mateo777 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam :) Nie wiem na który zasilacz się zdecydować. Tagan 530 U15 http://zenfist.pl/pID/214.htm ENERMAX LIBERTY ELT 500 AWT http://www.allegro.pl/item86460875_enermax...ata_g_nowy.html Na temat taganow naczytałem się sporo wiem ze są to dobre zasilacze i wydajne, o enermaxach także słyszałem i co nie co przeczytałem. Chodzi mi konkretnie o te dwa modele który lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Enermax. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Enermax. Witam. A dlaczego Enermax :) Bledem moim było ze nie napisałem co mam trzy dyski dwa napędy optyczne nagrywarka i czytnik dvd, karta graficzna GF 6800 le modowalna 16/6, procek P4 2.4 Chciałem trochę podkręcić procek i kartę. Po ostatnich próbach na moim zasilaczy 400 W zaczeły się dyski wyłanczać , gdzie grafikę wyłącznie podkręciłem raptem o 25MHz :-| . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Bo ma napewno lepsiejszą linię +12V. W Taganach U15 (U22) linia +12v jest dość przeciętna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Dziękuje za odpowiedzi. :D Chyba mogę stwierdzić ze się zdecydowałem!! :D Nie jestem ekspertem tylko przeciętnym użytkownikiem ,ale stabilna linia +12V jest ważna i bardzo istotna obecnie przy tak prądo żernych podzespołach ! Więc pewnie Enermax. Edytowane 19 Lutego 2006 przez mateo777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specimen Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 To ja dorzuce swoje trzy grosze na temat Enermaxa EG435AX-VHB 430W. Po lekkim podkreceniu procesora (5%) i troche wiekszym grafiki (7800GT do 1050/1100) uruchomilem 3dmarka2003. Przy kolejnym tescie komputer sie zrestartowal i SPALILY sie porty USB i najprawdopodobniej klawiatura (ZBOARD - dzis sprawdze u kolesia czy dziala...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 To ja dorzuce swoje trzy grosze na temat Enermaxa EG435AX-VHB 430W. Po lekkim podkreceniu procesora (5%) i troche wiekszym grafiki (7800GT do 1050/1100) uruchomilem 3dmarka2003. Przy kolejnym tescie komputer sie zrestartowal i SPALILY sie porty USB i najprawdopodobniej klawiatura (ZBOARD - dzis sprawdze u kolesia czy dziala...). tyle ze Twój ener do liberty ma si jak dzien do nocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specimen Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 tyle ze Twój ener do liberty ma si jak dzien do nocy zgadzam sie z tym, to tylko ostrzezenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Enermax jest słabszy pod względem mocy, ale czy na pewno ?? :-P Znów nie chce wydać nie malej kwoty na zasilacz aby po jakimś czasie po wymianie sprzętu znów się martwic o potrzebną moc. Wypadało by się zaopatrzyć w potwora 600 W ale to wydatek spory. :D Z tego co przeczytałem na forum nie które zasilacze markowe potrafią uciągnąć dość rozbudowane konfiguracje, bez zagrożenia sfurania wszystkiego wiec taka 500 powinna wystarczyć na długo-teoretycznie. Ale jak to mój kolega mówi , :D "Jest ryzyko ,Jest zabawa" -- ba kosztowna bywa. :? Po przeglądnięciu wielu modeli doszedłem do wniosku ze te 2 mogą spełniać moje oczekiwania. Nie zależy mi na super cichej pracy zasilacza ,bo i tak wentylator na grafice i dyski swoje robią! Potrzebuje cos dobrego a przede wszystkim o wysokiej wydajności, może wiecie jaki model mógłby być dobry . 450zl to max jaki mógłbym przeznaczyć, oczywiście cos tańszego lepszego lub porównywalnego może być! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Bo ma napewno lepsiejszą linię +12V. W Taganach U15 (U22) linia +12v jest dość przeciętna. A wiesz co mi z wyglądu przypomina ten libery? Pewne zasilacze na litere S, testowałeś je ;) Specyfikacje też miały wyśmienitą. Poza tym zakup enermaxa z allegro może później w razie awarii odbić się czkawką, bo są one na lewo ściągne z niemiec. I w razie reklamacji hmm.... różnie bywa. Edytowane 21 Lutego 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Superflower :D Ale one miały nieco inną budowę. Radiatory podobne o ile nie identyczne. Jednak nieco się różnią. Może jak się przypatrzysz to zobaczysz różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Superflower :D Ale one miały nieco inną budowę. Radiatory podobne o ile nie identyczne. Jednak nieco się różnią. Może jak się przypatrzysz to zobaczysz różnice. Czy to ten zasilacz? http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=401 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Czy Max natężenie dla -12v jest istotne i co ono daje?? :blink: Jakie to ma znaczenie dla funkcjonowania zasilacza i dla podzespołów komputera? Tagan 480 U 15 ma 1,0A a ten SuperFlower 0,5A. Nie znam sie :oops: :D Proszę o wytłumaczenie :wink: Edytowane 21 Lutego 2006 przez mateo777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 -12v Nie daje kompletnie nic. BTW ten supershit ma jak może zauważyłeś 1 linię +12v, a enermax ma 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 -12v Nie daje kompletnie nic. BTW ten supershit ma jak może zauważyłeś 1 linię +12v, a enermax ma 2. Ok. Ale czy ten tryb podzielenia na dwie linie nie jest przydatny tylko do SLI. W przypadku rozbudowanego kompa jedna linia nie będzie sie lepiej sprawdzać ? Tagan 530W ma max obciążenie do 33A a Enermax 500W 32A, jak dla mnie to niewielka różnica. Prawdopodobnie nie odczuwalna w funkcjonowaniu kompa, można być pewnym tego ze realna moc Tagana będzie zbliżona do Enermaxa lub nawet taka sama. :) Dobrze wnioskuje?? :? Kurcze kupić teraz zasilacz to makabra, aby nie wydać kasy w błoto :mur: Ale prawdo podobnie jak miałbym wziąć tego Enermaxa to poczekam trochę , bo na razie tylko na allegro widziałem to cudo. A tam wolałbym nie kupować takiego sprzętu – wiadomo gwarancja. Na razie nie ma tego po sklepach internetowych. A tym bardzie gdzie mieszkam. Ty ludziska patrzą i myślą co on chce, ten dziany dupek :-P Niech bierze co mamy i niech nie wydziwia :D A cenny!! np. Tagan 530 U15 to 590zl o Enermaxie nie słyszeli i nawet po tych swoich hurtowniach nie maja! Tragedia :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Powiem ci tylko żebyś nie wierzyłw te 33A u Tagana. W życiu tyle nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 No to poczekam az ten Enermax pojawi sie w sklepach. A jak narazi to będę działał na tym co mam. Ten zasilacz co mam teraz to Codegen model 300XX. Nie jestem szalony wiec jak sie zaczęły problemy ograniczyłem zużycie energii Odpiąłem 2 dyski i jeden napęd optyczny i narazie działa ale juz nie wiem czy dysku nie uszkodziłem? Czasem piszczy dziwnie przy odczycie i zapisie. Ale to oddzielna bajka, poszukam na forum co to może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Jeśli nie chcesz czekać to kup sobie Sharkoona, to świetny zasilacz. Enermax w bardziej ekskluzywnym wydaniu: http://zenfist.pl/pID/186.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=1374 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 oooo :D A jednak ktoś ma i nie będę musiał czekać. Wystarczy sie zdecydować :D Dziękuje !!!! aiki :D Czy to jakaś pewna firma? Aczkolwiek Dziękuje !! za linka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Angela to jest firma godna zaufania :) Nie raz kupowałem tam i sie nie zawiodłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Skoro sprawdzona firma to teraz mogę kupować spokojnie :) Dziękuje Edytowane 23 Lutego 2006 przez mateo777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LexOmega Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Ale prawdo podobnie jak miałbym wziąć tego Enermaxa to poczekam trochę , bo na razie tylko na allegro widziałem to cudo. A tam wolałbym nie kupować takiego sprzętu – wiadomo gwarancja. Ja nie dawno kupiłem na allegro takiego Enermaxa jak w sygnaturze, u tego samego sprzedawcy jest teraz dostępny ENERMAX LIBERTY ELT400AWT. Gość musi mieć dobre dojście do Enermaxa, zapytaj go o ELT500AWT pewnie ci wystawi a kupisz napewno taniej :) . Gośc jest dość pewny ma hurtownie - N-POL się nazywa o ile dobrze pamiętam, sprzęt nówka a jeżeli chodzi o gwarancję to otrzymałem kartę gwarancyjną po polsku z gwarancją 24 miesięcy. Gość podaje także numery telefonów, także do domu- sprawdzone :) . Teraz kumpel kupił u niego podobny do mojego zasilacz, więc myślę, że nie masz się, co obawiać również o gwarancję. Link do aukcji, na której wygrałem zasilacz: http://allegro.pl/item83236370_enermax_eg4..._2_lata_g_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo777 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Hym trochę sceptycznie nastawiony jestem. Gwarancje może on i wystawia ale co jeśli pójdzie cos nie tak i trzeba będzie ja wyegzekwować. - O gdyby się ktoś znalazł kto już to sprawdził było by super. :wink: Ale myślę ze kupno na allegro mogło by nie być takie złe skoro jednak takową gwarancje dostałeś i zapewnienia sprzedającego. Teraz to tylko zostało mi wyłożyć kasę i sprawić sobie to cudeńko.! :D :D Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za odpowiedzi. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...