Skocz do zawartości
poca

Śruba M2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na stanie blok Misia CUBE oraz GF 7800GT.

Wg. wymiarów na VR-Zone czyli

And then there is the 6800/6600 mounting holes. These 4 holes are very small and require 2mm bolts to fit through

Potrzebuje sruby 2mm. Jednak nie moge ich nigdzie znaleźć. Czy ktoś zna sposób na montarz tego bloku np. za pomocą jakiś zapinek lub gdzie można zamówić/kupić takie sruby.

To pytanie też kieruje do posiadaczy 6800 i Cube.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj pretow nagwintowanych - u mnie w castramie kupilem sobie fajne 4mm, chyba 1,5 metra dlugosci, były 'miejsca" na 3 i 2mm, znaczy mieli takie kieszenie gdzie staly te prety, i w kieszeniach z napisem m2 i m3 nie było pretow, byly tylko wieksze, ale pytanie: nie maja takcch malych, czy skonczyly sie. looknij u sibuie, moze beda, a mysle ze metr wystarczy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może odpowiednio przycięte szprychy rowerowe- od strony gwintu nie tykać, od drugiej strony przyciąć na odpowiednią długość i odpowiednio zagiąć (lub rozklepać) aby nie "przelatywała" przez otwór. Nakrętkę też chyba trzeba by trochu zmodyfikować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem te pręty. Najmniejsze to 2mm.

Chyba zmienie blok...

No ale 2mm sa potrzebne wiec takie beda ok

EDiT

Dołączona grafika

Mamy szpryche czy z 2 strony ma byc cos takiego?

Dołączona grafika

Czy poprostu nagwintowane na całej długosci? A nie jest to takie proste bo nie widze narzynek m2 nigdzie...

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale 2mm sa potrzebne wiec takie beda ok

EDiT

http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/szprycha%201%20(1).JPG

Mamy szpryche czy z 2 strony ma byc cos takiego?

http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/szprycha%201.JPG

Czy poprostu nagwintowane na całej długosci? A nie jest to takie proste bo nie widze narzynek m2 nigdzie...

szprycha z jednej strony już ma gwint i może na go wykorzystać a ty go odciąłeś <_< lepiej zostawić ten gwint a druga stronę zagiąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde z tymi śrubami to jest fajktycznie problem....

nie wiem jaki rozmiar mają te dystanse pod mobo- moze jakoś z tym to rozwiązać? Poza tym mozę samhain na jakiś pomysł wpadł. Na razie frost gpu only ati ale chyba ma w planach wersje na nv...

Swoją droga chipzille pogieło-niedługo będą otwoty 1mm :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. Miazga82 wiesz że piszesz to do Poci? :>

On + wiertarka + GF7800 = 2 tyg. w szpitalu i komp w serwisie.. ;]

A na poważnie - true..

W wiekszosci kart mozna tak robic..

Jednak zawsze znajdzie sie % które maja sciezki przy tych dziurach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiercałem kiedyś otwory w ti4200- o ile pamiętam też miały metalowe obwódki. Tylko trzeba wiercić delikatnie- duże obroty, bo przy małych "porwie" wiertło. Nie pamiętam- ale chyba nawet wierciłem ręcznie- wiertło w uchwyt i jechane.

Bezpieczniej kupić pilnik iglak okrągły i nim powiększyć otwór (jeśli już się na to zdecydujesz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi