ci będzie nieźle w ręku latać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Czemu ma mi latac. Widocznie masz os skrzywiona i przyw yzszych obrotach uwidaczniaja sie niewywazenie dynamiczne. A jak wogóle to zajze do Auchan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9161041 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9615477 oto linki do aukcji... ja kupilem w tej piewszej.. gosc Ma okolo 22 lata i uczciwie odpowadal na ciekawskie pytania :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 A ja kupilem za jakies grosze CRAFTSMAN 5,000 do 35,000 RPM do tego 10 pierdulek a najlepsze ze ma 5 lat gwarancji :-) Ps jakie polecacie tarcze do dremka do ciecia budy ?? jaki typ prosil bym dokladnie :-) Tarcze z Dremela numer 426 "5 Reinforced Cut-Off Wheels" 5 taczy 40 zł :? Ale tną zajebiście :twisted: Jeszcze mozecie szukac tarczek Black Deckera do maszynki zwanej RTX. Tez tna zaje....fajnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 A ja kupilem za jakies grosze CRAFTSMAN 5,000 do 35,000 RPM do tego 10 pierdulek a najlepsze ze ma 5 lat gwarancji :-) Ps jakie polecacie tarcze do dremka do ciecia budy ?? jaki typ prosil bym dokladnie :-) Tarcze z Dremela numer 426 "5 Reinforced Cut-Off Wheels" 5 taczy 40 zł :? Ale tną zajebiście :twisted: Jeszcze mozecie szukac tarczek Black Deckera do maszynki zwanej RTX. Tez tna zaje....fajnie... spider umnie nei ma tego bLack Dera musialm kuipic te zaraz bede ciol to sie dowiem co sa warte :D mam troszke inny model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Kupilem dzisiaj Toye za 59 zB w Auchan w Jankach pod Waw. No i powiem ze jest spox pochlastalem mojego starego Athlona XP 1.7 :twisted: Na dniach zrobie z niego bryloczek. A tarczki Dremela byly al jakies grubsze na oko kolo 1.5mm grubosci 5 sztuk wzmacniane za 36zl. Drogo i nie wziolem. Ale swoja droga te tarczki z Toya wystarcza mi spokojnie na 1 bude. Tylko frezy trzeba by kupic jakies HSS nie pamietam dokladnie materialua le nie oto chodzi. Czy kto[ probowal tym w miedzi drazyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 No nikt nie wie gdzie kupić tszlifierk Toya za 49zl? Chodzi mi gBównie o Wa-we i okolice.MAKRO - ja tam kupiłem :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ja byłem w Makro i nie było. Ale za to były tarczki od Dremela i musze sie tam jeszcze raz przejechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Miałem takie TOYe 2 szt. Ogólnie spox chodzą, wazne aby nie przeciązac takiego "aniego " sprzetu bo łatwo go spalic.. (mocno nie dociskać..) W obu regulacja troszkę inaczej działal inne zakresu obrotów (określone na ucho i drgania :lol: :lol: ;) ) pozatym za te cene ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ale swoja droga te tarczki z Toya wystarcza mi spokojnie na 1 bude.Cofam to definitywnie. Dzisiaj robiłem sobie otwor z tyłu pod zasilaczem tzn. wycinałem gril i poszły 2 trczki zostało 6 :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ale swoja droga te tarczki z Toya wystarcza mi spokojnie na 1 bude.Cofam to definitywnie. Dzisiaj robiłem sobie otwor z tyłu pod zasilaczem tzn. wycinałem gril i poszły 2 trczki zostało 6 :cry: otówr z tyłu pod zasilaczem ja wycinałem szlifierka katową.. 8) precyzyjna, zegarmistrowska robota... i na rant izolacja z kabla... Ta blacha z tyłu jest gruba w porównaniu z blacha na boku.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 otówr z tyłu pod zasilaczem ja wycinałem szlifierka katową.. 8) precyzyjna, zegarmistrowska robota... i na rant izolacja z kabla... Ta blacha z tyłu jest gruba w porównaniu z blacha na boku.. Jak to wyciołeś przecież tarcza w kątówce ma około 8cm i więcej średnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Pewnie przy samej krawedzi jechal kantem tarczy a potem pilniczkiem to wykonczyl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evendim Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Wie ktoś gdzie w Warszawie można kupić tanio taką szlifiereczke?Toye mozna bylo jeszcze przed swietami kupic w Wawie w TESCO na polczynskiej. kosztowala ok 50 zl ( nie pamietam dokladnie ile). Acha potrzebny mi jeszcze jakiś namiar albo na tanią wiertarke stołową albo stojak nawet najtańszy i imadło. Imadło shitowe znalazłem za 21zł w Castoramie na Alejach Jerozolimskich. Fajne mocne stalowe imadełko kosztowało 100 : ((( Statyw za 50zł widziałem. Może ktoś wie gdzie kupić używany sprzęt. Chętnie bym kupił. Stojak to shit. Ja mam(mialem) topex'a i lata na boki. Dodatkow pasuje do niego tylko wiertarka Topex (50zl) bo inne maja za szeroki kolnierz przy glowicy. Stojak jest aluminiowy i sie polamal - znaczy pekl w miejscu mocowania do tej pionowe rury. Wiertarka stolowa natomiast jest ok - kiedys chodzilem na modelarstwo i sie taka nawiercilem sporo. Widzialem w Castoramie jakies firmy Kinzo bodajze - cena ok 190pln. Jak sie wezmie ze stojak i woertarka zwykla kosztuja po 50 (w sumie 100pln) to stolowa wychodzi nie tak strasznie drogo a roznica jest kolosalna!!!. Problem tylko gdzie to dziadostwo trzymac. Niestet nie wiem gdzie sie uzywany