dylus Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 A więc zacznę od tego że neta z kolegami dzielimy routerem d-link +dwoma switchami .Neostrada 768 podział na 5 pc .W sieci jest jeden koleś który całość konfigurował.Router powinien dzielić łącze po równo ,jednak jak włączy kompa ten jeden koleś wszystkim pada transfer .Dochodzi do tego że nie otwierają się stronki a jak się otwierają to bardzo wolno .A jak jeszcze gość zacznie coś pobierać to neta nie mamy wcale .DC++ przestaje pracować jakby cały transfer szedł do niego .Chcemy to zmienić ale nie wiemy za bardzo jak .Będę wdzięczny za okazaną pomoc .Przecież wszysty robimy zrzutę na opłaty a jeden korzysta . :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 widocznie ten model nie ma takiej mozliwosci albo nie jest ona wlaczona napisz symbol routerka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Niestety nie wiem a koleś który może wejść na router zdalnie po sieci nie wie gdzie to sprawdzić.A karton i papiery poszły w kibel . :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 jak wejdzie do ustawien to zobaczy jaki model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 bardzo mi przykro ale ten router nie ma możliwosci podziału pasma, a do tego to najgrosza kiła od dlinka jaką mogliscie dostać, przy wiekszym ruchu bedzie sie wieszać i uniemozliwiac cały ruch w sieci, ten router nie dzieli równo łacza, jak gosc uruchomi sobie torrenta, emule i nie ma skonfigurowanego wysyłania jak i pobierania tylko jedzie na full, to zapcha łącze choćby to był dsl 4mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 hm... chyba cos przeoczyles ja sie staram pomoc a ten screen to tylko przyklad ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 jak wejdzie do ustawien to zobaczy jaki model Nasz routrer to Dsl-504t czy coś można z nim zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 niestety na tym sprzeciorku nie mozna podzielic pasma na poszczegolne kompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Mam ten routerek i mam neostradę 512 podziloną na dwóch i wszystko ładnie dzieli. jak drugi nie jest włączony to całe pasmo dla mnie i na odwrot. jedyne co to się wiesza co pewien czas. Może to wina switcha. Bo u mnie dzieli łącze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Mam ten routerek i mam neostradę 512 podziloną na dwóch i wszystko ładnie dzieli. jak drugi nie jest włączony to całe pasmo dla mnie i na odwrot. jedyne co to się wiesza co pewien czas. Może to wina switcha. Bo u mnie dzieli łącze. Czy coś można zrobić czy musimy się z tym pogodzić .Problem w tym że jak gość się pokarze w sieci innym się stronki nie chcą otwierać :sad: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 A może kupić coś za rozsądną kasę coś co by dzieliło łącze a było w miarę tanie i dobre .Polecicie coś może . :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...