radeon_pro Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam mam taki problem bo nie wiem jak skonfigurować KLMDonkey. Czy ktoś zna stronę na której to jest albo wie jak to zrobić. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 lmdonkey to demon, czyli dziala bez GUI, Ciebie pewnie zainteresuje jakiekolwiek GUI (np Sanczo - nie wiem jak sie to pisze, ten od don kiszota) kmldonkey pewnie sie musi z demonem polaczyc, czyli: -instalacja mldonkey -konfiguracja mldonkey -podlaczenie sie GUI =dziala (lmdonkey dziala bez GUI z GUI przez WWW - jakbyco) Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon_pro Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 lmdonkey to demon, czyli dziala bez GUI, Ciebie pewnie zainteresuje jakiekolwiek GUI (np Sanczo - nie wiem jak sie to pisze, ten od don kiszota) kmldonkey pewnie sie musi z demonem polaczyc, czyli: -instalacja mldonkey -konfiguracja mldonkey -podlaczenie sie GUI =dziala (lmdonkey dziala bez GUI z GUI przez WWW - jakbyco) Pozdrowienia Wiesz bo ja uruchamiam tego MLDonkey i wyskakuje mi takie coś Dispel:/home/daniel/MLDonkey/mldonkey # ./mlnet 2006/02/19 15:28:51 Starting MLDonkey 2.6.7 ... 2006/02/19 15:28:51 Language EN, locale ANSI_X3.4-1968 2006/02/19 15:28:51 MLDonkey is working in /root/.mldonkey 2006/02/19 15:28:51 PID file /root/.mldonkey/mlnet.pid exists. 2006/02/19 15:28:51 Removing stalled file mlnet.pid 2006/02/19 15:28:51 [DNS] Resolving [Dispel] ... 2006/02/19 15:28:52 [DNS] Resolving [www.mldonkey.net] ... 2006/02/19 15:28:53 Logging in /root/.mldonkey/mlnet.log 2006/02/19 15:28:54 Core started tak przynajmniej pisało w instrukcji a następnie napisali że mam uruchomić KMLDonkeya i powinno wszystko działać. Uruchamiam go i pokazuje się: Połączenie z mldonkey zostało odrzucone. Jesteś pewien że jest uruchomiony? Nie wiem może go źle skonfigurowałem. Nie wiesz może co to może być?? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 jiedys uruchamialem mldonkey i troszke sie z tym bawilem, ale nie pamietam bo to bylo z dwa latka temu, wiem ze posluzylem sie instrukcja i zadzialalo, wydaje mi sie po pierwsze ze nie powinienes uruchamiac go z konta root, albo mldonkey ma wlasnego usera albo uruchamiaj go z konta swojego, teraz jak juz go wystartowales z root'a zapewne potworzyl pliki jako root, sprawdz uprawnienia; po drugie obejzyj dokladnie plik z logiem albo go tu wklej, moze nie caly tylko z jednego odpalenia; zobacz po starcie (wg. mnie z konta usera) czy proces dziala czyli poleconko "ps aux | grep donkey"; zobaczyly co bedzie dalej Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 tak to bywa po nocy :D przeczytalem a zrozumialem potem :D w kazdym razie tak, jak wystartujesz mldonkey sprawdz czy jest proces czyli: ps aux | grep donkey jak jest to znaczy daemon ze dziala, mozesz tez sparwdzic czy dziala polaczenie przez www: http://localhost:xxxx zobacz pod jakim portem jest stronka mldonkey i zamien xxxx na wlasciwa wartosc, ja tutej zobaczysz ze program dziala, bedziesz musial w opcjach kmldonkey ustawic adres hosta czyli localhost, port, user, haslo i powinno smigac, bo zakladam ze w iptables nie blokujesz siebie sam... Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...