Kikas Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam. Znajomy posiada celerona 2,66, 1 GB DDR 400, jakąś tanią ATI na PCI-E. Zamierza pracować w Solid Edge i być może innych programach CAD, ale za wolno mu komp chodzi przy większych projektach (nie idzie płynnie obracać obiektów 3D). Na pewno trzeba zmienić kartę graficzną. Zamierzam sprzedać moją DFI nF3 i 6800GT (AGP) i w związku z tym mam pytanie, czy warto zmodernizować jego sprzęt? Planuję mu złożyć: procesor A64 3000+ lub X2 3800+ moja DFI nF3 Ultra moja grafa 6800GT 2GB RAM, jeśli się da Samsung UCCC I ostatnie pytanie - czy jest sens pracy przy 4GB RAM? I czy w ogóle to ruszy na tej płycie? Pomijam fakt, że i tak działa na command rate 2T na codzień, więc 4x1GB i tak niewiele zmieni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Pewnie ram to jest to co trzeba. I tego geforce przydałoby sie zrobić na quadro (jak sie da) to duzo da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Nie da się niestety, to nie GF4... Zresztą jest w cenie quadro opartego na GF4 - to już inna historia... Czy jest tu ktoś, kto zna się na wymaganiach Solid Edge? Wiem, że nie mam żadnej z kart quadro i raczej mieć jej nie będę, ale przydadzą się każde uwagi... Edytowane 21 Lutego 2006 przez Kikas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...