Skocz do zawartości
nrl

Battlefield 2142

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie irytujace to jest :| Przecięz wale do mecha 2 razy z bazooki a ten stoi <_< A te rakiety to lecą jak pokraki... Ale jednego jestem pewien - kupuję tą grę :) Oczywiście wcześniej zapoznam się z "wersją próbną" żeby być w 100% pewny co kupuje :) Ale raczej na 100% biorę...

no właśnie jedyna rzecz która mi sie mocno nie podoba.

Rakietnica w UE to tak naprawdę nie jedna rakieta tylko 4x małe rakietki, które na dodatek lecą wyżej niż celownik pokazuję

A rakietnica PACu nei dość ze ma mały zasieg, to jeszcze rakietka opada na dół.

Skoro jestem przy minusach to jeszcze dodam, ze czołg PACu prowadzi sie beznadziejnie, moze jest szybki, ale przy okazji walisz w kazdy słup/drzewo.

Reszta jest luks torpeda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest znany i najprostszy problem - auktalizacji DX9. Albo ściągnięcie tej biblioteki i rejestracja. Podaję za tym co przeczytałem na forach szukając rozwiązania swojego problemu, bo mi akurat tego nie brakowało.

edit A mi się ta gierka jednak spodobała. Kupuję :D

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MI tam sie gra zaczyna naprawde podobać (szczególnie Titan mode bo Conquest taki sobie). Jak doszły by unlocki itp to może być fajnie. Szkoda tylko ze nie ma klasy meda gdzie tylko on by miał defibrylator juz na starcie ;/. Najgorsze w tym bf (jak i w bf2) to imo movement - taki nijaki, nigdy mi sie nie podobał. To jednak małe minusy :). Naprawde gra mi sie coraz lepiej. Zupełnie jak w demo bf2 ;0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demko zdecyduje czy kupię tę grę czy nie. Mam ogromną nadzieje że EA nauczyło sie na BF2 życia...

PS. Czy konto założone w demie przejdzie też na Full wersje?

PS2. 1GB demko.... nieźle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi ktos odpowidziec na pytanie: czy tutaj wsytepuje ten sam wkuzjacy bug jak w bf2 - chodzi mi o to, czy np. jak sobie maxymalnie zwiekszymy minimapke to czy ona resetuje sie do standardowego zblizenia po wejsciu do pojazdu? W bf2 mnie to nie milosiernie wkurza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawienia mapki pamięta dla każdego pojazdu - jak w BF2. Do zalogowania użyłem konta z BF2.

To i ode mnie parę screenów:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Mech jest dwumiejscowy. Drugi pilot może zdejmować latawce, ale naprowadzanie działa tylko wtedy, gdy cały czas trzymamy obiekt na celowniku. Obsadzone APC, też nieźle rządzi. Fajnie to wygląda jak ściąga latające pojazdy z pomocą EMP. Jak mają za duży impet to odrazu się rozbijają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O i widze ze kolega ma ten sam problem czyli 1280x960 , a jak zrobic 1280x1024?? bo w notatniku jak zmieniam na 1280x1024 to mam zamiast rozdzialki 1280x1024 napis w grze label i lipa :(.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o zawiechy podczas wczytywania mapy to u mnie pomogła zmiana ustawień w audio na hardware i wyłączenie EAX oraz zmiana "detali" dźwięku, mam zainstalowane KX więc ogólnie może one stanowią problem w Battlefieldzie 2142... Jeżeli chodzi o wydajność mojej konfgi. to na low wyciągam ledwo 30fps ... więc jest kiepsko ;/

Edytowane przez *Kamil*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O i widze ze kolega ma ten sam problem czyli 1280x960 , a jak zrobic 1280x1024?? bo w notatniku jak zmieniam na 1280x1024 to mam zamiast rozdzialki 1280x1024 napis w grze label i lipa :(.

+menu 1 +fullscreen 1 +szx 1280 +szy 1024 Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o zawiechy podczas wczytywania mapy to u mnie pomogła zmiana ustawień w audio na hardware i wyłączenie EAX oraz zmiana "detali" dźwięku, mam zainstalowane KX więc ogólnie może one stanowią problem w Battlefieldzie 2142... Jeżeli chodzi o wydajność mojej konfgi. to na low wyciągam ledwo 30fps ... więc jest kiepsko ;/

Nie za fajnie... Mam nadzieje że u mnie też choć tyle będzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie wydaje ze to nie jest wina KX'ow. Tez je mam i w opcjach ustawione audio na high/hardware/eax - problemow nie mam.

edit

dla posiadaczy kxow: wejdzcie w... Panel Sterowania\Dzwieki i Urzadzenia audio\Audio\

Tam z listy (odtwarzenie dzwieku) "urzedzenia domyslne" wybierzcie KX Wave.... 4/5. Jesli nic to nie da to analogicznie dalej 6/7, 8/9

Rozwiazywało to wiele problemów w bf2, moze i tu cos pomoze.

