Skocz do zawartości
aquajac

Karta Philips Saa7146 Video Capture

Rekomendowane odpowiedzi

Karta jest produkcji jakieś przedpotopowej polskiej firmy HDP Electronics. Na jej stronie za chiny nie znajdziesz żadnych sterowników do ściągnięcia, a sterownik na płycie jest do Win 95/98.

Firma HDP Electronic nie rozdaje sterowników tylko je SPRZEDAJE :lol2:

Napisz do nich, może dostaniesz zniżkę ... w każdym razie "dowolny" sterownik nie musi działać z tą kartą, o ile dobrze pamiętam scalak SAA 7146 był w niej dość nietypowo użyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz TUTAJ albo spróbuj poszukać plik "Cap7146.sys" -> Cap7146.sys&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a z tym, że nie wiem czy to coś da ten plik.

pozdro

Już to przerabiałem. Ten sterownik niby pod XP nie działa pod XP. A pliku Cap7146.sys nie udało mi się nigdzie znaleźć (nie licząc płatnych stron).

A co do tego że firma HDP nie udostępnia tylko sprzedaje sterowniki :D to jest właśnie dowód jaka to pupiata firma.

Edit:

Firma HDP Electronics dała głos. Doczekałem się odpowiedzi, co więcej i sterownika (działającego...) pod XP, ale niestety z dodatkową informacją, że te karty (VideoZIP) działają właściwie tylko na chipsetach BX440 oraz i815. I niestety wygląda na to że taka jest prawda. Co prawda karta jest wykrywana, i poprawnie instalowana, ale niestety zgrywanie materiału jest niemożliwe (błąd magistrali jakiśtam). Tak więc jesli ktoś jest zainteresowany tym sterownikiem, to zapraszam na PW, natomiast dla mnie sprawa jest zamknięta. Na chipsecie nForce2 ani zipnie. Oddaję kartę (dobrze że mnie nic nie kosztowała).

Edytowane przez Prodigal Son

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi