Mariusek Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Problem jest taki ze procek jest delikatnie ukruszony i na plycie sa powybrzuszane kondensatory.Zrobilem format zainstalowalem od nowa winde 2000 i sie uruchami raz na 10(Pokazuje sie ekran WINDOWS 2000 Profesional i ten pasek niebieski i lipa czasem idzie do polowy i staje a czasem na poczatku staje.Raz na jakis czas pokazuje sie niebieski ekran ze niby cos z pamiecia nie tak, ale pamiec jest oki bo sprawdzalem nie mam tylko mozliwosci sprawdzenia tego proca)Wszystko inne jest napewno w porzadku bo sprawdzalem.Zasilacz tez dobry bo do mojego chefteca tez podpinalem i to samo.Zwalonych jest napewno 8 kondensatorow.Jak sie winda uruchomi to wszystko dziala jak nalezy 3dmarka przechodzi nie ma zwisow i resetow. Czy wymiana tych kondensatorow cos pomoze czy szkoda kasy.Mam zamiar sam wymienic bo na lutowaniu to sie znam wiec koszt to tylko zakup nowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Mój kolega mial tak samo i informatyk mial kompa i nic nie poradzil, a ja w 10 minut to naprawilem-zresetowalem bios. Ale jak mówisz ze kondensatory wybrzuszone to moze byc nieciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 wejdź do biosa i zobacz jak się mają temperatury. a co do kondziołków to ich wymiana obowiązkowa, powinno pomóc, ale zastanów się czy warto ją naprawiać :) na allegro można kupić sprawną za ~60 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Niby mozna tanio kupic ale ja juz policzylem ze za nowe kondesatorki max 20 zl wydam.Reset biosu nic nie daje napiecia i temp wygladaja w porzadku.To ukruszenie moze to powodowac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Kondensatory do wymiany dopiero potem komp Ci zacznie chodzić ukruszenie zostaw w spokoju........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Juz wymienilem kondensatorki i komp smiga jak nowy.Ukruszenie Jednak nie mialo zadnego wplywu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...