neogliwice Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 mam pamiatki 133,jedna 128 druga 64,grafa to mx 400,C 400@500 W biosie mam takie funkcje i nie wiem do czego dokładnie słuzą: Bank 0/1 DRAM TIMING Bank 2/3 DRAM TIMING Bank 3/4 DRAM TIMING Mają takie rozwiniecia: SDRAM 10ns SDRAM 8ns normal medium Fast Turbo Jest ustawione 10 ns.oprócz tego w innej opcji ustawilem +33M.jaką tu opcje powinienem ustawic by mieć lepszą wydajność,a nie spalić ich i nie dawać dodatkowego chlodzenia.Help.........Pamiatki nie są firmowe :( inna opcja to: AGP Aparature Size ma następuhjace opcje: 4M 8M 16M 32M 64M 128M 256M Jest ustawione 64M.Do czego sluzy wogóle ta opcja........ Sorry za ewentualny OFF Topic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Jaki tam off-top. Topic centralnie na forum o/c. Zazwyczaj pamięci się ustawia metodą prób i błędów. Wg. mnie pamięci nie bez zmiany napięcia nie powinny/nie mogą się spalić. Więc powinieneś ustawić po kolei coraż lepsze, szybsze ustawienia. Po każdym ustawieniu odpalaj np. 3DMark'a żeby wykryć niestabilności. A co do AGP Aperature size to moim zdaniem 64MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2002 a jak sie ma 128MB, to AGP tez 64? czy lepiej wtedy 32? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2002 AGP Aperature size ,dobrym rozwiazaniem jest ustawienie płowy wielkości ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 22 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2002 Najlepsze ustawienia (najszybsze): -timing pamięci ustaw na jak najniższy (szybki dostęp do ramu) 8 ns -turbo -ilość przydzielanego ramu do obsługi tekstur ustaw na połowę wielkości ramu i testuj czy jest wszystko satbilne.. a +33 jest to asynchroniczne taktowanie ramu. jeśli masz proca na fsb 100 mhz, i właczysz opcję +33, to fsb =100 MHz a pamiątki będą chodziły na 133 mhz.... (taką opcję posiadają chipsety Via) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 22 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2002 poniżej 16 ramu AGP się wyłącza - olbrzymi spadek wydajności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...