Skocz do zawartości
Mumin1

Xp Prof I Sp2 ? Czego Nie Dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem poniewaz na Win XP prof jak instaluje SP2 to po instalacji na ekranie ladowania znika slowo profesjonal czyli sie sp2 zainstalowal ale wyskakuje bluee-screen i szybko sie resetuje . instalacje przeprowadzam wedlug dolaczonej instrukcji to znaczy, najpierw jakas aktywacja , zmiana kluca i install. I nie dziala o co to moze chodzic. Dodam jeszcze ze system mam zrobiony w ten sposob ze: mam zainstalowany swiezy windows do tego podstawowe sterowniki i na koncu kilka programow i z tego mam zrobiony obraz ktory pozniej sobie przywracam nortonem ghostem (wtajemniczeni widzą o co chodzi).Myslicie ze to ze system nie jest swiezo zainstalowany tylko jest juz w nim troche programow i sterownikow moze powodowac ze sie nie odpala komp z SP2 ??. Dzieki z gory za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...instalacje przeprowadzam wedlug dolaczonej instrukcji to znaczy, najpierw jakas aktywacja , zmiana kluca i install. I nie dziala o co to moze chodzic...

Wg jakiej instrukcji? SP to zwykła nakładka i nie trzeba wpisywać "nowego klucza" ani go aktywować. No chyba że nie masz legalnego wina (no co wszystko wskazuje) i bez machlojek sp przy instalacji się wykrzacza (sprawdza klucz aktywacyjny)

...Myslicie ze to ze system nie jest swiezo zainstalowany tylko jest juz w nim troche programow i sterownikow moze powodowac ze sie nie odpala komp z SP2 ??...

Pomijając legalność softu zdecydowanie lepiej instalować SP na goły system (a jeszcze lepiej integrować z instalką) - poprostu on zamienia pewne pliki systemowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi