miramp Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Niedawno sie dowiedziałem ze chłodzenie dobrze sie sprawuje na passivie i w stresie na geforce 6600gt temperatura jest około 58'C. Wentylator zatem potrebny jest tylko do mocniejszych kart jak gf7800 i x1800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 coraz lepiej to wyglada :D. Moze sprawie sobie takiego na 9800 :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Niedawno sie dowiedziałem ze chłodzenie dobrze sie sprawuje na passivie i w stresie na geforce 6600gt temperatura jest około 58'C. Wentylator zatem potrebny jest tylko do mocniejszych kart jak gf7800 i x1800. Można wiedzieć z jakiego źródła masz takie info ? Jeszcze raz ponawiam prośbę do wszystkich zainteresowanych tym cudaczkiem o fotki :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Robi się ciekawie... tylko ten plastik & wiatrak o kant kuli potłuc Po wymianie wiatraka na 2xAC Fan 3, dorobieniu tunelu odprowadzającego ciepłe powietrze poza budę i ew. tunel doprowadzający zimnie powietrze do wiatraków to by było cudo wydajnościowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 no mi niestety nijak sie nie zmieści :P ten chipset mi przeszkadza :P ze 4cm musiałoby być oddalone od karty :P chyba ze sie pyknie pod skosem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) http://www.evercool.com.tw/products/vc_rhc.htm http://www.overclex.net/overclocking/189/1...-refroidisseurs qurde jeszcze go nie ma :/ Edytowane 26 Lutego 2006 przez Chemik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 A jak myslicie? Na All-in-Wonder moge liczyc ze bedzie pasowal? No bo jeszcze sie rozgladam. Na razie to tylko FZ xc-80 wchodzi w gre, reszta nie pasuje :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik_89 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 zleman 700 też ci nie pasuje ?? zerknij sobie za spis kompatybilności :) ale sądze że ever powinien pasowac :) a na pewno po małych przeróbkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 W poniedziałem juz bedzie mozna zamówić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 zleman 700 też ci nie pasuje ?? zerknij sobie za spis kompatybilności :) ale sądze że ever powinien pasowac :) a na pewno po małych przeróbkach :) no niestety. Patrzylem na liste kart niekompatybilnych i niestety jest na niej radeok 9800 AiW. Ale spoko juz kupilem freezone'a xc-80 AlCu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vis Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Ciekawe ciekawe...przydałoby się konkretne porównianie z Zalmanami,Pentagramami, tym nowym X1/X2 i np Silencerami..bo jeśli to cacko będzie wydajniejsze to może nieźle namieszać:] własnie sprawiłem sobie 6800@gt@ultra i przyda mu się napewno jakieś dobre chłodzenie,aczkolwiek w rozsądnej cenie. pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 z siliencerem juz jest porównanie :) patrz str wcześniej :) wypadł troche lepiej od zelmanów/pentków zapewne przed modyfikacjami będzie slabszy o pare* ale jak sie wstawi 2 wentyle to powinien być lepszy :) do tego można spokojnie go przestawiać jak sie chce :) teraz każde radiatory na pamieć sie zmieszczą :) martwi mnie tylko ze są jedyne 2 HP :/ to napwno bardzo ogranicza mozliwosci układu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Tak sie prezentuje podczas pracy i wyniki testów kolejne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liroyek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Mialem jutro jechac na gielde po pentka cu ale chyba jednak sie wstrzymam i wezme to cudo :) ciekawe tylko kiedy bedzie u nas ;) jak narazie to widzialem polowa marca :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercikk Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) lepsze to od zalmana VGA VF700-CU ? a jak z głośnością bo Zalman ma 18,5 dB silent mode i 28,5dB normal ? Pozdrawiam Edytowane 7 Marca 2006 przez albercikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 napewno słabsze :) może po tuningu dorówna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 lepsze to od zalmana VGA VF700-CU ? a jak z głośnością bo Zalman ma 18,5 dB silent mode i 28,5dB normal ? Pozdrawiam Zalman tylko fatality moze być wydajniejszy i to na maxymalnych obrotach przy czym jest głośniejszy. Ta wersja zalmana odstaje przy duzym obciazeniu i tym samym poziomie generowanego hałasu. Jeśli chodzi o hałas to juz sporo odstaje zalman. Ten przy 5v jest niesłyszalny z 1 metra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercikk Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 hmm właśnie