MariuszDW Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 A jak ma wyglądać? Tak samo Gierka jest bardzo fajna. Niestety, mimo kolejnych łatek nadal są lagi na Titanie. Zapowiada się kolejny festwial patch'y :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Nie wiem właśnie co kupić Bf2 czy bf2142 ;]. Najchętniej dwie bym wziął ale kasy tyle ni ma. Właśnie to co mnie dobijała w bf2142 to lagi na tytanie (czasami hardcorowe przy pingu 50 :/) Skoro nadal sa takie lagi to chyba biore bf2. A i czy jest duzo,pełnych serwerów pl z bf2142 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zrobiłem krótki test fps frapsem, minimum-98, przeciętnie-101, max-111. Rozdzielczość 1280x1024, wszystko na max w opcjach gry. Sprzęt nie jest ograniczeniem, tylko moje zdolności manualne, człowiek się starzeje i baty dostaje. Długa przeprawa mnie czeka żeby coś fajnego odblokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 yuucOm --> po wydaniu patcha, w którym zatrzymano tytana po zdjeciu jego osłon, lagów na tytanie nie ma zbytnio... albo ja nie zauwazyłem serwerów PL jest mało, jeden 32 osobowy bodajze :( Ale to poczatki dopiero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Są lagi i tak (pewnie zależy ile graczy). Admini drą się, żeby commanderzy nie ruszali titanów, bo inaczej kick. Titan mode, to fajna odmiana, ale póki co, bardziej grywalny jest conquest. Wczoraj, przechodząc koło gunshipa na lądowisku Titana, zaczepiłem o niego i się zabiłem :D A kiedyś jeszcze lepszy numer zrobiłem, z powodu laga gunship zapadł się z lądowiska do wnętrza titana i rozwalił rdzeń! I koniec rozgrywki :mur: Tak sobie myślę, że to DICE to fajansiarze są. Boosterpack'i płodzą, a podstawki nie umieją porządnie zrobić. Z bf2 brakuje mi helikopterów. Do tej hybrydy, co teraz zrobili, żaden skill niepotrzebny. Co do ilości polskich serwerów, to możesz sobie porównać: BF2 - BF2142 Myślę, że z czasem to się odwróci. Zagranicznych jest masa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Są lagi i tak (pewnie zależy ile graczy). Admini drą się, żeby commanderzy nie ruszali titanów, bo inaczej kick. Titan mode, to fajna odmiana, ale póki co, bardziej grywalny jest conquest. Titan mode bez ruszania tytanami to nedza. dobrze ulokowany statek z 3-4 ludzmi do bslugi dzialek pokladowych to masakra dla przeciwnika i przynajmneij 2 wyrzutnie nie potrzebuja praktycznie zadnej obrony. A jak jeszcze dzialo przeciwlotnicze ma w zasiegu wylot helikopterow z wrogiego titana, to kilowanie nie ma konca. Zgadzam sie, ze na razie najlepszym trybem jest conquest. Pogrywam sobie w demo (pierwsza moja gra tego typu ever), bo boje sie, ze pelniak wciagnie mnie na calego,a nie ma tyle czasu. Zainstalowalem, zeby sprobowac w co sie teraz gra, a okazalo sie, ze jestem targetem tej gry:) Z demem (wersja jeszcze z pazdziernika) nie mam zadnych problemow (JEDEN raz wywalilo mnie do windowsa i raz zaobserwowalem dziwne ruchy obeiktow w titanie (np. zapadniecie sie wrogiego zolnierza po pas w podloge). Ale w titana nie gram specjalnie, bo zadko kto umie nim grac i rusza ta machine nad pole bitwy. Zainteresowanym (i niezainteresowanym) polecam sprobowac - mnie wciagnelo. Mapa z dema (power plant) jest dosyc duza, wiec najlepiej bawic sie w 64 osoby (titan ma, dziwne swoja droga, ograniczenie do 48 zawodnikow jednoczesnie). Edytowane 7 Grudnia 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Sorki za OT ale czy bf2 ma tylko 17 servów pl a bf 2142 tylko 8 :blink: ? Czemu tak mało ? A sa jakieś zagranieczne serwy bez lagów ? (grałem na UK i ger ale przy pingu 50-70 lagawało ze az głowa boli :?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Czy jest możliwość korekty hasła w czasie logowania, ponieważ mimo że kiedyś ustawiłem by gra mnie zapamiętała to odpaliła się bez wpisu i ponowiłem go, jak się później okazało, teraz mam podwójny wpis, więc opcja zapamiętaj mnie odpada? Chciałbym też wiedzieć jaki stopień przy jakiej ilości punktów się odkrywa, wraz z dostępnymi dodatkami, ile trzeba mieć ptsów, żeby dostać lepszą broń i co warto wybierać, może już ktoś taki poradnik zrobił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Czemu wywala mnie z serva na demie tak po 2-3 minutach ? WTF :| ? A i jeszcze jedno - czy ten spyware w full'u jest łatwy do usunięcia ? nie mam ochoty, żeby jakieś info o mnie szło do EA :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Czemu wywala mnie z serva na demie tak po 2-3 minutach ? WTF :| ? A i jeszcze jedno - czy ten spyware w full'u jest łatwy do usunięcia ? nie mam ochoty, żeby jakieś info o mnie szło do EA :/ Wywalanie - zdarzylo mi sie to dwa razy. Mialem wtedy wyjatkowo kiepski ping powyzej 200ms (sprawdzic mozna chyba pod tabem), ale nie wiem, czy to dlatego. Spyware - trzeba zablokowac zakres adresow ip w firewallu, znajdziesz je gdzies w tym watku. edit: Ustaw tez opcje punkbuster na enable (o ile nie jest juz tak ustawiona). Edytowane 9 Grudnia 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Gra ktoś może jeszcze w tego Battlefielda ? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Ja gram cały czas :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Oczywiście, praktycznie wszystkie wieczory spędzam z tą grą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Gra ktoś może jeszcze w tego Battlefielda ? [;Ja nie gram <_< Dla mnie to straszna kicha, którą można porównać do Postala 2. Zero realizmu i co najważniejsze... gra ta się pojawiła tylko dlatego, że kolejne dodatki do "2" nie chciały się już sprzedawać :) I dlatego wciąż pozostaje przy zbugowanej aczkolwiek cooltowej "dwójce" B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Jakiego realizmu ty tam szukasz? Dla tych co grają: Co nowego widać na billboardach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ciekaw jestem czy to bedzie w patchu czy booster packu... obawiam sie ze w tym drugim (niedawno testowano nowe mapy na prywatnym serverze EA... bodajze 3 były). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Battlefield 2142: Stunts Evolution Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Bez polotu ten filmik. Chyba bardzo chcieli byc 'first'. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 FROST by Snoken EPISODE 1 - żyleta 1024x576,12min (200MB) To samo z google video Frost-Bitten - nawet fajnie zmontowane z oficjalnych materiałów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Kupiłem sobie jakiś czas temu oryginał, bo spodobało mi się demo, no i dalej mi się podoba sama rozgrywka, ale czasami mnie ta gra dołuje. Dzisiaj grałem to byłem w drużynie zwycięskiej i już leci ta scenka jak tytany eksplodują a tu info, że zostałem przeniesiony do drużyny przeciwnej Oczywiście zamiast zasłużonych punkcików x2 to tylko x1 :mur: W ogóle to przenoszenie do drużyny przeciwnej to jeden wielki LOL. Czasami się zdarza, że potrafi kilka razy w ciągu rundy przenosić raz do jednej i raz do drugiej drużyny. No i te notoryczne "problemy z połączeniem". Całe szczęście, że statsy nie giną po ponownym połączeniu. Fajna gra, ale mnie coraz bardziej wkurza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ja unikam serverów z Autoteambalance i nie mam takich problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Dzisiaj grałem to byłem w drużynie zwycięskiej i już leci ta scenka jak tytany eksplodują a tu info, że zostałem przeniesiony do drużyny przeciwnej Oczywiście zamiast zasłużonych punkcików x2 to tylko x1 :mur: Żeby mieć punkty x2 trzeba byc komanderem, a tych gra nie przenosi między drużynami (a przynajmniej ja nigdy się z tym nie spotkałem, a grałem sporo). Tak więc nic nie straciłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 A czy ktos kupuje Booster Packa Northern Strike? Ja juz mam odłożona kase, podobno premiera za dwa tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 A czy ktos kupuje Booster Packa Northern Strike? Ja juz mam odłożona kase, podobno premiera za dwa tygodnie. Miałem zamiar kupić, cena jak najbardziej przystepna, ale po pierwsze ostatnio nie gram w BF (odblokowałem co chciałem, doszedłem do złotego pułkownika i entuzjazm nieco zmalał), a i zasób wolnego czasu niedługo dramatycznie sie skurczy. Więc nie wiem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Watpie czy ilośc ludzi na serwerach b2 i b2142 się zmieni. Ludzie po prostu wolą klimat wojny w zatoce perskiej niż ganianie się mechami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Ściągłem demo , pograłem z 2-3 godziny na kilku serverach :/ Kaplica Toż to jakiś wytwór 12 letniego maniaka MechWarrior . Porównując BF2142 do BF2 to ten pierwszy jest nieporozumieniem . Jak dla mnie istnieje tylko BF2 i jego mody , zapowiada się też ciekawa kontynuacja BattleField Bad Company , szkoda tylko że dopiero za 2 lata :/ Edytowane 7 Marca 2007 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Watpie czy ilośc ludzi na serwerach b2 i b2142 się zmieni. Ludzie po prostu wolą klimat wojny w zatoce perskiej niż ganianie się mechami. Nie do końca wiem, co chciałeś przez to napisać, ale serwerów z bf2142 jest cała masa (standardowa wbudowana w gre wyszukiwarka wypluwa mi wieczorami listy po 500 serwerów, z czego ok 100-200 ma ping nadajacy sie do gry czyli <100), ogromna ilośc graczy i 500tys sprzedanych kopi gry do końca grudnia. Aha - nie grałem w bf2, nie porównuje tych gier, po prostu dziwią mnie takie sądy oparte jedynie na zdaniu swoim i może kilku kolegów. @Bemx2k Twoja opinia jest bardzo cenna, zwłaszcza, że ja rzeczowo uargumentowałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) komisarz, dokładnie to samo chciałem napisać. Sorry Bemx2k, ale jak krytykujesz jakąś grę, to z łaski swojej uargumentuj, bo tylko błaźnisz sie takimi dennymi postami. <_< Ja powiem, ze w porównaniu do BF 2142, to BF2 jest nieporuzumieniem, z większa ilością bugów i gorszym zbalansowaniem. Aha i rzeczywiście, Bad Company godny następca BF2, gra na konsole i na dodatek only single :lol: Edytowane 7 Marca 2007 przez MaZZeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Chodziło mi o link zapodany pare postów wyżej dotyczący tego ile ludzi (i samych serwerów) jest na POLSKICH serwerach B2 a ile ludzi na B2142 a nie serwerów na całym swiecie...przeglądasz troszke strony tego tematu komisarz czy tylko dpisujesz na ostatnio napisane posty :lol: ? Co z tego ze 500 000 kopii sie sprzedało? To moze i jest policzalne, ale niepoliczalny jest fakt ile z tych zakupionych kopii poszło po paru godzinach grania z rozczarowaniem w kąt, albo na allegro tudzież ebay ;) Grałem zarówno w B2 i B2142...klimat bez porównania, na korzysc tego pierwszego. Zresztą b2142 nie od wczoraj jest w sklepach i skoro do tej pory tak wygląda sytuacja ilosci POLSKICH serwerów i graczy na nich (mimo tych bugów wszystkich i kiepskiego zbalansowania mazzeo ;) ), to tylko podtrzymuje moje zdanie. Ludzie wolą klimaty pustynnej burzy niż ganianie się mechami. :* Edytowane 8 Marca 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Widać czytać ze zrozumieniem nie potrafisz... nie powiedziałem że zbalansowanie w BF2 jest kiepskie, tylko gorsze niz w BF2142... ehh... Poza tym nie zaprzeczam, ze ludzie wolą teraźniejszość niż przyszłość, dlatego jest wiecej serverów polskichw BF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...