Undofen Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Witam, Na razie mam w domq SDI. Siec na 8p switchu, 4 kompy z tego 1 server - stary jak swiat amd 160mhz. Jutro dzwonie po neo+. Chcialbym jakos poustawiac sobie priorytety sciagania rzeczy z netu. Tzn. Downloady ostatnie, gierki pierwsze itp. Jak mam to zrobic ? Czy jak dostane ten modem od neostrady ktory jest routerem to czy mam go przelaczyc na routera ? Czy lepiej podpiac normalnie u ustawic to jakos na serverze (aktualnie win98se). Napiszcie w miare dokladnie co mam zrobic (nie mowie o przerabianiu modemu neo). Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 w przypadku win98 nie ma zadnej mozliwosci QOS czyli ustawiania priorytetow pakietow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 System bez problemu moge zmienic na serverze. A czy to nie jest tak ze router moze to robic ? I czy router musi byc podpiety do kompa jakiegos na stale ? Czy on tylko siec potrafi podawac... Jesli tak to na jaki OS zmienic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Linux, *BSD, Win2K Server, Win .NET Server zaspokoja twoje potrzeby Routery niektore tez maja funkcje QOS. Twoj serwer jest routerem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 A co najlepiej na takim slabym kompie ? To jest amd 160mhz, ma 32mb ramu i z 1 gb dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Pierwsze 2 ;P Bylo na ich temat na forum od cholery i ciut ciut juz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Wole linuksa, co prawda nie mam pojecia o nim, ale sie wywiem. Napiszcie mi tylko jakiego i skad sciagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 zainstaluj sobie redhata konfiguracje podstawowych rzeczy znajdziesz tutaj jezeli o priorytety i limity to tutaj a jak masz jakies problemy to wal na forum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Jak ja mam to sciagnac ? :) Na stronie jest ta wersja w iso, a to jest 5 plytek a dysk w tym kompie jest 1giga. I jest ta i386, a to jest po prostu katalog z jakimis plikami. Sciagac te iso i to ponagrywac czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 sciagnij iso, do mniejszej instalki (bez iXow) powinny starczyc 2 pierwsze plytki ale jak juz sciagasz to sciagnij all :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...