JackSparrow Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Mam kłopot z penem w postaci strasznie wolnego przegrywania na niego danych. Gdy robię z dysku na pena osiągam transfery rzędu 200 Kb/s. Podczas gdy transfer odczytu jest na poziomie 19,5 MB/s (zmierzone za pomocą programu HD Tach 3.0). I tu pojawia się problem ponieważ podłączałem go do innego kompa i tam wszystko ok tj. zapis na poziomie 5 MB/s. Nie wiem co jest grane, zmieniłem nawet płyte z Asus A7V8X-X na Gigabyte GA-7N400-L i dalej to samo. Oczywiście Windows XP SP2 + wszystkie poprawki, najnowsze stery do płyty głównej i nic. Jestem już w desperacji, POMOCY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarzap Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Miałem podobny problem. Nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego, ale u mnie pomogło. Chodzi teraz super. Na penie miałem system plików FAT32, a na dysku NTFS. Zmieniłem dysk na FAT 32 i jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSparrow Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Zmieniać system plików na stary fat32... jakoś mi się to nie uśmiecha. Poza tym testowałem to na Asrock`u i tam też był założony system plików NTFS. Może to sama wina pena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 a podpinasz bezposrednio do plyty czy przez wejscie w obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSparrow Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Zawsze podpinam do USB na płycie, ponieważ nie mam wyjść w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ja mam to samo i nie jest to wina sprzętu! Mam na jednym kompie zainstalowane dwa OS- Win2K i XP. Na Win2K jest wszystko OK zapis w okolicach 14MB/s o odczyt około 20MB/s. Natomiast na XP odczyt jest niezły natomiast zapis działa w trybie USB 1.1 czyli w praktyce nie przekracza 1MB/s. Winę u mnie ponoszą drivery. Wywaliłem sterowniek od pamięci masowej i po ponownym zainstalowaniu jest tak samo. System z SP2 oraz najnowszymi aktualizacjami. Gdzie uderzyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...