Skocz do zawartości
wufei

Nowy Dysk 80gb - Zagospodarowanie Przestrzeni

Rekomendowane odpowiedzi

Za 2 dni dostaje nowy dysk 80gb, myslalem nad takim zagospodarowaniem:

10GB - system + sterowniki

30GB - gry / programy [ CS, Warcraft3, Starcraft; Flashget, BitSpirit, itp.]

10GB - download - tu bybyly sciagane pliki Flashget/BitSpirit

20GB - Filmy / muzyka

10GB - instalki, obrazy

Wszystkie partycje na NTFS, Windows XP

Czy takie zagospodarowanie bedzie wydajne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bezsensowne pytanie moim zdaniem :) wszystko zalezy co trzymasz na dysku, zrob se najlepiej jedna partycje 10-15Gb na system + stery + programy, a na reszcie jedna albo dwie partycje, ja mam system 10gb, gry, muza, filmy 55Gb, reszta 10gb i jest dobrze :) obojetnie jak zrobisz to dysk i tak bedzie mial ta sama wydajnosc, jedynie zalezy jak ci pasuje, ile czego masz itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO głupota tyle partycji zakładać, z czasem może to być niewygodne. ja mam też hdd 80 GB i mam na nim tylko 2 partycje. 1sza 15 gb na system i inny software, a 60 na inne rzeczy czyli filmy, gry, muza itp...

załóż sobie 2 partycje, zamiast szatkować dysk. na tej drugiej pozakładaj sobie podfoldery z muzą, filmami, grami itp...

na którejś partycji z czasem może ci zabraknąć miejsca i będziesz wtedy przenosił na inną no i twój porzadek szlag trafi :)

oczywiście rób jak chcesz, ja tylko podaje przykład jak jest u mnie, i nie narzekam na takie zagospodarowanie, dla mnie jest wygodne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi