Skocz do zawartości
Mariusek

Msi K7t Turbo + Duron 800 Winda Nie Wstaje!

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest taki ze procek jest delikatnie ukruszony i na plycie sa powybrzuszane kondensatory.Zrobilem format zainstalowalem od nowa winde 2000 i sie uruchami raz na 10(Pokazuje sie ekran WINDOWS 2000 Profesional i ten pasek niebieski i lipa czasem idzie do polowy i staje a czasem na poczatku staje.Raz na jakis czas pokazuje sie niebieski ekran ze niby cos z pamiecia nie tak, ale pamiec jest oki bo sprawdzalem nie mam tylko mozliwosci sprawdzenia tego proca)Wszystko inne jest napewno w porzadku bo sprawdzalem.Zasilacz tez dobry bo do mojego chefteca tez podpinalem i to samo.Zwalonych jest napewno 8 kondensatorow.Jak sie winda uruchomi to wszystko dziala jak nalezy 3dmarka przechodzi nie ma zwisow i resetow. Czy wymiana tych kondensatorow cos pomoze czy szkoda kasy.Mam zamiar sam wymienic bo na lutowaniu to sie znam wiec koszt to tylko zakup nowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdź do biosa i zobacz jak się mają temperatury. a co do kondziołków to ich wymiana obowiązkowa, powinno pomóc, ale zastanów się czy warto ją naprawiać :) na allegro można kupić sprawną za ~60 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi