wufei Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Za 2 dni dostaje nowy dysk 80gb, myslalem nad takim zagospodarowaniem: 10GB - system + sterowniki 30GB - gry / programy [ CS, Warcraft3, Starcraft; Flashget, BitSpirit, itp.] 10GB - download - tu bybyly sciagane pliki Flashget/BitSpirit 20GB - Filmy / muzyka 10GB - instalki, obrazy Wszystkie partycje na NTFS, Windows XP Czy takie zagospodarowanie bedzie wydajne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 bezsensowne pytanie moim zdaniem :) wszystko zalezy co trzymasz na dysku, zrob se najlepiej jedna partycje 10-15Gb na system + stery + programy, a na reszcie jedna albo dwie partycje, ja mam system 10gb, gry, muza, filmy 55Gb, reszta 10gb i jest dobrze :) obojetnie jak zrobisz to dysk i tak bedzie mial ta sama wydajnosc, jedynie zalezy jak ci pasuje, ile czego masz itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 IMO głupota tyle partycji zakładać, z czasem może to być niewygodne. ja mam też hdd 80 GB i mam na nim tylko 2 partycje. 1sza 15 gb na system i inny software, a 60 na inne rzeczy czyli filmy, gry, muza itp... załóż sobie 2 partycje, zamiast szatkować dysk. na tej drugiej pozakładaj sobie podfoldery z muzą, filmami, grami itp... na którejś partycji z czasem może ci zabraknąć miejsca i będziesz wtedy przenosił na inną no i twój porzadek szlag trafi :) oczywiście rób jak chcesz, ja tylko podaje przykład jak jest u mnie, i nie narzekam na takie zagospodarowanie, dla mnie jest wygodne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Moim zdaniem za mały dysk by się bawić w takie partycjonowanie :? Zrób sobie 15Gb na system z reszty zrób sobie 2gą partycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...