dudek564 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam czytalem na forum i sie dowiedzalem jak wylaczyc komputer 1 przyciskiem a jak wlaczyc komputer 1 przyciskiem zeby byl calkiem wylaczony zeby nie byl w trybie wstrzymania. Czy istnijeje taka mozliwosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam czytalem na forum i sie dowiedzalem jak wylaczyc komputer 1 przyciskiem a jak wlaczyc komputer 1 przyciskiem zeby byl calkiem wylaczony zeby nie byl w trybie wstrzymania. Czy istnijeje taka mozliwosc ? ??? :lol: :lol: :lol: :lol: o co ci czlowieku chodzi ? wypowiedz sie po ludzku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 To powinno pomóc: Desktop -> right click -> Properties -> Screensaver -> Power... -> Advanced -> Power buttons -> When... - > wybierasz Shutdown Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) po pierwsze uzywaj znaków przestankowych.. bo Twoje zdanie mozna sparsować na kilka możliych sposobów :D wiec powiadasz że chcesz WŁĄczyć komputer 1 przyciskiem żeby był całkowicie WYŁączony? :lol: Edytowane 17 Lutego 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek564 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 sorki, chodzi mi o to jak wlaczyc komputer jednym kliknieciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Klawiaturą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek564 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 W biosie, w zakładce "Power Management" :wink: Jak nie wyjdzie, to wyjmij na chwilę baterię, to się włączy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 W BIOS'ie masz mozliwosc ustawienia sposobu wlaczania kompa. Mozesz to zrobic np. jednym przyciskiem myszy, kombinacja klawiszy (np. Ctrl+F12) albo po wpisaniu hasla i wcisnieciu entera. Mozliwosci masz cala game, wysztarczy tylko poszukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek564 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 dzieki mam nadzieje ze nic nie zwale.... a czy komputer bedzie calkowicie wylaczony ? po wcisnieciu klawisza np. a , sie wlaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 a czy komputer bedzie calkowicie wylaczony ? po wcisnieciu klawisza np. a , sie wlaczyTak, można ustawić jaki to klawisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) nie... komputer nie bedzie wyłączony... choć to zalezy co kto rozumie pod pojęciem wyłaczony komputer :) Oficjalnie nic tam nie będzie się krecić i burczeć.. bedzie wyglądał jakby był wyłaczony.. jednak sporo układów jest wciaż zasilanych z zasilacza.. chociazby klawiatura..., myszka, USB.. Inaczej skąd bios wiediałby że nciskasz klawisze na klawiaturze czy myszce... imhona pojedynczy klawisz to zła metoda... neichcąc przy przesuwania klawiatury muśniesz klawisz i Ci się właczy komp... ja mam na hasło bo mi sie nie chce schylać do power butona... Edytowane 20 Lutego 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 a mozecie dac dokladniejsze namiary na zakaldke w biosie zeby to odpalic ? bo przelecialem caly i nic ciekawego nie znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 chwila na goglach... idziesz do power managment i tam bedą opcję power on by mouse, button, password , keyboard i tym podobne... wybierasz.. ustawiasz klawisz bądż hasło i śmiga... Nie wiem cyz w kazdej płycie to jest ale na gigabajtach napewno jest od zawsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaZmAn_DeViL Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Wiem ze troszke odkopuje temat ale czasami sa problemy... Jak np ktos na noc odlacza zasilanie od kompa calkowicie, tzn nawet zasilacz nie dostaje zasilania ( przelacznik na zasilaczu albo odlaczyc kabel zasilajacy ) to po ponownym wlaczeniu to moze nie zadzialac... Wiem bo sprawdzilem to osobiscie bo kiedys chcialem sobie wlasnie zrobic obudowe bez wlacznika ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 U mnie nic podobnego nei wystepuje. Wylaczam z zasilania komp codziennie z powodu mojego synka ktory bardzo lubi naciskac przycisk power :] Podchodze, wkladam kabelek do kontaktu i ctrl+F1 (tak akurat sobie ustawilem) i kompik juz kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 W niektórych płytach faktycznie tak jest (w starszych?) iż po wyłączeniu zasilania klawiatura nie jest już ponownie włączana po przywróceniu zasilania.. Jednak to już przeczy całemu tematowi, zgodnie z którym autor chciał włączać komputer 1 przyciskiem ( z klawiatury), gdyż wcześniej musisz i tak nacisnąć power na listwie więc tak czy siak musisz się schylić pod stół i nacisnąć przycisk. Wtedy można sobie ostatecznie ustawić akcję komputera po POWER BACK - czyli po powrocie zasialnia.. można ustawić żeby komputer się włączał.... Wtedy komputer będzie startował po włączeniu listwy automatycznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaZmAn_DeViL Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ja tam mialem w Asus-ie A7N8X-E Deluxe. Chipset nForce2 to byl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...