Polothx Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam. Mam Płyte Główna troche dziwną - biostar NF4stA9. i Venice'a 3000. witarczek wydaje mi sie ze mam spoko bo mam AC Freezer 64 pro. ale własnie jak to pisze to wiatraczek chodzi na 800 obrotów a temeperatura to 38 stopni. z tego co czytalem c wydaje mi sie że to za dużo. zwłaszcza że mam jeszcze na wysokości procka dodatkowy wiatrak w obudowie. kompa montował mi kumpel zna sie chyba na tym. ale wiatraczek jest od procka własnie umieszczony w strony tyłu płyty głównej może to przez to?? w instrukcji było że wiatrak ma być w strone pamięci umieszczony.... jak czytałem testy tego wiatraka to temperatury powinny być bez stresu nizsze zdecydowanie. Więc poraźcie co zrobić. Aha podstawka od wiatraka była wypolerowana zgondnie z instrukcją przed założeniem wiatraka ale może tu jest problem?. procka na razie podkręcałem maks 12% na 2100 i wtedy temp była w spoczynku 40 a grach 45. wiec wysokie nie są ale chciałbym niższe.. a i jak jest na standardowych ustawieniach to temperatura jeszcze nie przekroczyła 42. Więc poradźcie coś mi. na maila moge przesłac zdjęcia jak wygląda u mnie chłodzenie na procku. a i jeszcze mnie coś nie tyle martwi co dziwi. mam taki program dostarczony razem z płyta do sprawdzania temeratury i prędkości obrotów i CPU i Northbrodge'a ale pokazuje tylko to co jest na CPU wiecie dlaczego? na płycie głownej wszystko co moze być podłaczone wydaje sie być ale widocznie czegoś jednak brakuje dzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 masz zamkniętą bude?? może masz czujnik zepsuty...to normalna rzecz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...