Skocz do zawartości
MasterOfPuppets

Plany Na Wakacje...

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym w wakacje trochę się pobawić w ekstremalne podkręcanie.... tylko nie wiem gdzie to wszystko mam kupić...

- ciekły azot

-pojemnik na ciekły azot(to będzie musiałbyć jakiś duży termos)

-tuba miedziana na proca

-materiały izolacyjne

-porządny termometr do ok -200... na allegro max znalazłem do -50...

-jakieś rękawice ochronne...

nie mam zielonego pojęcia gdzie takiego czegoś szukać.... proszę o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekawice do krioterapi czy czegos takiego, odrazu mowie zebys tego nie szukal bo i tak nie kupisz, za duzo kasy. Dewar mozna wypozyczyc, pozatym jak nie masz znajomosci to azot kupisz tylko jak masz jakas firme inaczej nie sprzedadza. Kontener moge tobie sprzedac :) bo mam dwa, izolacje....szukaj w hydraulicznych armaflexu, ew. www.berling.pl. Taki termometr to koszt 250-300 zl, nie wiem czy sie tobie oplaca kupic na jeden raz, pozatym to nie fc, to ma stala temp wrzenia :P pozatym taka moja mala zlosliwa rada, jak sie na tym nie znasz to sie za to nie biez bo szkoda twojego czasu na to, tym mozesz sobie jedynie zrobic wielka krzywde a nawet sie zabic... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Termometr do -200*c najtanszy to koszt ok. 250 zl z sonda (np. Voltcraft K101 czy K102), kontener ja tez moge zrobic :D , azot - wpisz w onecie np. ciekly azot i cos Ci powinno wyskoczyc :D .

Jak tam promka sie spisuje ? Masz ja jeszcze ?

pozdro

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kontener kazdy moze sprzedac i zrobic w tym ja najladniejszy i najdrozszy :lol:

a tak pozatym to najwazniejsze oprocz tych zeczy ktore wypisales to miec kogos do pomocy bo ciezko bedzie ci przelewac azot benchowac i bog wie co jeszcze robic rzy tym samemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi