yuucOm Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Spox ;). Moim zdanie bardzo dobre FPS jak wszystko na fulla. Jakbyś mogł jeszcze zrobić skrina blisko wody i jak pływasz to by było fajnie ;). Chciałbym zobaczyć czy jest taka sama różnica jak w bf2 pomiedzy SM 3.0 a SM <3.0 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wsad Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 gra wygląda na niedopracowaną w sumie na skrinach nie ma jakichś cudów i na takim sprzęcie się krztusi <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Woda jest chyba taka sama (jak w BF2). Bez różnicy, czy shadery 2, czy 3. Chcesz zobaczyć super wodę, to jest w Just Cause. Gierka denna, ale grafika powala. Ta mapka jest szara więc żadnych spektakularnych refleksów świetlnych nie ma. W demówce są reklamówki innych mapek z słońcem, to może będzie ładniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 gra wygląda na niedopracowaną w sumie na skrinach nie ma jakichś cudów i na takim sprzęcie się krztusi <_<Tak tylko chodzi mi całkiem dobrze (40fps avr na ustawieniach jakich podałem) na karcie z przed prawie 4 lat wiec to chyba dobrze ;) ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Pewnie ze dobrze , ale jakosc grafiki na fx5900 jest gorsza niz na innych kartach . Chyba wiesz o co chodzi ;) , ale to trzeba sie przypatrzyć . Wydaje mi sie że gierka strasznie korzysta z proca, podobnie jak cs:source. Szkoda że fizyka w grze leży :(. Przykład- lece czołgiem ktory to powinien takie slupki metalowe wyrywac z korzeniami a czolg poprostu staje jak samochód w colinie 2 na metalowym drogowskazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Pewnie ze dobrze , ale jakosc grafiki na fx5900 jest gorsza niz na innych kartach . Chyba wiesz o co chodzi ;) , ale to trzeba sie przypatrzyć . Wydaje mi sie że gierka strasznie korzysta z proca, podobnie jak cs:source. Szkoda że fizyka w grze leży :(. Przykład- lece czołgiem ktory to powinien takie slupki metalowe wyrywac z korzeniami a czolg poprostu staje jak samochód w colinie 2 na metalowym drogowskazie.To nie Crysis ani Far Cry, nie wymagaj tylko graj :] Edytowane 9 Października 2006 przez Majkel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Powiem tak ... BF2 podobał mi sie bardzo. Gralem w demo spoooro czasu z kumplami na TS. Karkand aaaacchhh. Ale 2142 juz odinstalowalem. Po prostu nie moge zdzierzyc tego no skillowego czegos. recoil w broniach jest po prostu denny. Nie zaobserwowalem jakiejs wielkiej roznicy w headshotach, ktore mozna trafic chyba po prostu cudem, bo bron z XIw. rzuca jak szmata po podlodze (nie mowie tu o recoilu bo jego praktycznie nie ma, ale o samym trybie strzelania. Noi suma sumarum, takie to wszystko 'se'. Myslalem ze titan bedzie lepszy, ludzie bojajak sie o siebie wtych waskich korytarzykach. Mam zdaje sie 130 amunici, a to starcza zaledwie na sciagniecie 2 przeciwnikow strzlajac im w plecy z 2m w okolice szyji i i barkow. Ogolnie - fe! Po prostu nie moje klimaty rozrywki, i tu nie chodiz o futurystyke, tylko bardziej o technike gry. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Ściągnołem demko, pograłem chwilkę i jest całkiem fajnie, wymagania niewielkie ;) , grywalność nawet jakaś tam istnieje, grafika ujdzie w tłoku, lecz mam dziwne przeczucie że Quake wars będzie lepsze. BF w klimatach SF nie zabardzo mi podszedł, koncepcja gry jak dla mnie najlepiej się sprawdziła w realiach W.W.II potem to już nie było to samo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Gra ma w cholerę błędów!!! Jeszcze nikt ni powiedzial chyba o tym ze jak sie chodzi mechem to po pewnym czasie drgawek on dostaje i niesposób nim w cokolwiek wcelować. Pomaga wyjscie z niego i wejscie do niego jeszcze raz. EA -fucked up everything !!!! A może tylko ja tak mam :/. ?? Tych płotków których nie mozna czołgiem rozjechać to nie zdzierżę w grze z konca roku 2006. Fizyka to dno. Edytowane 9 Października 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Gra ma w cholerę błędów!!! Jeszcze nikt ni powiedzial chyba o tym ze jak sie chodzi mechem to po pewnym czasie drgawek on dostaje i niesposób nim w cokolwiek wcelować. Pomaga wyjscie z niego i wejscie do niego jeszcze raz. EA -fucked up everything !!!! A może tylko ja tak mam :/. ?? Tych płotków których nie mozna czołgiem rozjechać to nie zdzierżę w grze z konca roku 2006. Fizyka to dno.Z mechem też tak miałem więc nie jest to odosobniony przypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Z mechem też tak miałem więc nie jest to odosobniony przypadek.A ja nie. W tym wypadku wystarczy troche postrzelać w powietrze i jakoś mijały mu drgawki ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Wysiąść albo zmienić kierunenk/obrócić się. Ale i tak paskudny bug... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Też miałem. Znudził mi sie juz troche ten bf ;/. W Fulla z chęcia bym zagrał ale nie mam kasy na nie go (wole QW) no chyba ze bedzie kosztował ponizej 70 zł co jest raczej nie-realne. W demo bf2 grałem dłużej ale imo tego typu gry mi sie juz poprostu przejadły ;). Kilmat w 2142 mi pasi ale to w sumie to samo co bf2 (MOVEMENT badziewny ;(). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 a jak dla mnie to klimat calkiem przepadl :( ,choc mialem duzo wiekszy killrate,to i tak wole bf2,a szczegolnie project reality,ktorego pozniej tluklem do 5 rano :D ale niema co narzekac,za jakies 4 patche bedzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 (edytowane) Ruchu gracza nie zmienią :/. A to jest leciwe w bf2 i w nowym bf. Nie powiem ze bf 2142 jest zły bo jest dobry imo (tylko ten ruch ;)). Problem w tym ze mam za duzo wydatków i jak mam wybierać pomiedzy QW a bf to wole QW ;). Z chcecia zagrałbym w fulla (mi sie unlocki poza wieżyczkami) jakby ktoś mi bf pożyczył ;). Edytowane 10 Października 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Ale jaja. Gra chodzi mi tak samo dobrze a nawet lepiej na jednym 73gt niż na dwóch :| wtf ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Polaczyles te sli takim badziewiem u gory ? ;] Moze gra nie rozpoznaje, ze masz 2 sztuki, zmien sterowniki, albo cos pokombinuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Polaczyles te sli takim badziewiem u gory ? ;] Moze gra nie rozpoznaje, ze masz 2 sztuki, zmien sterowniki, albo cos pokombinuj.Teraz juz pozbyłem sie sli :P Ale tak połączyłem i robiłem wszystko. SLI to jeszcze niezbyt dobry pomysł :) Narazie 1 karta = dobra karta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 A testowałeś na jakimś serwerze bez graczy? Jak jest pełno ludzi, to raczej proc jest wąskim gardłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Otóż moja opinia pisana jest po 3 godzinach BF 2 w kafejce i demku [które jak widać bynajmniej nie zachęca] BF 2142 [dostępne na filefront] Czemu tak po nich jeżdżę? Już mówię: - grafikę na full pociągnie sprzęt o parametrach tego co gra w Obliviona... - na low natomiast grafa jest gorsza niż UT 2004 na medium [o full nie wspominając] - na low też haczy... - gra nie wykazuje żadnego klimatu - na trailerach taka dynamiczna akcja, trup gęsto, wybuchy fajerwerki, te pojazdy, desanty... i co z tego? :/ Jedyne emocje jakie wzbudziły obie gry to skrajna kur..ica gdy na moim łączu 640KB/s miałem lagi oraz gdy teamnaci rozkradli wszystkie pojazdy a do najbliższego objective dystans wynosił ~600 metrów [a do Titana 3 razy tyle, plus jeszcze spróbować się dostać na tego latającego kolosa kilometr nad ziemią]. Zginęło się? Straszne... 5 sekund czekamy na respawn i lecimy do przodu. Pomijając wkurzające sterowanie pojazdami latającymi [bf2142] oraz eleganckie zabawy nalotami wrażego komandira [bf2] powodujące regularność respawnu równą odstępowi 1.5 minuty [mw. tyle się odnawia opcja nalotu]. Co jeszcze kłuje w oczy? Przegrzewanie się machineguna po wystrzeleniu 20 pestek (SIC!) w arktycznym klimacie (SIC! x2) bronią z połowy XXII wieku (SIC! x3, teraz nawet coś takiego nie wystęuje...). O owych wielkich i potężnych mechach które po zmoczeniu stópki w rzecze rozpadają się na zestaw Boba Budowniczego aż żal mówić. Teamwork? Jaki psiakrew teamwork?! Commander daje scan terenu i co się znajdzie to reszta się rzuca na biednego fraga jak psy na świeże mięso. A nie, pardon. Jest taktyka - raz na jakiś czas trzeba się wydrzeć na tego co ma najmniejszą skutecznośc aby bronił checkpointa zanim pierwsza szarża padnie. wrazenia by Yelonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 ....Nowy bf - nowa rozgrywka. Jak już ktoś powiedział jeżeli grałeś dobrze w bf2 to tutaj musisz sie nauczyć gry prawie od początku :) cóż... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Tyle ze on malo o samej grze wspomnial, ale wiecej napisal o bledach i smiesznych rzeczach, wrecz zalosnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 ...Muszę powiedziec, ze wszystko to co napisałeś to prawda, ale jednak troszke zaostrzasz. Spawny - no akurat tu to sie zgadzam, denerwuje mnie to we wszystkich BF'ach, nie tylko 2142, ale da sie z tym zyć. Przegrzewanie sie broni - to jest zrobione SPECJALNIE, wiem ze to dziwne ze sie przegrzewa bron XXII wieku, ale po to to jest, zeby zbytnio ta broń nie "ownowała". Mech bez przegrzewania swoich gattlingów by naparzał non toper, a tak piechota ma szansę na ucieczke, to samo z bronią supprota. Teamwork - tu tez masz rację, ale myślę że to dlatego, ze pewnie grałeś jako "lone wolf" bez squadu, na dodatek to zagraniczny server był. Ja to oprze na przykładzie z serverów FFA - w counter-strike'u kompletna inna jest gra z obcokrajowcami, a co innego z polakami, a co za tym idzie współpraca. I tu nie chodzi o głupie komendy typu "need backup". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Z tym "moczeniem stóp" to jakaś pomyłka. Nieraz brodziłem mechem z wodą po sam korpus i nic mu nie było. Brakuje mi ikonki pomagającej się "zorientować w nogach" - platforma-działo jak w bf2 Edytowane 12 Października 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Z tym "moczeniem stóp" to jakaś pomyłka. Nieraz brodziłem mechem z wodą po sam korpus i nic mu nie było. Brakuje mi ikonki pomagającej się "zorientować w nogach" - platforma-działo jak w bf2Przeciez jest.... <_< Przypatrz sie dobrze bo mi sie nie chce robić screena teraz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 uciętoTroche przesadziłeś. Fakt gra ma dziwne wymagania ale chodzi na 5900xt (i to dobrze). Lagi ? I to jest jeden z najwiekszymi minusów bf2142. Mam ping 45 a czesto mnie cofa (najgorzej jest w mechu bo kierować sie nie da :/). Przegrzewanie broni jest specjalne jak Mazzeo napisal. Musi być jakoś gra zbalansowana. Co do TP to przecież zależy od serva i od graczy grajachy na nim. TP tutaj jest naprawde widoczne ale nie na servach ffa (a takich jest dużo wiecej niz tp). PKT ze squad point to też rozwiązanie zachecające do gry tp. Co do pełnej wersji to sobie oblookałem jakiś stary filmik na gamespocie i niestety tylko na 5 mapach bedzie można grać w Titan mode ;/. Troche szkoda bo w Conquesta mi sie w ogóle nie chce grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Przeciez jest.... <_< Przypatrz sie dobrze bo mi sie nie chce robić screena teraz :PTo przy okazji zrób, bo ja chyba ślepy jestem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) i tak dobrze ze jest jakis odmienny tryb (titan),bo w bf2 to gra na ogolnych serwach opiera sie w wiekszosci na campowaniu baz,rzadko kiedy mozna spotkac ze ktos walczy w innym miejscu (poza oczywiscie punktem w ktorym spotykaja sie przeciwnicy biegnacy do flagi i walkami powietrznymi),bo i poco szukac przeciwnika skoro wiadomo gdzie on przyjdzie :( przydalby sie jakis nowy tryb,gdzie moznaby wykorzystac całą,a przynajmiej wiekszosc obszaru... ...no titan mode tego nie daje niestety :( ale zawsze cos nowego pzd Edytowane 12 Października 2006 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalus Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ja ściągnałem demko i nie wiem czemu ale mi sie nawet nie chce włączyć, jakiś błąd, że nie mam jakiegoś pliku. Jesli ktoś się z tym spotkał to niech napisze co zrobił, bo ja wszystko sprawdzałem kilka razy. Tak wogóle to pójdzie mi full na moim komputerze ? Parametry widoczne w mojej sygnaturze. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 http://www.shdon.com/files/D3DXDLLFebruary29.zip Tego pliku ci brakuje, tak? Nastepnym razem poszukaj w temacie, HiS wlasnie podawal juz tego linka ;) Pojdzie ci, nie wiem czemu mialoby nie ruszyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...