Skocz do zawartości
::snoopy::

Problem Z Podłączeniem Przycisku Reset

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jakołś płyte Zida Tomato (jakoś tak się nazywa chyba) BXe98 na chipie BX440.

Problem taki że nie moge podłączyć przycisku reset :lol2: (może to lamersko brzmi :wink: ) Mimo że piny niby są opisane ale nie spełniają swojej funkcji, kombinowałem kablami i nic. Może ktoś z was miał stycznośc z taką płytą i wie gdzie to podłączyć.

EDIT: Czy wiecie może jakie dzielniki PCI/AGP ma BX440?

Edytowane przez ::snoopy::

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, myślałem, przeglądałem posty i inne tematy i pogubiłem się w tych dzielnikach. Dobra więc tak, mam proca 300mhz na fsb 66 (no i co wtedy jest z dzielnikami?), podkręcam na fsb 100 - i co wtedy się dzieje? :blink: Jakie są częstotliwości? Weźcie mi to wytłumaczcie co i jak :) :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pci ma byc na 33mhz

agp na 66mhz

czyli masz procka, fsb 66mhz to dzielnik pci 1/2, agp 1/1

dajesz prockowi fsb 100mhz to dzielnik 1/3 i agp 2/3

jasne :> ?

a co do reseta moze mam popsuty pstryczek, podepnij dla sprawdzenia z powerem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak jest w takiej plycie (d)zida ;P

ale prawdopodobnie masz zakres od 66-83mhz i tam jest sztywno ustawiony dzielnik 1/2 pci 1/1 agp, oczywiscie szyny 83mhz nie polecam.

potem od szyny 100 przez 105,110, its do pewnie 124, badz 133 jest dzielnik 1/3pci, agp 2/3, i powyzej szyny 124mhz nie zalecalbym uzywac na dzielniku 1/3.

esli plyta ma dzilnik 1/4 to powinien on lapac od ok. 120mhz wzwyz :)

czyli mzoeszs miec szyne 124/3 , 124/4 , 133/3 133/4

chyba ze plyta ma mozliwosc recznego ustawienia dzilnikow jak to bylo np. w abitach, czyli mogles w biosie ustawic 1/2 , 1/3 , 1/4 oraz niezaleznie dzielnik dla agp 1/1, 2/3.

co tu duzo gadal lepsze to 2 rozwiazanie :D

Edytowane przez Radeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...