cvir Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Chodzi Ci o tego motylka? To ta sama zastosowalem tylko "blok" jest zmieniony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 A czyli problem z glowy :) Jak dorwe dluzsze HP to pomysle nad tym ;) A btw. jak sadzisz, jak rozwiazac cyrkulacje, bo jak dla mnie to mam maksymalny miks, pomioedzy ramiona Sonica chce wlozyc wentylator AC(ten w standardowej obudowie) bo sie akurat miesci, jednak jak bedzie dmuchal do gory to w przeciwnym kierunku do ET2... A inaczej raczej go nie moge dac :/ Ew. sproboje to jakos przypasowac zeby dmuchal od boku to bedzie lepiej... Da sie dorawac wentyla 80mm a cienczej obudowie? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 czy ktos ma go zalozonego na x1900gt/xt/xtx? jak sie sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Xytras - sa chyba wentyle w waskich obudowach, np. 20mm. Na bank widzialem takie 120mm, 80mm tez powinny byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ja mam wentyl 80'ke 15 mm ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Troche zmieniam koncepcje kompa i chlodzenie idzie pod mlotek :mur: Jesli nikt nie kupi to zostanie i bede szukal wentylka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 http://www.purepc.pl/node/342 Co najmniej... hmmm... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Jakaś tam inna firma kart graficznych też zrobiła podróbke tego :) A tamto się nazywało Mr. Freezer jak dobrze pamiętam. Ale imo ten Revoltec lepiej wygląda.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Jesli bedzie rzeczywiscie w cenie 80zł(w co bardzo watpie) to evercool wysiada pod wzgledem estetycznym i wposazenia. Revoltec jeszcze dodaje radatory na pamieci... juz widze cene 80zł :lol2: EDIT>> W Komputroniku za 72zł!! Czyli evercool przegrywa wyposazeniem, cena i estetyka. Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 sa gdzies testy wydajnosci ? woogle jak evercool spisuje sie w porownaniu do zalmana vf700cu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 o radiatorkach to tam nic nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 o radiatorkach to tam nic nie ma...Ale TU jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) az 4 radiatorki.... no ale to lepsze niz nic... Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Na mojego 6600GT by wystarczyly ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Moze ktos podac jaka ma wysokosc od laminatu karty Evercool turbo?? Chodzi o wysokosc do najwyzszego wypuklenia plastiku evercool'a z dokladnoscia do mm :D Z gory dzieki, pozdro. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Rzecz wzgledna, z uwagi na budowe mozna go dowolnie wyginac... Na pclabie ktos chyba chcial wcisnac radiatorki Zalmana na pamieci i podniosl chlodzenie o okolo 1cm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Wiem, ze te chlodzenie mozna modyfikowac, ale mi chodzi o cooler bez zadnych przerobek typu: wyginanie heatpipe, montowanie radiatora na odwrotnej stronie itp. Po prostu chce chlodzic chipset mobo freezerem i nie wiem czy evercool wejdzie miedzy heatpipe'y freezera. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Nie chce robic zamieszania ale patrzac na te zdjecie nie wejdzie moim zdaniem, ale lepiej jak ktos to pomierzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 No nikomu nie chce sie zmierzyc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Sprawa lekko utrudniona, bo mój Evercool jest obecnie rozlutowany, ale: - radiator z wentylatorem i obudową w najwyższym punkcie ma równe 30 mm wysokości, - podstawa z blaszką mocującą ma 12 mm (i jest powyżej wszelkiego rodzaju kondensatorów), - na mojej karcie rdzeń wystaje 2 mm ponad poziom laminatu Musisz jeszcze doliczyć odległość między radiatorem a podstawą, w pudełku całość jest ściśnięta praktycznie na styk. Wychodzi mi: 30 + 12 + 2 (+ ew. odstęp) = 44 mm (+ odstęp) między laminatem a wybrzuszeniem na tym badziewnym plastiku. Owe wybrzyszenie ma dokładnie 3 mm wysokości, więc jak będziesz miał za ciasno, to możesz spróbować je spiłować / zeszlifować. Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Dzieki za info, ale Ty widziales w realu evercoola wiec zerknij prosze na ponizsze zdjecie. Wg Ciebie wcisne miedzy heatpipe'y freezera(tak na oko) evercoola?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Wydaje mi się, że przy kombinacjach wejdzie, w razie czego będziesz musiał odgiąć dolną połowę Freezera albo wyciąć więcej finów. No i zapomnij o chłodzeniu pamięci. Ewentualnie możesz spróbować odgiąć radiator z wentylem, żeby całość była równolegle do mobo / prostopadle do grafiki. Znalazłem jeszcze dwie fotki, może Ci się przydadzą: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm, chyba zdecyduje sie na silencer ATi5, ale to jeszcze nie jest pewne. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) czy ktos ma go zalozonego na x1900gt/xt/xtx? jak sie sprawuje?No właśnie? Przeczytałem te cholerne 12stron :D i nic na temat mocnych kart albo nikt sie nie przyznał :) Tzn jeden się przyznał ale w końcu nic nie napisał przez pare miesięcy <_< Ja tez zanabylem - bede sprawdzal na x1900xt - jutro gora pojutrze podam jakies wyniki...Więc ponawiam pytanie - może ktoś jednak testował ten sprzęt na 1800/1900? Oczywiście pytam o temperatury nie hałas :wink: A tutaj test jaki znalazłem. Niestety tylko karta 6600gt :/ Kolejny test Evercoola Tym razem 9600 i x800xt Jeszcze jeden test 6800gt i porównanie z Accelero X1 Test 4 i prawie strzał w 10 :) 1800xl - tu widac że mocniejsza karta ale i tak nieźle daje sobie rade Jeszcze porównawczy test Karta 6600gt. Tym razem jako Revoltec GRAPHIC FREEZER PRO :wink: w porównaniu do Zalmana VF-700 Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 kurde ale az 3 sloty.... duzo :/ i jak to odpalic w normalnym kompie... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Czyli u siebie nie zmieszcze na 100% :-| Freezer ma za maly rozstaw rurek cieplnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrenek Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Jakie znowu 3 sloty :) W sloty pod karta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 ja mam takie pytanie... czy w revoltecu ten plastik jest tak samo tandetnie miekki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ja mam takie pytanie... czy w revoltecu ten plastik jest tak samo tandetnie miekki ?Ktoś pisał w innym topiku że to wszystko z jednej fabryki wyjeżdża...mam nadzieje że będe go miał za tydzień :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ja mam takie pytanie... czy w revoltecu ten plastik jest tak samo tandetnie miekki ?Macałem :-P oba i uważam, że poza kolorem różnic w wykonaniu nie ma. Oczywiście Revoltec dzięki cenie i radiatorkom jest lepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...