Skocz do zawartości
mistix

K7vt2 I Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moja plyta glowna to k7vt2 niedawno wgralem do niej nowka bios 1.383+. Posiadam rowniez ram Kingston KVR400X64C3/256 i za zadne skarby swiata ten ram mi nie chce sam ruszyc na tej plycie. Probowalem juz mu zmieniac czestotliwosc, ale i to tez nic nie dalo. W biosie mam do wyboru 200 lub 266. Ram dziala tylko i wylacznie gdy wloze tam no-name 128 266mhz. Co mam zrobic, zeby ten kingston sam mi zadziala bo no-name jest uszkodzony i powoduje niestabilna prace systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam moja plyta glowna to k7vt2 niedawno wgralem do niej nowka bios 1.383+. Posiadam rowniez ram Kingston KVR400X64C3/256 i za zadne skarby swiata ten ram mi nie chce sam ruszyc na tej plycie. Probowalem juz mu zmieniac czestotliwosc, ale i to tez nic nie dalo. W biosie mam do wyboru 200 lub 266. Ram dziala tylko i wylacznie gdy wloze tam no-name 128 266mhz. Co mam zrobic, zeby ten kingston sam mi zadziala bo no-name jest uszkodzony i powoduje niestabilna prace systemu.

Ten Kigstone sam nie ruszy, chyba że masz porządny zasilacz 350W. Mam tę płytę i biosie najniższe CL to 2,5 (to 2-ga sprawa), a poza tym płyta teoretycznie nie obsługuje nic powyżej ddr266. Kingstone nawet jak będzie sam to i w windzie będą błędy pamięci.

Także sprzedaj płyte, dorzuć 40zł i kup na KT400A

Edytowane przez borbas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...