Feluke Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Thorn mam pytanie jak naniosłeś rysunek na blache. Macie może jakieś metody na to? Mozesz rysowac od reki (troche czsochlonne) Ja chyba bym kupil sobie folie do drukarki wydrukowac a potam tak jak z rzutnika na budzie odrysowal Miel wiecej cos takiego: | | | * | | | | | Zarowka | Rysunek | Buda Mam nadzieje ze kazdy rozumie moj tok rozumowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 robi sie to tak... drukujesz sobie negatyw rysunku na kartce... bierzesz kalke (nie taka do maszyny do pisania tylko papierowa techniczna)... odrysowywujesz na niej rysunek.... olowek jak najbardziejj miekki przykladasz strona po ktorej rysowales na blache i z drugiej czystej strony mocno szorujesz czyms twardy,m tak zeby grafit od kalki odbil sie na powierzchni (boku kompa)... docisk powoduje to ze grafit z natury brudzacy wszystko do okola :) poprostu brudzi blache i odbija rysunek... stara metoda :) i chyba najskuteczniejsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Thorn mam pytanie jak naniosłeś rysunek na blache. Macie może jakieś metody na to? ja bezposrednio na blache markerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 otówr z tyłu pod zasilaczem ja wycinałem szlifierka katową.. 8) precyzyjna, zegarmistrowska robota... i na rant izolacja z kabla... Ta blacha z tyłu jest gruba w porównaniu z blacha na boku.. Jak to wyciołeś przecież tarcza w kątówce ma około 8cm i więcej średnicy?zgadza się NOWA tarcza ma 8 cm. Moja miała mniej.. 8) Całośc wyciete szlifierką i wykończone równiez szlifierką.. Na rant założona izolacja z przewodu elektr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Thorn mam pytanie jak naniosłeś rysunek na blache. Macie może jakieś metody na to? ja bezposrednio na blache markerem No tak ale jak to naniosłeś tzn. że musiałeś to narysować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 no rysowałem a jak myślałeś :) jestem grafikiem więc takie rzeczy to drobnbostka nowa obudowa mi sie szykuje na luty więc tam dopiero pokaże co można wymodować z szyby i dremela :) ale buda bedzie tak odlotowa że chyba zaczne się bawić na poważnie z modami budek na trade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 nieche mi sie czytac wszytkich postow, co do sprzetu toya to mialem do czynienia z wyzynarką, cholera wogle niechiala ciąc po lini prostej, tylko zawsze skrecala na lewą strone, a jak na siłe chialo sie utrzymac linie prostą, to ostrze sie zzakrzywiało i cieło pod coraz wiekrzym kontem. Wniosek, wyzynarką toya niedarady ciąć po lini prostej, jedynie otwory da sie wycinac. Potem udalo mi se porzyczyc wyzynarkę boscha, i to jest dopiero sprzet, leciutko 2 palcami mozna ją prowadzic i tnie prosciutko, bez porownania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 nieche mi sie czytac wszytkich postow, co do sprzetu toya to mialem do czynienia z wyzynarką, cholera wogle niechiala ciąc po lini prostej, tylko zawsze skrecala na lewą strone, a jak na siłe chialo sie utrzymac linie prostą, to ostrze sie zzakrzywiało i cieło pod coraz wiekrzym kontem. Wniosek, wyzynarką toya niedarady ciąć po lini prostej, jedynie otwory da sie wycinac.Może miałeś krzywo założony brzeszczot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuniarz Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 No Panowie (i Panie) ja przy pomocy wyrzynarki TOYA położyłem w domu jakieś 30 m2 paneli podłogowych i u mnie cieła prosto :) Fakt faktem, że oryginalny brzeszczot skończył się dość szybko, ale za 8 zł kupiłem nowy śjakiś hartowany i do dziś śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 A ja kupilem za jakies grosze CRAFTSMAN 5,000 do 35,000 RPM do tego 10 pierdulek a najlepsze ze ma 5 lat gwarancji :-) Ps jakie polecacie tarcze do dremka do ciecia budy ?? jaki typ prosil bym dokladnie :-) A ile dales za CRAFTSMANA ? I gdzie kupiles? A co do gwarancji... ja mam zestaw kluczy CRAFTSMANA i mam dozywotnia gwarancje. tak ze np. jeden klucz sie spieprzy i wymieniaja caly zestaw. Wg. mnie naprawde porzadna firma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Thorn mam pytanie jak naniosłeś rysunek na blache. Macie może jakieś metody na to? ja bezposrednio na blache markerem Ja przy logo podobnie. Tylko, ze olowkiem, tak na wszelki wypadek jakbym sie machnal, gumka i nie ma. A potem to juz sie cielo ;) 3h z zycia wyjete. Efekty mozna podkladnac poprzez linka z podpisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 są lepsze tarcze do ciecia metali i plexi Dremel wydał tarcze na 2003 rok wylada jak piłka tarczowa ale jest to betal hartowany i powlekany tytanem ciołem tym juz stal, miedź, plexi i nawt troszkę się nie zużyła cena tego to 39zł a tarcze zbrojone to sa dobre ale za to jednorazowe i szybko się koncząDobra a gdzie dostaćto cudo? ja w obi są tez w Castoramie A podaj numer artykułu jeśli możesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 są lepsze tarcze do ciecia metali i plexi Dremel wydał tarcze na 2003 rok wylada jak piłka tarczowa ale jest to betal hartowany i powlekany tytanem ciołem tym juz stal, miedź, plexi i nawt troszkę się nie zużyła cena tego to 39zł a tarcze zbrojone to sa dobre ale za to jednorazowe i szybko się koncząDobra a gdzie dostaćto cudo? ja w obi są tez w Castoramie A podaj numer artykułu jeśli możesz? Moze chodzi o te tarcze ==> nr. 426 ? W Castoramie zaplacilem za nie dokladnie 36,34 zl. (a w leroy merlin sa po 39.99). Jest ich 5 szt. to o te chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Te są zwykłe zbrojone,ale może się mylę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 no wlasnie dlatego sie spytalem czy to chodzi o te... bo zadnych powlekanych tytanem nie widzialem... a przegladalem katalog DREMEL'a w CASTORAMIE (tylko cholera niewiem na jaki to byl rok) i te wychodzilo ze sa najmocniejsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Znalazłem jakieś "#545 Diamond wheel" ale nie wiem czy to na pewno to. DESCRIPTION: A unique accessory component from Dremel, especially suited to cutting, grinding and filing materials like concrete, marble, stone, porcelain, ceramic and hard epoxide. The diamond wheel produces a fine cut, is very durable, does not break and retains its shape. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...