Skocz do zawartości
DonCorleone91

Skompletujcie Mi Podzespoły

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym Was prosić o pomoc. Chciałbym abyście pomogli mi skompletować takie podzespoły jak procek, pł. główna, karta graficzna oraz pamięć RAM do 1500zł! Chcę coś wydajnego do gier oraz chcę aby było 1Gb ramu. Myślałem nad PDP Patriot 2x512mb, GF6600, AsRock Dual Sata II oraz jakimś sempronem...Piszczie swoje zestawy oraz opinie! Zależy mi na w miare wysokich detalach w grach takich jak NFS:MW, Call of Duty 2 bądź Age of Empires 3. Dzięki za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Już zakładałeś temat o tym, [ciach!]a poszukaj, na forum jest odpowiedź <_< ASRock dual sataII, sempron 3000+, 2x 512 patrioty kh, 6600ge, forton 400W chyba że masz dobry zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Słuchaj, co sie lepiej kręci tego nikt nie wie, możesz mieć sempka który poleci 2.6 i venica który poleci 2.2, wróżek nie ma, zestaw na 939 który podałem jest imo bardziej przyszłościowy, dwa jajka, nowe grafy na pci-e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wogóle jaka jest różnica pomiędzy AGPx8 a PCI?? Szczerze mówiąc to tego nie wiem... :oops:

Nie ma najmniejszej różnicy oprucz cen kart graficznych btw PO CO CI DRUGI TEMAT !? popatrz na mnie ja mam jeden i pytałem w nim 3 razy o różne rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

I kartach jakie są produkowane, na agp już raczej nie produkują kart typu 7800 (ma być niby) albo X1900XTX.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Bo np. nie wiem czy mam ewentualnie wziąć GeForce`a 6600 na AGPx8 czy na PCI??

Chcesz więcej kasy tracić bierz agp, mniej-pci-e, na asrock'u dual sataII narazie byś przełożył to co masz i z czasem nową grafe kupisz. Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie PCI, a PCIe.

I zlacze PCIe 16x na ktore sie wsadza karty kraficzne jest o wiele lepsze niz AGPx8

1. Wiecej danych przesle karta graficzna

2. Jest dluzsze = chlodzenie moze byc wieksze, nie potrzeba kabelkow z dodatkowym zasilaniem bo samo zlacze wystarczy

3. Mozliwosc SLI/Crosfire na PCIe

4. Bardziej przyszlosciowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołuż parę złotych i kup to:

Sempron 3000+ s.939 - 385 zł

AC Freezer64 Pro - 65 zł

Asrock K8 DUAL&SATA II - 218 zł

PDP Patriot KH 2x512MB - 375 zł

Sapphire ATI Radon x800GTO 256bit/256MB - 599 zł

Delta 350W - 79 zł lub Fortron (nie dałem go w linku, bo obecnie nie ma allegro.pl

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukmek muszę Ci przyznać że ładny zestawik do gier mi przygotowałeś ;) Dzięki! Tylko bym się zastanawiał na GeForce`m 6600GT. A czy ta płyta główna obsłuży dwa dyski ATA bo tam nie widzie takiego złącza a na tym mi zależy...

Edytowane przez DonCorleone91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

A czy ta płyta główna obsłuży dwa dyski ATA bo tam nie widzie takiego złącza a na tym mi zależy...

A napędy jak podłączysz?? Musi mieć ata przecież <_< Co do x800gto a 6600gt sie nie wypowiem, albo powiem tak, za gefrorcem przemawiają technologie, za radkiem potoki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogóle po zmianach wyżej wymienionych części będe chyba też musiał pomyśleć o jakiejś dobrej zasiłce... ;) Aktualnie mam taką . Co o niej sądzicie?? Trzeba będzie prędko wymieniać a może wcale(choć niesądze :D)??

Delta, którą podałem w linku jest lepsza.

Poszukaj jeszcze ewentualnie Fortrona 400W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

A pod tą płyte AsRocka Dual-SataII można podłączyć 2 nagrywarki i dwa dyski ATA??

Czemu zadajesz lamowate pytania?? Tak można <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość bachus81

A napędy jak podłączysz?? Musi mieć ata przecież <_< Co do x800gto a 6600gt sie nie wypowiem, albo powiem tak, za gefrorcem przemawiają technologie, za radkiem potoki.

jeśli Ty się nie wypowiesz to ja to zrobię B)

jak masz 600 zł to x800GTO jest najlepszą propozycją na rynku z graf na PCIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Chciałbym się Was poradzić odnośnie złącza na karcie graficznej?? Jakie wybrać: AGPx8 czy może PCI-E?? Które szybciej przesyła dane?? Wiele kart ze złączem PCI-E jest tańsze nawet o 60zł...warto dopłacić i wybrać AGPx8?? O pł. główną nie pytajcie bo chcę kupić AsRock która ma oba w/w złącza. Dzięki za wypowiedzi pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas myśle na kupnem GeForce`a 6600GT. Wiem że ma mniej potoków niż Radeon ale przekonują mnie te technologie i Pixel Shadery 3.0(Już wkrótce gry zaczną je wykorzysytywać...) Chodzę po sklepie Sferis i znalazłem takie propozycje:

1

2

3

4

5

Oto moje wstępne propozycje...co o nich sądzicie?? Piszczie która firma produkuje najlepsze te karty będe wdzięczny ;)

P.S: Czy na tej karcie chodzą takie gry jak NFS:MW czy F.E.A.R na max detalach??

Edytowane przez DonCorleone91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas myśle na kupnem GeForce`a 6600GT. Wiem że ma mniej potoków niż Radeon ale przekonują mnie te technologie i Pixel Shadery 3.0(Już wkrótce gry zaczną je wykorzysytywać...) Chodzę po sklepie Sferis i znalazłem takie propozycje:

1

2

3

4

5

Oto moje wstępne propozycje...co o nich sądzicie?? Piszczie która firma produkuje najlepsze te karty będe wdzięczny ;)

P.S: Czy na tej karcie chodzą takie gry jak NFS:MW czy F.E.A.R na max detalach??

Radziłbym tego msi albo gainwarda ale ten drugi na pewno drozszy wiec weź pierwszego:) Co do gier na maxa( zalezy jak rozumiesz max detale) i jesli masz odpowiednia ilosc ramu to wiele gier jesce hula dobrze na 6600gt(ale robi sie juz troche leciwe), ale co do feara to ci na tej karcie na najwyzszych nie rusz^^ btw 1,5 gb ramu by sie zdało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X800GTO jest lepszy od 6600GT. Ma większą wydajność, a po ostrym O/C (GPU:580MHz MEM: 1150MHz) osiąga wydajność kart typu x800XL i 6800GT. SM3 miał już być w grach ok. 6 miechów temu i dalej go jeszcze nie ma.

Poza tym co ci po SM3 w 6600GT, skoro w tych nowych grach karta będzie prawdopodobnie za słaba. Dlatego twierdzę, że lepiej kupić x800GTO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi