Markos2004 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam. Zastanawiam sie nad zmiana plyty glownej na Abita IS7. Mam pytanie do was czy wogole oplaca sie jeszcze inwestowac w ten socret ? To moj sprzet P4 2,4ghz MSI 845PE MAX (z AGP 4x) LEADTEK 6800 16/6 pamiec 512mb (333) i 256mb (400) Na nowej plycie podkrecil bym procka, na obecnej niema blokady agp/pci. Czy oplaca sie zmieniac plyte glowna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam. Zastanawiam sie nad zmiana plyty glownej na Abita IS7. Mam pytanie do was czy wogole oplaca sie jeszcze inwestowac w ten socret ? To moj sprzet P4 2,4ghz MSI 845PE MAX (z AGP 4x) LEADTEK 6800 16/6 pamiec 512mb (333) i 256mb (400) Na nowej plycie podkrecil bym procka, na obecnej niema blokady agp/pci. Czy oplaca sie zmieniac plyte glowna ?? Ile masz kasy ?? Zastanów się, czy nie lepiej kupić Semprona 3000+ s.939 i Asrocka K8 DAUL&SATA II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos2004 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Nie mam za duzo kasy 250zl. Dlatego chcialbym podkrecic swojego proca co jest nie mozliwe na mojej plycie. Szukam cos dobrego w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 nie inwestuje sie w graty ...:wink: ... kup jak radzil kolega wyzej ASROCK DUAL SATA II i sempa 3000 z freezerem 64 pro dozbieraj 400 zł...:) a komp bedzie duzo lepszy ..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej18 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ja bym kupil na twoim miejscu tego abita... i dolozyl bym jeszzcze z 512 ramu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 A co sądzicie o tej płycie? Asus P4GPL-X. na intelu 915. całkiem ciekawa opcja zeby sie na pci-x przenieść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 A co sądzicie o tej płycie? Asus P4GPL-X. na intelu 915. całkiem ciekawa opcja zeby sie na pci-x przenieść Do O/C się specjalnie nie nadaje, ponieważ nie ma blokady PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 jak cos to ja moge sprzedac is7, a sprzedaje tylko dlatego ze chce ic7 :P socket 478 król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Do O/C się specjalnie nie nadaje, ponieważ nie ma blokady PCI tutaj gościu napisał ze ma blokade pci http://www.allegro.pl/item85444215_asus_p4..._e_dualddr.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) A co sądzicie o tej płycie? Asus P4GPL-X. na intelu 915. całkiem ciekawa opcja zeby sie na pci-x przenieśćYotomeczek przekroczył na niej FSB 260 MHz na Dothanie, więc shitem to ona z pewnością nie jest. Ja jednak jestem sceptycznie nastawiony do takich wynalazków. Boli brak blokady pci-e (klasyczna nazwa "pci/agp" w tym wypadku raczej nie pasuje ;)) Nic ciekawszego z PCIe i S478 w Polsce raczej nie znajdziesz Edit to już nie wiem jak jest z tą blokadą. Myślałem, ze żadna płyta z 915 jej nie ma. Albo gość kłamie...albo Asus wykorzystuje jakieś dodatkowe układy do blokady (a'la BX) Edit2 Na stronie Asusa też jest "Fixed PCI/PCI-E frequencies" :? Edytowane 19 Lutego 2006 przez Assassin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 może znajdzie sie jakiś użytkownik takiej płyty i się wypowie w tej kwestii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej18 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Asus P4GPL-X. na intelu 915. Jak juz ktos wczesniaj napisal to Yotomeczek ma na niej fsb260 na dothanie i ma najlepszy wynik w sPI 1m na tweaku. Ale ona ma pci-e a wydaje mi sie ze twoja grafika jest na agp... i niewiem czy chcialbys zmieniac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Yotomeczek przekroczył na niej FSB 260 MHz na Dothanie, więc shitem to ona z pewnością nie jest. Ja jednak jestem sceptycznie nastawiony do takich wynalazków. Boli brak blokady pci-e (klasyczna nazwa "pci/agp" w tym wypadku raczej nie pasuje ;)) Nic ciekawszego z PCIe i S478 w Polsce raczej nie znajdziesz Edit to już nie wiem jak jest z tą blokadą. Myślałem, ze żadna płyta z 915 jej nie ma. Albo gość kłamie...albo Asus wykorzystuje jakieś dodatkowe układy do blokady (a'la BX) Edit2 Na stronie Asusa też jest "Fixed PCI/PCI-E frequencies" :? P4GPL-X ma blokade PCI - Hipro z XS badał to miernikiem częstotliwości jedyny problem z nią jest taki, że żeby osiągnąć wysokie fsb trzeba pociągnąć PCI-E wysoko, a przy wysokim PCI-E wykrzacza się mostek południowy. Zatem - dyski na SATA nie pozwalają na wysoką szynę (bo to pod SB idzie) Na ATA nie ma żadnych problemów Jest nawet wzorek jak trza podkręcić PCI_E żeby osiągnąć wysokie fsb - fsb=2,2xPCI-E Na X1800XT miałem 125MHZ PCI-E i nic się nie działo Jak coś to zapraszam do giełdy (wystawiłęm tą płytę na sprzedaż) Mam na tej mobo mój rekord 16M, 1M trzasnąłem już na P4C800 Edytowane 19 Lutego 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...