Skocz do zawartości
Malklaw

Sdram Helppp ! Ważne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i mam do was pytanko może wy cos poradzicie

jeszcze niedawno miałem kosc 256SDR 133 MHZ i postanowiłem zakupic jeszcze 2 Mój komp to MS-6337 Intel 815EPT Celeron 1,2 GHZ dy miałem te sdry to bez problemu podnosiłem taktowanie procka z 100 na 133 czyli z 1,2 na 1,6 GHZ

natomiast na allegro zakupiłem 2 kosci 256 SDR 133 mhz tyle że są to chyba firmówki wkładam je do kompa i ich niewykrywa dopiero po czasie skapowałem sie że czeba było zmienic timingi na mniejsze czyli podkręcic pamięci

niestety jest jeden problem wykrywa mi tylko te 2 kosci zakupione na allegro jako 512 SDR czyli dobrze ale nie wykrywa mi moich starych 256 SDRków oraz nieda sie wogule podkręcic proceora musi byc FSB 100 mhz

kombinowałem z timingami ale nic z tego .... POMÓZCIE !!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to pokombinuj jeszcze z pamięciami, tzn, wkładaj je do slotów w różnyhch konfiguracjach, np. ta stara najpierw z 1szą nową potem z drugą, te 2 nowe same, itp... być może któraś nie chce współpracować, podaj dokładnie całą konfigurację twojego kompa i zasilacz (marka, moc). mój kolega gdy miał za słaby zasilacz wykrywało mu tylko 2 kości pamięci, podczas gdy miał 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem

Niezdziwił bym sie jakby to była wina zasilacza bo czyma całkiem niezły sprzęt mam Radeona 9550@9600XT

płyta socket 370 MS-6337 Intel solano celeron 1,2 GHZ Zasilacz codegen 200W :D ale system chodzi stabilnie niewiesza sie wogule ... udało mi się już czegos dokonać mianowicie gdy mam wykryte te 2 nowe kości tej samej firmy (bo tej starej niechce wykryć) zmieniłem w biosieczęstotliwość z 133 MHZ na 100 MHZ bo była taka opcja i podkręciłem odrazu bez problemu spowrotem procka z 1,2@1,6 GHZ i chodzi stabilniutko dalej szkoda tylko że niewykrywa tych SDRków pokombinuje jeszcze tak jak mówisz czyli poprzekładam te kośći

a jeśli kotoś ma jeszcze jakieś pomysły jak zrobić żeby wykryło mi tą 3 kosć sdrków to z góry dzięki

liczę na waszą pomoc THX za all :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi