teha Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 W niedlugim czasie kupuje se Athlona i mam dylemat ktora plyte glowna wybrac, chcialbym zeby byla dobra do podkrecania EPOX 8KHA+ czy EPOX 8K3A+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Bierz 8K3A+ - juz nie pamietam do ilu, ale napewno duzo wiecej mozna dac napiecia prockowi (ponad 2V - bez zadnych modow :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Jezeli masz wybierac pomiedzy tymi dwoma to bierz 8K3A+ ma napiecie do 2,2V i jest to juz plyta przyszlosciowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Słyszałem w sklepie komputerowym i czytałem gdzieś, że najnowszy Epox(VIA333) nie jest najlepszy pod względem stabilności (ale to może pierwsze wersje rev.1.0) Sam się zastanawiałem co wybrać i zdecydowałem się na 8KHA+ (266A). Zwiększanie napięcia powyżej 2[V] może się okazać "zabójcze" dla procesora, więc nie jest to dla mnie zaleta. Przyszłościowość tych płyt jest jednakowa, bo pamieci DDR2700 nie przynoszą oczekiwanego przyrostu wydajności, a ostatnim obsługiwanym modelem procesora i tak będzie "nowy" XP (13um) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 22 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2002 Mam taki sam dylemat którą płytke wybrać, a jeszcze teraz na tweaku piszą że 8k3a+ przy magistrali 166 jest mniej wydajny bo ma inne dzielniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...