panish Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem porządnych słuchawek z wbudowanym mikrofonem do gier FPS. Obecnie gram na moich wysłużonych Creative HS-300 i powoli przestają mi one wystarczać. Znaczy się zaobserwowałem wzrost moich umiejętności i chciałbym się wyposarzyć w dobrej klasy sprzęcior. :wink: A, że ostatnio zaobserwowałem przypływ gotówki, gotowy jestem wydać na słuchawki +/- 250zł. I zupełnie nie wiem na które się zdecydować. Zastanawiałem się nad IceMat'em Siberia, ale odstraszyło mnie to, że nie mają zintegrowanego mikrofonu z słuchawkami. Steelpad Steel Sound 5H wygląda obiecująco... Jednak mam problem - trudno dopasować do mnie słuchawki. Znaczy się moja głowa nie należy do najmniejszych. Raczej do największych. :razz: Dlatego proszę o radę - jakie słuchawki wybrać, aby można było grać i nie mieć uczucia, że głowe ściska mi imadło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Logitech Precision Gaming Headset, mam polecam, tego czego nie mam nie polecam jak niektórzy na tym forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 SENNHEISER PC 150. super dzwiek. mikrofon ma doskonala redukcje szumow. IMO klasa sama w sobie. na allegro mozna dostac za okolo 200pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) SENNHEISER PC 150. super dzwiek. mikrofon ma doskonala redukcje szumow. IMO klasa sama w sobie. na allegro mozna dostac za okolo 200pln.to samo a nawet więcej ma Logitech, neodymanowe głośniki, mikrofon z redukcją szumów, pozłacane wtyki, pozatym świetnie leżą na głowie ;P :lol2: aha no i kosztują znacznie mniej bo 130 zł Edytowane 22 Lutego 2006 przez BLACK_MONKEY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Posiadam sluchawki Icemat Siberia ;) Jednak nie moge w pelni wykorzystac ich powera gdyz nie posiadam odpowiedniej do tego celu karty ;) Zamierzam sobie taka kupic :D Ale wejda na kazda nawet najwieksza glowe i sa calkiem wygodne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resort Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 to samo a nawet więcej ma Logitech, neodymanowe głośniki, mikrofon z redukcją szumów, pozłacane wtyki, pozatym świetnie leżą na głowie ;P :lol2: aha no i kosztują znacznie mniej bo 130 zł Coz pewnie nie sa zle te sluchawki ale nie mozna byc dobrym we wszystkim i moim skromnym zdaniem Sennheiser potrafi zrobic lepsze headsety. Logitech to myszki i klawiatury. Sennheiser Pc-150 sie ceni(allegro okolo 200 sklep okolo 300 pln) ale coz placi sie za dwa w jednym. http://www.sennheisercommunications.com/ep...NT05_Pro-Gaming Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Mam watpliwosci czy sluchawki Siberia to byl dobry wybor. Co prawda jakosc dzwieku (muzyka) jest widocznie lepsza w porownaniu ze sluchawkami za 20zł (e5) ktore mialem wczesniej. Dzwiek w grach tez nie jest jakis "super extra 3D surround 7.1 przestrzenny" jak wszyscy pisali. Mam nadzieje ze to wina mojej genitalnej karty dzwiekowej - zintegrowanej AC97. A jak wasze przezycia z tymi sluchawkami w polaczeniu z niezlym Audigy? Moze lepiej bylo kupic jakis Sennheisery? Mam nadzieje ze nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Też się zastanawiałem nad słuchawkami z mikrofonem i po przejrzeniu chyba całego allegro nie znalazłem niczego wartego uwagi. Jedynie jSennheisery pc-150, ale opinie o ich brzmieniu (a an tym najbardziej mi zależy) nie były zbyt dobre. Dlatego na razie zamówiłem słuchawki Tonsil Sd-426 (za 170zł) - według opinii na różnych forach audiofilskich nie da rady kupić lepszych słuchawek w cenie do 500zł. Do tego chyba wybiorę jakiś mikrofon dynamiczny Tonsila np. MDU 43,za 60zł, tyle, że trzeba będzie przerobić wtyczkę. A sprzęt będzie profesjonalny (no, prawie) w cenie icemata syberii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Siberia kosztuje 175zł (ProLine) czyli sporo taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...