zastanawiam się co dać na 6800GS, zależy mi na dobrym chłodzeniu bo będę chciał kręcić trochę tą kartę, ale jednocześnie chciałbym ciszy, Zalaman ma zaletę że w zależności od obciążenia różnie wieje czyli różnie hałasuje, będę mógł to regulować, Evercool natomiast ma chyba stałą prędkość ? a ile decybeli ma to cudo ? Da rade wymienić te referencyjne wiatraki na cichsze w obu tych kartach ? A może kupić coś zupełnie innego ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 hmm właśnie zastanawiam się co dać na 6800GS, zależy mi na dobrym chłodzeniu bo będę chciał kręcić trochę tą kartę, ale jednocześnie chciałbym ciszy, Zalaman ma zaletę że w zależności od obciążenia różnie wieje czyli różnie hałasuje, będę mógł to regulować, Evercool natomiast ma chyba stałą prędkość ? a ile decybeli ma to cudo ? Da rade wymienić te referencyjne wiatraki na cichsze w obu tych kartach ? A może kupić coś zupełnie innego ? Pozdrawiam Tu masz zestawienie najlepszych coolerów do grafiki. Evercool turbo 2 jest najcichszy ze wszystkich testowanych. Ja będę go przerabiał. Dam zasilanie z karty tak zebym mógł ustawiać obroty wzgędem temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercikk Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 miramp Daj znać jak się sprawuje to chłodzenie, kiedy już będziesz je miał, no i pochwal się jak ci się sprawuje ta regulacja obrotów względem obciążenia. Nie wiem co wybrać, Zalman wydaje się spoko, ale ten Evercool jest cichszy a na tym mi zależy, tylko czy da rade uciągnąć kręconego 6800GS ? chyba trochę poczekam, nowy ten Evercool, pewnie za parę tygodni wyklarują się o nim opinie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 lol pewnie ze da rade :) są gdzieś jakieś testy fatalyty z innymi pentkami i zalmanami ?? bo ten ECT2 (hehe jaki fajny skrót :P) jest aż 5* słabszy od fatalyty można by wyliczyć jak sie ma do 700cu czy xc80cu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 miramp Daj znać jak się sprawuje to chłodzenie, kiedy już będziesz je miał, no i pochwal się jak ci się sprawuje ta regulacja obrotów względem obciążenia. Nie wiem co wybrać, Zalman wydaje się spoko, ale ten Evercool jest cichszy a na tym mi zależy, tylko czy da rade uciągnąć kręconego 6800GS ? chyba trochę poczekam, nowy ten Evercool, pewnie za parę tygodni wyklarują się o nim opinie. Pozdrawiam tu jest zestawienie temperatur na geforce6800gs!!!!!!!! 2000590[/snapback] jest aż 5* słabszy od fatalyty tylko ze zalman jest puszczony na 12V i przy tym strasznie hałasuje. Nie sądze zeby ktoś chciał tego słuchać. Evercool przy 12 V jest w miare cichy. Szkoda ze nikt nie przetestował przy tym samym poziomie hałasu. Ja Evercoola turbo2 jutro zamawiam. W ciagu kilku najblizszych dni bede testował. Zrobie testy rowniez na passivie i zobacze jak sie bedzie sprawował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) gdzie go zamawiasz ?? też bym sie na to pisał :) a cichszy jest tylko 14db :) Edytowane 7 Marca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) gdzie go zamawiasz ?? też bym sie na to pisał :) a cichszy jest tylko 14db :) W 2000517[/snapback] miramp Daj znać jak się sprawuje to chłodzenie, kiedy już będziesz je miał, no i pochwal się jak ci się sprawuje ta regulacja obrotów względem obciążenia. W ATiTool możesz sobie to poustawiać Edytowane 7 Marca 2006 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 to daj znać gdzie najsybciej :) też go wezme :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) to daj znać gdzie najsybciej :) też go wezme :) Jutro bedzie do mnie wysłany. Na razie ten sklep nie ma go w sprzedazy. Od piątku do wtorku kilka sklepów bedzie nieczynnych - cebit Tu mozna juz zamówić Na allegro tez juz jest. Edytowane 9 Marca 2006 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liroyek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 miramp jak bedziesz juz to mial daj znac jak sie sprawuje :) ja jednak kupilem zalmana cu -LED podlaczylem go zrodla napiecia z karty i mam teraz zalmana z samoregulacja :) (idle 40% ok 1 tys obr w stresie 100% ok 2,6 tys) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 jeeest wreszcie :D poczekam na jakis teścik i biore :) dziwne że na allegro drożej niż w sklepie :) ale juppiii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) jutro bede posiadaczem tej karty jak poczta bedzie łaskawa lub w poniedziałek. Zrobię testy i trochę fotek Edytowane 10 Marca 2006 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ile slotow to cos zajmuje :P? 2 (razem z karta graficzna)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...