Malklaw Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam i mam do was pytanko może wy cos poradzicie jeszcze niedawno miałem kosc 256SDR 133 MHZ i postanowiłem zakupic jeszcze 2 Mój komp to MS-6337 Intel 815EPT Celeron 1,2 GHZ dy miałem te sdry to bez problemu podnosiłem taktowanie procka z 100 na 133 czyli z 1,2 na 1,6 GHZ natomiast na allegro zakupiłem 2 kosci 256 SDR 133 mhz tyle że są to chyba firmówki wkładam je do kompa i ich niewykrywa dopiero po czasie skapowałem sie że czeba było zmienic timingi na mniejsze czyli podkręcic pamięci niestety jest jeden problem wykrywa mi tylko te 2 kosci zakupione na allegro jako 512 SDR czyli dobrze ale nie wykrywa mi moich starych 256 SDRków oraz nieda sie wogule podkręcic proceora musi byc FSB 100 mhz kombinowałem z timingami ale nic z tego .... POMÓZCIE !!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 to pokombinuj jeszcze z pamięciami, tzn, wkładaj je do slotów w różnyhch konfiguracjach, np. ta stara najpierw z 1szą nową potem z drugą, te 2 nowe same, itp... być może któraś nie chce współpracować, podaj dokładnie całą konfigurację twojego kompa i zasilacz (marka, moc). mój kolega gdy miał za słaby zasilacz wykrywało mu tylko 2 kości pamięci, podczas gdy miał 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malklaw Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Rozumiem Niezdziwił bym sie jakby to była wina zasilacza bo czyma całkiem niezły sprzęt mam Radeona 9550@9600XT płyta socket 370 MS-6337 Intel solano celeron 1,2 GHZ Zasilacz codegen 200W :D ale system chodzi stabilnie niewiesza sie wogule ... udało mi się już czegos dokonać mianowicie gdy mam wykryte te 2 nowe kości tej samej firmy (bo tej starej niechce wykryć) zmieniłem w biosieczęstotliwość z 133 MHZ na 100 MHZ bo była taka opcja i podkręciłem odrazu bez problemu spowrotem procka z 1,2@1,6 GHZ i chodzi stabilniutko dalej szkoda tylko że niewykrywa tych SDRków pokombinuje jeszcze tak jak mówisz czyli poprzekładam te kośći a jeśli kotoś ma jeszcze jakieś pomysły jak zrobić żeby wykryło mi tą 3 kosć sdrków to z góry dzięki liczę na waszą pomoc THX za all :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Ten zasilacz zmien na fortrona 350W za trcohe ponad 50 zl na allegro. A co do kości to sprobuj jeszcepodnieść im napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...