sagem Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Podłączyłem 2 dyski samsunga w RAID 0. Wydajność jest beznadziejna. Testy przeprowadzałem na 2 kontrolerach i wyniki są podobne. RAID 0 2xSAMSUNG 7200 obr 80GB 8MB CACHE RAZEM TEORETYCZNIE: 14400 obrotów 160GB 16MB CACHE http://tomekd.webd.pl/screen/2xsamsung.JPG Dlaczego to działa tak wolno ? Dla porównania: Test dysku SEAGATE 7200 obr. 80GB 2MB CACHE http://tomekd.webd.pl/screen/seagate.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Podłączyłem 2 dyski samsunga w RAID 0. Wydajność jest beznadziejna. Testy przeprowadzałem na 2 kontrolerach i wyniki są podobne. (...) czy dyski są identyczne (to samo oprogramowanie) ? jak kontroler RAID ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagem Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 czy dyski są identyczne (to samo oprogramowanie) ? jak kontroler RAID ? dyski sa identyczne kontrolery na których robiłem testy to: - ABIT HOT ROD 100PRO - MERCURY ATA 133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 domyslam sie ze kontroler jest na PCI, co masz jeszcze pod PCI podlaczone ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Przede wszystkim użyj najnowszego HD-Tacha, bo ten to zabytek ;) Wykres dla pojedyńczego dysku jest tragiczny, więc masz coś nie tak ze sprzętem/systemem albo ta wersja HD-Tacha źle u ciebie chodzi. Masz jakiegoś menadżera RAID? Tam można sprawdzić w jakim trybie pracują poczszególne dyski macierzy. Być może jakiś program pracuje w tle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...