lukaszwis Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam wie ktos moze jak nagrac film .avi na plyte dvd tak aby odtwarzacz dvd podlaczony do tv czytal napisy bo napisy zapisane w formacie .txt nie chce czytac moze ktos wiej jak to zrbic ?? odtwarzacz dvd ma podobno divixa ic powinno byc spoko dvd to panasonic s 925 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 w tym http://www.divx.howto.pl/index.php?module=...wpage&pageid=31 artykule masz wszystko opisane, uzyskany plik wynikowy nagrywasz na płytę dvd jako zwykłe dane i ogladasz, dodatkowo progrm ten usuwa z filmu kodeki qpel i gmc z którymi wiekszosc stacjonarnych odtwarzaczy ma kłopot, przygotowanie filmu (1 płytowego) to około 80 minut na sprzęcie takim jak mam ja, dodam ze rekompilacja pliku filmowego tym programem nie powoduje strat w jakosci wyświetlanego obrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 jeżeli ma divx'a to juz połowa sukcesu. Sprawdż na str. producenta jaki format napiśów odczytuje Twoje dvd. Ja mam philipsa i czyta tylko *.src. Zeby zapisac w tym formacie potrzebujesz programu subtitle studio. Jeżeli w dvd nie ma zapisanych polskich czcionek to polskie znaczki można usunąć w programie subedit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Proponuje sprawdzic na stronie producenta jaki typ plikow obsluguje twoj odtwarzac.Do ewentyalnej zmiany polecam program Subtitle Workshop(mozna sciągnac na kazdej stronie o tematyce filmowej np. http://www.divx.pl/).Oczywiscie nazwa pliku z filmem i nazwa pliku z napisami musi byc identyczna(wielkosc liter lepiej tez taka sama) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...