Włodi Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Mam proste pytanko: Jak wyglada sprawa podlaczania Amigi1200 do TV. Czy posiada ona wbudowany modulator i mozna ją podłączyć poprzez zwykły kabel chinch?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Tak wlasnie jest. Ostatnia Amiga ktora wymagala zewnetrznego modulatora byla chyba A500... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 A1200 ma też wyjście RGB- przez odpowiedni kabelek podłącza się ją pod złącze Euro telewizora- obraz jest wtedy dużo lepszy niż ten z wyjścia tv (nie jest modulowany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Dzieki za odpowiedzi ! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 A1200 ma też wyjście RGB- przez odpowiedni kabelek podłącza się ją pod złącze Euro telewizora- obraz jest wtedy dużo lepszy niż ten z wyjścia tv (nie jest modulowany).Z tym ze nie kazdy telewizor, zwlaszcza z tych nowszych, jest w pelni z godny ze standardem i zamiast obrazu zobaczysz czarny ekran ze sporadycznie przeblyskujacymi konturami obrazu... :mur: Probowalem podlaczac w ten sposob rozne Amigi - od A600 przez A1200 i CD32, na A4000 konczac - i taka konfiguracja dziala tylko w przypadku Trinitrona Sony z 1991 roku. Kilkuletnie Philipsy i Thomsony odmowily wspolpracy :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Jesli w TV jest pelne RGB w EURO, to brak obrazu z Amigi mozna tylko wytlumaczyc na niskim napieciem przelaczajacym TV w tryb monitora. (czasami pomaga wlaczenie telegazety) Podlaczalem Amigę do roznych telewizorów i zawsze uzyskiwalem obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Mysle ze nie bedzie problemów. Ja mam starego TV-ka rocznik '86 marki NEC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ctx0075b Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 W dużej mierze zależy to od telewizora, do swojego sharpa nie mogłem podłaczyc mojej amisi, ale z soniakiem nie było problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Standardowo wbudowany modulator w A1200 nigdy mi nie sprawił problemu. Ale podłączenie Ami do TV przez niego mija się z celem (regulacja nasycenia, rozmazany obraz) - polecam tylko i wyłącznie połączenie przez Euro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 W dużej mierze zależy to od telewizora, do swojego sharpa nie mogłem podłaczyc mojej amisi, ale z soniakiem nie było problemu.ponieważ nie ma pełego euro. tak samo nie działał by przez rgb xbox i reszta konsol. to nie wina amigi ale niepełnego euro w tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 ponieważ nie ma pełego euro. tak samo nie działał by przez rgb xbox i reszta konsol. to nie wina amigi ale niepełnego euro w tv. Czyli nie pozostaje mi nic innego jak oddac poczciwego Trinitrona do regeneracji (rozjechaly sie skladowe kolorow, znikla chroma, zostala sama luma :P) i dalej cieszyc dobrej jakosci sygnalem RGB->EUROScart ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...