Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcial bym sie dowiedziec (posiadacze kart 5.1 oraz zestawow 5.1) ,ktora wedlug was opcja jest najlepsza do sluchania muzyki,filmow(zeby wykozystalo 5.1):

CMSS - wedlog mnie ok..ale tylnie glosniki ciche

CMSS2 - tylnie glosniki glosniejsze niz CMSS ale slabszy bas.. no chyba ze da sie na 50 % tj. na 0 :))

Stereo Seround - tylnie glosniki bardzo glosne - wedlug mnie najlepsza opcja do sluchania muzy.. ale czy wykozysta 5.1 z wszytkimi efektami...

Prosil bym o pomoc ... to taka mini ankieta :))) co myslici o tym ?

post-25466-1140270703_thumb.jpg

Edytowane przez Tocki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci sie sprawuje ta karta??? Masz wersje OEM-owa???

tak mam OEM ... przesiadlem sie z zintegrowanej odrazu na A4 (dawno dawno temu Live 5.1) i spodziewalem sie czegos lepszego... fajne opcje , efekty... ale mysle ze jak masz mozliwosc kupic taniej A2ZS to lepiej kupic ZS..

PS

Mialem z nia male problemy... na Asus K8N - na swiezym systemie jak isntalowalem sterowniki albo z cd(oryginalne) lubv z strony producenta... podczas wylanczania komputera nastapywal ZWIS kompa... ;/// Na KX tego nie bylo i na sterach w wersji BETA ;//// nie wiem czemu probowalem na 2 inny system i to samo ;/// pewnie sie z czyms gryzie... ale od nastepnego tygodnia Gigabyte K8NS wiec moze bedzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem jednak dwa dni temu Audigy 4 tez OEM. Mam Asusa K8v SE Deluxe i żadnych problemów ze stewonikami nie mam. Wcześniej miałem SB Live 5.1 i spodziewałem się czegoś wiecej po A4. Owszem jest jakaś poprawa dźwięku szczególnie słysze ją w filmach ale żeby była to jakaś duża różnica to bym nie powiedział. Zauważyłem natomiast że gry chodzą nieco lepiej niż z SB live 5.1. Szukam jeszcze jakiś fajnych sterów. Na tych orginalnych driverach z płytki karta chodzi mi znacznie ciszej niż moj stary SB Live. Czy wie ktoś czy można kalibrować głośniki na A4? Opcja niby taka jest ale jak wejdę na to to słychać tylko szumy wody z głośników zaś cała regulacja jest nieaktywna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi