poca Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Mam na stanie blok Misia CUBE oraz GF 7800GT. Wg. wymiarów na VR-Zone czyli And then there is the 6800/6600 mounting holes. These 4 holes are very small and require 2mm bolts to fit through Potrzebuje sruby 2mm. Jednak nie moge ich nigdzie znaleźć. Czy ktoś zna sposób na montarz tego bloku np. za pomocą jakiś zapinek lub gdzie można zamówić/kupić takie sruby. To pytanie też kieruje do posiadaczy 6800 i Cube. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Jakiej długości Ci są potrzebne - mam kilka ale obawiam się, ze są za krótkie do bloku od Misia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Pewnie masz ~1,5cm. A ja potrzebuje coś koło 5-6cm... Chyba blok prędzej zmienie niż znajde jakies mocowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Wysokość jest wadą w bloczkach Misia - szczególnie jeśli mamy karty nv68/78. Niestety nie pomogę Ci. Sprawdzałem również śrubki M2.5 ale mają ok 3cm długosci więc też nie ciekawie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 poszukaj pretow nagwintowanych - u mnie w castramie kupilem sobie fajne 4mm, chyba 1,5 metra dlugosci, były 'miejsca" na 3 i 2mm, znaczy mieli takie kieszenie gdzie staly te prety, i w kieszeniach z napisem m2 i m3 nie było pretow, byly tylko wieksze, ale pytanie: nie maja takcch malych, czy skonczyly sie. looknij u sibuie, moze beda, a mysle ze metr wystarczy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Widziałem te pręty. Najmniejsze to 3mm. Chyba zmienie blok... Edytowane 26 Lutego 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Widziałem te pręty. Najmniejsze to 2mm. Chyba zmienie blok... pogadaj z Samhainem to moze tobie sprzeda sruby..., ale jak to jest, Misiu15go sprzedaje blok bez mocowania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 A może odpowiednio przycięte szprychy rowerowe- od strony gwintu nie tykać, od drugiej strony przyciąć na odpowiednią długość i odpowiednio zagiąć (lub rozklepać) aby nie "przelatywała" przez otwór. Nakrętkę też chyba trzeba by trochu zmodyfikować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 brico-marsche (czy jakoś tam :)) tam powinny być, u mnie były Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Jeżeli już o kombinowaniu to można zastosować 2 śruby dla jednego otowru za pomocą dystansu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 jak mechl!n wspomniał szprychy rowerowe rox! podkładki tylko i juz ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Widziałem te pręty. Najmniejsze to 2mm. Chyba zmienie blok... No ale 2mm sa potrzebne wiec takie beda ok EDiT Mamy szpryche czy z 2 strony ma byc cos takiego? Czy poprostu nagwintowane na całej długosci? A nie jest to takie proste bo nie widze narzynek m2 nigdzie... Edytowane 18 Lutego 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Źle napisałem. Najmniejsze to 3mm :) Szprychy rowerowe... hmm, a da się nagwintować, a nie zaginać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 No ale 2mm sa potrzebne wiec takie beda ok EDiT http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/szprycha%201%20(1).JPG Mamy szpryche czy z 2 strony ma byc cos takiego? http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/szprycha%201.JPG Czy poprostu nagwintowane na całej długosci? A nie jest to takie proste bo nie widze narzynek m2 nigdzie... szprycha z jednej strony już ma gwint i może na go wykorzystać a ty go odciąłeś <_< lepiej zostawić ten gwint a druga stronę zagiąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 kurde z tymi śrubami to jest fajktycznie problem.... nie wiem jaki rozmiar mają te dystanse pod mobo- moze jakoś z tym to rozwiązać? Poza tym mozę samhain na jakiś pomysł wpadł. Na razie frost gpu only ati ale chyba ma w planach wersje na nv... Swoją droga chipzille pogieło-niedługo będą otwoty 1mm :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Tak to widzę- dwie opcje: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 a może na gorąco zaklepać jedną stronę szprychy ?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 A może na opaski plastkowe do przewodów? Nie widzialem tego bloczku ale czy nie da sie dorobic zapinki do otworów 2,5mm? (nie wiem czy masz takie, ja na 6600gt mam w ten sposob zamocowane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 W Castoramie kupilem ostatnio 2 prety gwintowane - M2 i M5. Koszt: 1,36zl za sztuke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Mam na stanie blok Misia CUBE oraz GF 7800GT. Pozdrawiam Oddasz mi tego GF7800 to przesli Ci GF4 + śruby pasujace do niego.. No i masz problem z głowy.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Martinii, człowieku. Kup mi! Potnij i wyślij. Oddam pieniazki :P U mnie bida :) Edytowane 18 Lutego 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 A nie mozna w grafie troche otowrów poszerzyć? Chyba nic sie jeje nie stanie. Zazwyczaj dookoła otworów nic nie ma ważnego wiec jak powiekszysz o jeden numer to powinno byc ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Hmm.. Miazga82 wiesz że piszesz to do Poci? :> On + wiertarka + GF7800 = 2 tyg. w szpitalu i komp w serwisie.. ;] A na poważnie - true.. W wiekszosci kart mozna tak robic.. Jednak zawsze znajdzie sie % które maja sciezki przy tych dziurach.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 No mozna zobaczyc. Tylko ze dziurki to nie goły laminat lecz tez obwodki metalowe. Wywalić? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Rozwiercałem kiedyś otwory w ti4200- o ile pamiętam też miały metalowe obwódki. Tylko trzeba wiercić delikatnie- duże obroty, bo przy małych "porwie" wiertło. Nie pamiętam- ale chyba nawet wierciłem ręcznie- wiertło w uchwyt i jechane. Bezpieczniej kupić pilnik iglak okrągły i nim powiększyć otwór (jeśli już się na to zdecydujesz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 O wlasnie. Pilnik brzmi bezpieczniej i wyglada bezpieczniej. Jak juz wczesniej wspominal mechlik -.- prace manualne u mnie cienko wygladaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Poca nie kombinuj bo zjebiesz grafe :lol: Zamowiłem prety gwintowane m2 zapinke podesle na dniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 :lol: A już wyjałem grafe przed sekunda by zobaczyć jak wyglada laminat przy otworach. No nic Misiu. Odbierasz mi robote :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 i ratuje ci karte :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Znakomity Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Ja przeeiwrcilem wieksze otwory w bloku i karcie i dziala. Pasuja te sruby co byly w zestawie od misiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...