sprzet kupuje. Co do imadel modelarskich to nawet te najtansze Topex'a sa w miare ok. Podstawa to dobra wiertarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 są lepsze tarcze do ciecia metali i plexi Dremel wydał tarcze na 2003 rok wylada jak piłka tarczowa ale jest to betal hartowany i powlekany tytanem ciołem tym juz stal, miedź, plexi i nawt troszkę się nie zużyła cena tego to 39zł a tarcze zbrojone to sa dobre ale za to jednorazowe i szybko się konczą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 są lepsze tarcze do ciecia metali i plexi Dremel wydał tarcze na 2003 rok wylada jak piłka tarczowa ale jest to betal hartowany i powlekany tytanem ciołem tym juz stal, miedź, plexi i nawt troszkę się nie zużyła cena tego to 39zł a tarcze zbrojone to sa dobre ale za to jednorazowe i szybko się koncząDobra a gdzie dostaćto cudo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuniarz Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ludzie, czy mozna kupic gdzies TOYA w internecie ? w mojej wiosce nie ma marketu tego typu, a jechac mi sie nie chce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 są lepsze tarcze do ciecia metali i plexi Dremel wydał tarcze na 2003 rok wylada jak piłka tarczowa ale jest to betal hartowany i powlekany tytanem ciołem tym juz stal, miedź, plexi i nawt troszkę się nie zużyła cena tego to 39zł a tarcze zbrojone to sa dobre ale za to jednorazowe i szybko się koncząDobra a gdzie dostaćto cudo? ja w obi są tez w Castoramie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Szlifierka wielofunkcyjna DORNN:moc 135 W,w zestawie 20 akcesoriów,bezkluczowy montaz akcesoriów.To jest ostatnia z reklam z obi .Co o tym myslicie?????Prosze o odp.Czy 135 W to nie za mało?CZy znacie miejsca w Krakowie gdzie mozna w miare taniego dremla kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 aha ta szlifierka wielofunkcyjna<patrz wyzej>kosztuje 75 zł w OBI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 sorry za tyle postów .Ale ukazał sie artykuł o DREMLU na bit-tech podaje linka wartow przeczytac http://www.bit-tech.net/article/101/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 sorry za tyle postów .Ale ukazał sie artykuł o DREMLU na bit-tech podaje linka wartow przeczytachttp://www.bit-tech.net/article/101/ powiem tak gościu chyba miał pierwszy raz dremel w łapach bo zniszczyć 2 tarcze na jeden otwór :lol: a po drugie nie potrafi wykożystać innych końcówek do dremela po co sie męczyć pilnikiem na wygładzanie jak mam końcówkę szlifującą w komplecie :wink: ciekawe jak bym ja obrobił mojego smoka z obudowy pilnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 sorry za tyle postów .Ale ukazał sie artykuł o DREMLU na bit-tech podaje linka wartow przeczytachttp://www.bit-tech.net/article/101/ powiem tak gościu chyba miał pierwszy raz dremel w łapach bo zniszczyć 2 tarcze na jeden otwór :lol: a po drugie nie potrafi wykożystać innych końcówek do dremela po co sie męczyć pilnikiem na wygładzanie jak mam końcówkę szlifującą w komplecie :wink: ciekawe jak bym ja obrobił mojego smoka z obudowy pilnikiem Nawet napewno pirewszy raz ja robiłem PACMANA ma boku swojej budy i gdybym sam na własną prośbę nie spi%^$#$lił rysunku :( :cry: :evil: to było by OK. :idea: Teraz będzie okno na uszczelce. Dremel jest COOL, bardzo wygodny i przydatny narządź :) :D :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Mam znajomych właścicieli hurtowni z takim sprzętem i jak to oni mówią: jak masz pan mniej niż dzień roboty to bierz pan Toye, a jak więcej to panu tego nie sprzedam :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Mam znajomych właścicieli hurtowni z takim sprzętem i jak to oni mówią: jak masz pan mniej niż dzień roboty to bierz pan Toye, a jak więcej to panu tego nie sprzedam :-) Mam Toyę od roku i zero problemów :D eksploatowana jest ona raczej intensywnie. jedynie końcóweczki które były dołączone są kiepskiej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 sorry za tyle postów .Ale ukazał sie artykuł o DREMLU na bit-tech podaje linka wartow przeczytachttp://www.bit-tech.net/article/101/ powiem tak gościu chyba miał pierwszy raz dremel w łapach bo zniszczyć 2 tarcze na jeden otwór :lol: a po drugie nie potrafi wykożystać innych końcówek do dremela po co sie męczyć pilnikiem na wygładzanie jak mam końcówkę szlifującą w komplecie :wink: ciekawe jak bym ja obrobił mojego smoka z obudowy pilnikiem Thorn mam pytanie czy tego smoka wyciołes dremlem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 No dremelem to jest wyciete bo chyba nie nozyczkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 No dremelem to jest wyciete bo chyba nie nozyczkami Prawda Dremelem a czym myślałeś Dremel firmy KENDA czy cos takiego nie chce mi sie [gluteus maximus] ruszać by sprawdzić no i oczywiście tarcze dremela na to poszło mi aż 3 tarcze :( nie byłem zachwycony ale efekt jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Thorn mam pytanie jak naniosłeś rysunek na blache. Macie może jakieś metody na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...