Skocz do zawartości
viktor8

Partition Magic

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc co wykonuje zle

Informacje ogólne: Program Partition Magic 8.0 Zainstalowany pod Win 98SE.

Dwa dyski:

Dysk nr1 WD Caviar SE Serial ATA 40 GB.

Dysk nr2 Barracuda 7200.7 80GB 8MB Model ST380817AS (SATA)

Dysk nr2 nowy teraz już nie

Dysk nr1 ok! obydwa dyski widoczne z pod Partiton Magic

Podczas tworzenia partycji podstawowej na dysku nr2 partition type NTFS brak możliwości określenia litery partycji np.: C: Opcja Drive Letter nie aktywna brak okienka w tym miejscu informacja Drive letter no. Taka sama sytuacja przy tworzeniu dysku logicznego. Natomiast w obydwu przypadkach można określić nazwę partycji Label – System Z pod Drive Meper też nie można dokonac wyboru bo jest tam opcja stara nowa litera tylko jak ja wybrac jak jej nie ma.Natomiast jezeli okreslony jest system plików FAT32 to jest mozliwosc wyboru okreslenia.System plików NTFS na dysku wykonuje poraz pierwszy.Czy jest to problem wersji.Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wykonujesz zle? Wszystko.

Z Win 9x do NTFSu dostępu nie uzyskasz.

A partycje rob w win instalatorze win 2000/XP

Dzięki za odpowiedz. Wiem że nie uzyskam dostępu do NTFS. Tylko nie wiedziałem że nie będzie możliwości określenia litery partycji.Wykonywałem tak dlatego bo chciałem na dysku nr2 z pod Partiton Magic zainstalować winXP 64 bit aby mieć możliwość wyboru systemów z pod Boot Magic.

Jak to zrobić w inny sposób

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy instalacji zapyta Cię na której partycji chcesz instalować system i będziesz ją mógł tam sformatować.

Dziekuje za pomoc, dziekuje wszystkim tym którzy czytali ten topic. Tematu nie zamykam bo zapewne tu jeszcze powróce bo Microsoft nam życia nie ułatwia.Pozatym zapewne sa inne jeszcze sprawdzone metody. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi