mistix Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam moja plyta glowna to k7vt2 niedawno wgralem do niej nowka bios 1.383+. Posiadam rowniez ram Kingston KVR400X64C3/256 i za zadne skarby swiata ten ram mi nie chce sam ruszyc na tej plycie. Probowalem juz mu zmieniac czestotliwosc, ale i to tez nic nie dalo. W biosie mam do wyboru 200 lub 266. Ram dziala tylko i wylacznie gdy wloze tam no-name 128 266mhz. Co mam zrobic, zeby ten kingston sam mi zadziala bo no-name jest uszkodzony i powoduje niestabilna prace systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borbas Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Witam moja plyta glowna to k7vt2 niedawno wgralem do niej nowka bios 1.383+. Posiadam rowniez ram Kingston KVR400X64C3/256 i za zadne skarby swiata ten ram mi nie chce sam ruszyc na tej plycie. Probowalem juz mu zmieniac czestotliwosc, ale i to tez nic nie dalo. W biosie mam do wyboru 200 lub 266. Ram dziala tylko i wylacznie gdy wloze tam no-name 128 266mhz. Co mam zrobic, zeby ten kingston sam mi zadziala bo no-name jest uszkodzony i powoduje niestabilna prace systemu. Ten Kigstone sam nie ruszy, chyba że masz porządny zasilacz 350W. Mam tę płytę i biosie najniższe CL to 2,5 (to 2-ga sprawa), a poza tym płyta teoretycznie nie obsługuje nic powyżej ddr266. Kingstone nawet jak będzie sam to i w windzie będą błędy pamięci. Także sprzedaj płyte, dorzuć 40zł i kup na KT400A Edytowane 28 Lutego 2006 przez borbas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...