Edytowane przez Plusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe wierze ze tak mało :/. Mam 10 razy wolniejsza karte a mam ponad 40fps prawie zawsze (i nie mam na low bo filtering na med texty na high geometry na high i terrain na high dalej low).

Jedyne co troche przeszkada to za mało ramu (rwie czasmi imo min trza 1.5 GB) i lagi na serwach nawet na pingu 49 ;/.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yuucOm z takimi ustawieniami... jak mam przez chwile 30fps to jest dobrze ;( więc nie wiem w czym problem... jade na forceware 91.47... w 3dmarku 2003 mam po lekkim podkreceniu prawie 8000 punktów więc chyba nie jest tak źle (karta ma pamieci 2.5ns )... Czy mój procesor jest aż tak wąskim gardłem w stosunku do karty graficznej?

zawiechy mogę być również spowodowane przez łatke KB917422 - należy ją odinstalować...w readme wszystko pisze ;) tylko kto to czyta :P

Edytowane przez *Kamil*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie powinno być lepiej ode mnie a jest gorzej i chyba wiem dlaczego. Gra u mnie korzysta ze starych shaderów jakby korzystała z nowych bym miał 10-15 fps albo gorzej. U Ciebie gra wykorzystuje nowe shadery wiec to chyba jest powód (procek też). Różnica w wygladzie shaderów jak mała (z wyjatkiem wody) ;). Szkoda ze ich recznie nie można ustawić.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor tragicznie wolny, karta tez nie lepsza, wiec nie dziw sie, ze tak chodzi.

bez przesady Galaxy Geforce 7600GS az taki zły nie jest, *Kamil* ma w Pc za wolny procesor i kiepska plyte główna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor tragicznie wolny, karta tez nie lepsza, wiec nie dziw sie, ze tak chodzi.

Na moim sprzęcie na Low chodzi dość przyzwoicie.

W porównaniu do poprzedniej części gry (bo chyba tak mozna powiedzieć o BF2142) gra bardzo sie zmieniła. Sztuczki jakie mozna było wyprawiać w BF2 są praktycznie niewykonalne w nowej odsłonie, co według mnie jest prawidłowym rozwiązaniem. Nie wiem na ile demko jest ubogie ale nie ma granatów ani min. Jeśli tak bedzie w finalnej wersji to bardzo dobrze. No i pojazdami latającymi też łatwiej sie lata. Gra z pewnością wymaga przyzwyczajenia się a osoby które nabiły setki punktów w BF2 musza się nawet uczyć gry od nowa. Tak ja uważam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Granaty i inne [ciach!]ły beda w fullu (przynajmniej jako unlocki). Kurde a przydało by sie wiecej ramu. Po 2,5h gry zaczyna ostro rwać a jak wychodze do Windowsa to trwa to 30 sec i dysk "pierdzi" cały czas :lol:.

Mini buga znalazłem przy okazji ;0. Grajać engiem i majac RPG gdy sie naciśnie klawisz alternate fire 2 razy podczas strzału z rpg to znika animacja ładowania. Co gorsza pasek ładowania leci i normalnie dochodzi do końca. Problem w tym ze broń wcale nie jest załadowana i trzeba bedzie ja ladować 2 raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez ściemy:

Od 90 do 30 i ustawienia nie mają najmniejszego znaczenia. W przypadku tego konfigu. W trybie conquest i powiedzmy ok 20 graczy nigdy mi nie zejdzie poniżej 50fps. Jak Titany są nad głową i max playerów to potrafi zejść do 30. I nawet jak patrzę pod nogi to się nie podnosi. 30 fps to oczywiście za mało dla takiej gry. Testowałem różne ustawienia grafiki nic się z fpsami nie zmienia, więc ustawiłem wszystko na maxa. Proca wykręciłem na 2.4Ghz (co mi dało 500pkt plus w 3Dmark05). Na dniach kupuję jakś dwurdzeniowy (podkręcalny) bo ten jest po prostu za wolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi