benek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 robiesz wielki problem, ...Bo na tym Zalmanie umieszczenie wirnika od 120 bedzie lekko problematyczne, ale jak to sie mówi "dla chcącego nic trudnego" lub "Polak potrafi" lub ... :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 miałem przed tym revotekiem zalmana vf-700cu i moge polecic revolteca, zalman jest niestety głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Panowie!Potrzebuje waszej pomocy! Kto ma Evercoola albo Revolteca montowanego na tylko 2 te śrubki i może mi jedna odstąpić za skromną opłatą??Gdzies sie jedna zapodziała a bez kompletu strach zakładać. :mur: Licze na pomoc z Waszej strony :rolleyes: Edytowane 11 Maja 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 srubke zwykła wstaw :] ze sprężynką ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 srubke zwykła wstaw :] ze sprężynką ;] Właśnie po to pytam abym nie musiał sie w to bawić :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Gdzie mozna dostac najtaniej rurki heatpipe, coby miec wiecej ?:P Narazie mam ulomnego evercoola, bo z polamanymi heatpipami (nawet nie pytajcie :lol:). BTW jak wyjac stare heatpipy z radiatora? bo cos mi nie wychodzi.... Edytowane 7 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Gdzie mozna dostac najtaniej rurki heatpipe, coby miec wiecej ?:P Narazie mam ulomnego evercoola, bo z polamanymi heatpipami (nawet nie pytajcie :lol:). BTW jak wyjac stare heatpipy z radiatora? bo cos mi nie wychodzi.... no to odgrzewamy. Ja kupiłem 1.3 metra rurki 6mm w sklepie gazowym za około 15 złoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Rurka to nie wszystko... po pierwsze musi to być giętka rurka miedziana, po drugie potrzebujesz odpowiedni gaz w butli(a propan-butan to raczej kiepski pomysł), po trzecie musisz dobrać odpowiednią ilość gazu i na koniec po wielu próbach i straconych pieniądzach lutujesz rurki i montujesz je w radiatorze. Taniej i prościej wyjdzie kupić inny cooler albo gotowe Heat-pipe z mCubed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Rurka to nie wszystko... po pierwsze musi to być giętka rurka miedziana, po drugie potrzebujesz odpowiedni gaz w butli(a propan-butan to raczej kiepski pomysł), po trzecie musisz dobrać odpowiednią ilość gazu i na koniec po wielu próbach i straconych pieniądzach lutujesz rurki i montujesz je w radiatorze. Taniej i prościej wyjdzie kupić inny cooler albo gotowe Heat-pipe z mCubed hmmm, eeeee czy ja o czymś zapomniałem ?? :) Jeśli dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź to w rurce musi być gaz ?? Jeśli tak to ja pier*ole. Czy w takim razie będzie jakaś różnica jeśli tego gazu w rurce nie będzie ?? Jaki w takim razie cooler zakupić by rurki pasowały do evercoola (w sumie to pasować mają tylko na długość) ?? Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez igorzasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 hmmm, eeeee czy ja o czymś zapomniałem ?? :) Jeśli dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź to w rurce musi być gaz ?? Jeśli tak to ja pier*ole. Czy w takim razie będzie jakaś różnica jeśli tego gazu w rurce nie będzie ?? Jaki w takim razie cooler zakupić by rurki pasowały do evercoola (w sumie to pasować mają tylko na długość) ?? Zbijasz sie prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Oczywiście że w środku musi być gaz - jak inaczej wyobrażasz sobie efektywne przenoszenie ciepła? :lol: Same rurki nic nie dają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Gdzieś czytałem ze alkohol też sie nada. Tylko co za przeszczep będzie go tak marnował? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Lepiej zmarnowac troche alkoholu metylowego niz pakowac sie w butle R134a :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 człowiek uczy się na błędach..... Jeszce raz powtarzam pytanie; z jakiego coolera by takie rurki ewentualnie pasowały?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Na upartego moze być nawet woda, tylko że zabawy z obniżaniem ciśnienia aby wrzała w niższej temperaturze jest trochę :wink: Co do coolera - sam musisz sprawdzić. Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Na upartego moze być nawet woda, tylko że zabawy z obniżaniem ciśnienia aby wrzała w niższej temperaturze jest trochę :wink: Co do coolera - sam musisz sprawdzić. nie da się tych rurek w jakikolwiek sposób wykorzystać ?? Tzn tak jak powiedział leborg nalać tam jakiejś cieczy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) W sumie z alkoholem też byłoby trochę zabawy, bo jego temp wrzenia to coś koło 80*... Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) re rurki kupowałem ze ojcem inżynierem w sklepie tłumacząc mu po co mi to i on nie wpadł na to, że potrzebny jest gaz do przenoszenia ciepła. BTW; szukam tych rurek i kurcze naprawdę trudno znaleźć coś ciekawego. Jedna rurka na angeli czy w zenfiscie kosztuje od 25 (5mm) do 29 (6mm) złoty za sztukę !! To już kurcze bardziej opłaca mi się zakupić kolejnego evercoola. Achh. Jakieś pomysły ?? Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez igorzasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 fajne chlodzenei wyglada na naprawde wydajne i mam w planach zakup radka 9800xt i na niego wrzucic te chlodzenie mysle ze ebdzie zimno i fajne bedzie sie krecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) ktos ma polozonego evercoola w pozycji default z wymienionym wiatrakiem np na 92 lub 80 ? bo ciekaw jestem czy to nie wplywa ujemnie na temp calej karty :/ i Dla tych co maja evc na 7900GT -macie an 2 czy 4 srubki ? Edytowane 5 Listopada 2007 przez Yacho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaleJol Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Zastanawiam się nad kupnem do swojej GF 6600 GT (AGP) REVOLTEC GRAPHIC FREEZER PRO. Dobry wybór na tą kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Dobry. tanie to to i ładnie cicho śmiga. Ale jak w podobnej cenie masz S1 i wchodzi na kartę, to warto się zastanowić nad pełną pasywką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przelip Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Jak myślicie czy ten Revoltec będzie pasował na 8800GT? Może ktoś już próbował, nie wiem czy będzie wystarczająco wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowslanter Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ja go mam założonego na 8800gs i sobie chwalę. Nie trzeba spowalniać wiatraka, imho jest wystarczająco cichy. Temperatury - spoczynek ok. 47C, obiciążenie ok. 65C. Karta podkręcona (póki co) do 700/1750/900(18000). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przelip Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Dzięki za odpowiedź :) Też już kupiłem, ale jeszcze nie zamontowałem. Sprawdziłem tylko wentylator i rzeczywiście na max. obrotach jest prawie niesłyszalny, ale trzymałem go na ręce :D Myślę, że w obudowie będzie w ogóle niesłyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_17pl Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Mam pytanie czy cooller revolteca będzie pasował na karte Gigabyte Geforce 7600GS ? Czyli taką, jakby ktoś nie wiedział jak ona wygląda: Edytowane 21 Marca 2008 przez rafal_17pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...