Skocz do zawartości
Yeti666_PL

War On Terror - Rts

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wyszło właśnie demko.

Można ściągnąć stąd link

Ja niestety nie ściągam, bo w demku jest tylko mapka singleplayer (a ja grywam tylko w multi :cry:, no i mam niestety NEO z limitem, który już się prawie skończył ), ale jakby ktoś się pokusił o zagranie i ocenę to będę bardzo wdzięczny.

Producentem jest Digital Reality (Desert Rats vs. Afrika Korps, D-Day) i myślę, że silnik graficzny jest ten sam co w w/w grach, jednakże zmieniła się sceneria. Swego czasu sporo zagrywałem się w D-Day (multiplayer), dużo nocek było zarwanych, gierka posiadał niezwykłą grywalność. Jednakże DRvs.AK, D-Day miały pewne błędy/bugi/niedociągnięcia, które czyniły te strategie bardziej arcade`owymi niż realistycznymi.

Jeśli ktoś zagra w WOT, to mam prośbę, żeby zwrócił uwagę na:

1. czy model zniszczeń jest na zasadzie "paska życia", tzn. "życie jednostki" zmniejsza się wraz z narastającą ilością strzałów oddanych w tę jednostkę (w D-Day trzeba było 5-7 strzałów z Tigera, żeby zniszczyć King Tigera - gdzie tu realizm?), czy też może wystarczy jeden celny strzał by zniszczyć wroga (oczywiście z działa odpowiedniego kalibru, jak to było np. w Blitzkrieg 2)

2. zapewne mapa będzie przykryta "mgłą" a poszczególne jednostki będą ją odkrywać, a pytanie dotyczy tego, czy jeśli jednostka stoi przed budynkiem ze strony np. wschodniej to czy widzi to co jest za budynkiem ( z zachodniej jego strony?) - tak było w DRvsAK i D-Day. Rozwiązanie totalnie bez sensu, bo nie można zastawiać pułapek na przeciwnika, bo on widzi co jest za budynkiem

i podzielił się informacjami na ten temat.

Pozdro.

Edytowane przez Yeti666_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grałem imusze powiedzieć ze dla mnie nic ciekawego a do tego lubi sobie przyciać, generalnie mozna sobie odpuscić bo emire earth 2 wyszło i jest to zdecydowanie lepsza gra, przynajmniej dla mnie, że juz nie wspomne co bedzie jak The Battle for Middle-earth II sie pojawi to dopiero wypas i walka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi