Skocz do zawartości
nrl

Battlefield 2142

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaz mi gre, ktora nie jest z zalozenia komercyjna (czyli ma sie dobrze sprzedac).

A klimat moze byc fajny. Co prawda osobiscie wolalbym zabawe w uniwersum Battletecha (mam do niego slabosc :) ), ale i to wyglada co najmniej dobrze.

Ciekawe jak bedzie z wymaganiami... znajac EA, to specjalnie sie optymalizacja przejmowac pewnie nie beda :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymagania pewnie identyczne jak BF 2.

Wątpie. IMO będą trochę wyższe a nawet jeżeli nie to będzie tam tyle dodatkowych efektów, które będę powodowały spadki fps :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sobie myslalem ze nie kupie... ale chyba jednak to zrobie, wszystkie bfy mi sie podobalay tylko troche ea mnie wkurzylo z tymi patchami do bf2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napaliłem się na tą grę ;) Moim zdaniem wymagania powinny być minimalnie wyższe, przecież silnik ten sam, po prostu to ianczej wyglądający BF2 :)

costi --> chodziło mi o to, że to odcinanie kuponów od serii. Nie mówiąc już o tych dodatkach za 80zł (czyste złodziejstwo). Ciekaw jestem co bedzie po BF 2142 oprócz dodatków... chyba nic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co ty :lol:.

Mnie ciekawi czy bedzie w bf2142 wystepowac bug z wyswietlaniem wroga na niebiesko i przyjaciela na czerwono... skoro to ten sam silnik ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na demo by zobaczyć kolejną "pijawke" EA.

Jak to ten samo silnik to niektórzy nawet nie będą musieli pisać/używać nowych cheatów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?p=295986#295986

Screeny z gry i ogolnie masa info na temat.

Mnie sie to nie podoba, te pojazdy wygladaja smiesznie, jeden wyglada jak apc ale jest jakby poduszkowcem, ta odmiana heli wyglada jak jakis bankomat (?) i ogolnie nie jestem zachwycony... wiele nie zmienią, teraz pewnie szlifuja gierke bo zaangazowano w to najlepsze klanny na swiecie (do testowania gry). Na pewno tej gry nie kupie, wyglada jak mod do bf2.

Do tego te zmiaaaany - defiblyrator jako unlock, zmieniony sposob trzymania noza... normalnie MEGA zmiany i tego oczekiwalem ;s.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, jezeli bedzie bez bugów.

pomarzyć dobra rzecz ;) Co do samej gry to obawiam się, że nie dość że stworzyli moda za którego trzeba będzie zapłacić 130zł to coś mi się wydaje, że zrobią z tego cukierkową strzelankę dla 15-stolatków :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, jezeli bedzie bez bugów.

Nie wiem dlaczego, ale to stwierdzenie strasznie mnie rozśmieszyło :lol: , podejrzewam BF2 z nowymi teksturkami w innym czasie z większą ilością unlocków (bleeeee) i podobnymi błędami jak BF2. Raczej nie będe podchodził do tego raz, że wole czasy teraźniejsze, IIWŚ, dwa te unlocki mnie przerażają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej sie prezentuje quake wars, i pod wzgledem graficznym i pod katem rozgrywki.

Jest to TEN sam silnik graficzny. EA przez rok probowala usunac niektore bugi i im to nie wychodzilo. Uwazacie, ze jakims cudem w nowym bfie zostana usuniete? Do tego dochodzi fakt, ze gra jest robiona na szybko, juz widac ze niemal jest ukonczona, nie dlugo sie zaczna beta testy a wlasciwie juz sie zaczely i co one dadza? Rozumiem, wywazenie gry, broni, klas, stron konfliktu, ale na pewno bledy z bf2 nie zostana usuniete ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie malo zroznicowane tereny (przynajmniej na tej jednej mapce) i troche smieszne pojazdy... jedynie mech mi sie podoba a rszta jakas taka dziecinna :\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajną ideologię sobie przypisujecie do tej gry... to że ktoś ją kupi, tzn ze jest 15latkiem? :-|

Nie rozumiem, na jakiej zasadzie to jest? Tzn ze jak kupię BF2 to juz jestem wielki i fajny, a jak kupię BF2142 to co, juz jestem durniem? :huh:

Widać wieszacie psy na tej grze, tylko dlatego, ze BF2 ma za dużo bugów... gdyby ich nie było, to by tu nikt nie pisał, ze gra jest dziecinna i głupia. :mur:

Nie, nie bronię jej. Jak będzie kiepska, to po prostu jej nie kupię i tyle.

Edytowane przez MaZZeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie o to chodzi, ale o podejście producentów do tej gry, mnóstwo unlocków, pierdółki z nieśmiertelnikami swoich ofiar, które zbierasz po ich zabiciu nożem ... to są rzeczy, które w klanówkach nie mają znaczenia, a oglądnij sobie jak gra jest nagłaśniana przez EA, nie pod kątem super dopracowanych map, poprawienia silnika gry, a właśnie tym, że będzie dużo unlocków i innych pierdółek, które cieszą Freeplayowców i młodych odbiorców, a klanowicze mają statystyki-odznaki-unlocki w głębokim poważaniu i nie używają ich wcale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko klanowicze, sam gralem troche w klanie i teraz jestem freeplayerowcem i tez mi sie to nie podoba. Np. zmieniono sposob w jaki trzyma sie noz :lol:. Po co to komu? A te niesmiertelniki to przemilcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, co do tych bugów to sie przekonamy, czy beda czy nie, samobójstwem IMO by było powtorzenie tego co w BF2... ale nigdy nic nie wiadomo. A co do klanowiczów to EA powinni ich nie obchodzic, gra z zalozenia nie jest dla proplejerów, tylko dla tych co sie lubia bawic, klanowicze to mała część ogółu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do klanowiczów to EA powinni ich nie obchodzic, gra z zalozenia nie jest dla proplejerów, tylko dla tych co sie lubia bawic, klanowicze to mała część ogółu...

Oj nie wiem. Jesli nie ma sceny to znaczy, ze gra nie zyje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzalem pare gameplay movies np. ten

i

I powiem ze gra moze byc ciekawa :> tzn nie bedzie totalna klapa na pewno i ja kupie.

Fajnie sie koles drze 'meeeeediic' :P.

zastanawia mnei koncowka tego filmiku (statek).

Dziwi mnie tez to, ze pod koniec koles zostal wystrzelony z 'apc' i polecial doslownie w kosmos.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://video.google.ca/videoplay?docid=-82...rcry+pc+vs+xbox

20 minutowy film z gameplay'a.

Ciekawe jest skaknie na dalekie odleglosci ;]

Ale zgapili z ET:QW jeden tryb, a mianowicie chodzi mi o bronienie glwonej bazy - napierw trzeba 'zhaxowac' drzwi, zeby sie otworzyly, potem wejsc do srodka i zniszczyc te konsole - identycznie jak w QW -_-.

W ogole jak koels zaczyna gadac o unlockach (mozna sie w tym pogubic) to w tle slychac glosy "WOW, ITS AWESOME!" :lol:

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi