tekman Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Po przeszukagniu googli oraz forum tweak nadal nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Chce wykonać obudowe w własnym zakresie. Jako ze posiadam sporo 'złomu' komputerowego koszt wykonania projektu przewiduje w około 10-20 zł. Mam wszystkiego pod dostatkiem , wtyczek , szyn, kabelków różnej maści. Nurtuje mnie jedno pytanie: Czy trzeba jakos połączyć obudowe zasilacza z innymi częściami typu MoBo, CD-r , HDD ?? (uziemienie) Pytam sie dlatego ze przy instalacji starych kieszeni na HDD był tam kabelek w koloże uziemienia ktory sie przykręcało do obudowy - chyba celowo. Ale wole sie upewnic. Myśle o zbudowaniu jej z płyty meblowej (Płyty z starych mebli z odzysku lub HDF/MDF/OSB) lub Stolik z IKEA (ten tani kwadratowy + plexi). Prosił bym o odpowiedź. Oczywiscie prześle zdjecia z realizacji projektu bo myśle ze będzie ciekawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 taa calosc powinna byc uziemiona do obudowy >>> tylko trzeba jak zwykle pamietac by miec w gniazdku zasilajacym bolec bo inaczej to nici z uziemienia jako calosci kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam. Powinieneś połączyć wszystkie metalowe obudowy napędów, mobo oraz zasilacz to dosyć ważne dla pracy kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...